به گزارش يورونيوز، یوکیا آمانو، در ابتدای شورای اجرایی آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین خاطرنشان کرد: اگر توافق (هسته ای) به شکست منجر شود خسارتی بزرگ برای راستی آزمایی و چندجانبه گرایی خواهد بود. رئیس معتبرترین نهاد ناظر بر تعهدات هسته ای ایران در حالی از چارچوب کلی و اهمیت این توافق سخن می گوید که رئیس جمهوری آمریکا تهدید کرده است در صورت اعمال نشدن اصلاحات لازم بر این توافق تا ماه مه کشورش به طور کامل از آن خارج خواهد شد.
توافق هسته ای ایران با پنج قدرت جهانی (آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آلمان) مسبب کند شدن و اعمال محدودیت های شدید بر سر راه فعالیت های هسته ای تهران شد و آژانس بین المللی انرژی اتمی را موظف کرد به صورت دائم نسبت به تعهدات ایران برای التزام به ماهیت صلح آمیز این برنامه راستی آزمایی کند. آمانو در ادامه سخنان خود با تایید بر اینکه جمهوری اسلامی تا به امروز به تعهدات خود پایبند بوده تصریح کرد در ارتباط با مفاد توافق از نظر فنی هیچ مورد تخلفی تاکنون توسط بازرسان آژانس گزارش نشده است. رئیس جمهوری آمریکا در طول کارزار انتخاباتی خود تهدید کرده بود که توفق هسته ای ایران را برغم مخالفت متحدان آمریکا پاره خواهد کرد اما پس از به قدرت رسیدن با اعلام اینکه اشکالات زیادی بر این توافق وارد است ماندن در آن را مشروط به انجام اصلاحات مدنظر خود کرد.
دولت آمریکا به خصوص بخشی از توافق هسته ای را بر نمی تابد که به موجب آن پیش بینی شده تحریم ها و محدودیت های اعمال شده بر تهران در ازای انجام راستی آزمایی های لازم از سال ۲۰۲۶ برداشته شود. واشنگتن همچنین تداوم گسترش برنامه موشک های بالیستیک از سوی ایران را نقض آشکار قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد قلمداد می کند. این درحالیست که ایران همواره بر ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای خود تاکید دارد و هرگونه مذاکره بر سر متن توافق هسته ای با قدرت های جهانی را منتفی می داند. تهران همچنین برنامه موشک های بالستیک را که پس از تحریک برخی رقبای منطقه ای نگرانی اروپاییان را نیز برانگخته، دارای ماهیت بازدارندگی توصیف و آنرا خط قرمز خود اعلام کرده است.