یک روز با گشت تعزیرات؛
رستوران لوکس با آشپزخانهای با بوی تعفن!
16 اسفند 1396 ساعت 10:59
گروه جامعه: موزیکی کلاسیک، محیطی آرام و چشم نواز، مشتریانی که در پشت میزهایی زیبا و گرانقیمت در حال صرف صبحانه ای متنوع و کامل هستند، همگی نشان از آن دارد که وارد رستورانی لوکس شده ایم،برای ما مجبور می شوند در آشپزخانه را باز کنند، پشت در حکایت دیگری در جریان است- حکایتی با تم بوی تعفن.
به گزارش ایرنا، در سالن رستوران به ظاهر همه چیز خوب است اما از در آشپزخانه که وارد می شوی گویی دنیای دیگری است؛ کوهی از ظرف های نشسته، ظرف های مواد غذایی که در محیط باز قرار دارد، املت های یخ زده، کوکو سبزی که تغییر رنگ داده است و سیاه شده، سیب زمینی یخ زده تنوری، بادمجان های سیاه شده، قارچ های نشسته، برش های نان تست و سالاد الویه مانده، خمیر نان که به گفته کارگران فاسد است و روی آن ظرف های خیس قرار دارد.بالابر تیم گشت را دو تا دو تا به طبقه بالای آشپزخانه منتقل می کند؛ قابلمه بسیار بزرگی از سس گوجه دست ساز در محیط باز قرار دارد و قاضی تعزیرات از سرآشپز می پرسد، این سس کی تهیه شده است؟ چرا انقدر حجم زیاد آماده کردید؟سرآشپز پاسخ می دهد که این میزان برای مصرف دو روز است؛ اما بعید به نظر می رسد!جوجه کباب های یخ زده روی فر قرار دارد تا یخ زدایی شود؛ روغن سرخ کردنی سیاه است، سبزی های نشسته و کیک در یخچال کنار هم قرار دارد، رنگ های مصنوعی شیمیایی سرطان زا و غیرمجاز در کابینت است ؛ به همه این موارد بوی تعفن فاضلاب را هم اضافه کنید.این رستوران که در یکی از بوستان های تهران قرار دارد، صبح ها محل ورزش ورزشکاران و یا ملاقات های دوستانه و کاری بسیاری از مردم است و به دلیل چشم انداز زیبا حتی گردشگران خارجی هم به این محل مراجعه می کنند.
گشت مشترک تعزیرات در نخستین روز از طرح ویژه نظارت نوروز 97، به همراه نمایندگان دستگاه های نظارتی به صورت سرزده از چند رستوران و واحد صنفی بازدید کرد.نسرین سعیدی کارشناس بهداشت مرکز بهداشت شمال در این بازدید گفت: این رستوران شکایت های متعددی دارد و بارها آموزش به کارگران داده شده است اما چون کارگران زود به زود تغییر می کنند، آگاهی کافی ندارند.این کارشناس بهداشت، با دستگاهی با عنوان تی.پی. ام که برای سنجش سلامت روغن استفاده می شود، مقدار پروکسید را می سنجد؛ میزان متعادل باید کمتر از 25 باشد؛ دستگاه در روغن این رستوران عدد 27 را نشان می دهد.سعیدی به سرآشپز می گوید که به محض تغییر رنگ باید روغن تعویض شود اما سرآشپز این مساله را نمی داند و پاسخ می دهد، ما هر سه روز روغن را عوض می کنیم.کارشناس بهداشت وضعیت بحرانی اعلام می کند و این رستوران اخطار 48 ساعته پلمپ دریافت می کند.یاسر عسگری و حسین صفایی بازرسان اصناف سراغ منوی غذا و قیمت ها می روند؛ اینجا هم وضعیت بحرانی است.عنوان غذاها فرنگی و پیچیده است اما مواد تشکیل دهنده را که می خوانی آنقدر هم فرنگی نیست؛ استیک گوشت 60 هزار تومان است، نان تست طعم دار 10 هزار تومان، منوی باز صبحانه از 45 هزار تومان شروع می شود و ...
بازرسان اصناف با توجه به گرانفروشی این واحد صنفی، 23میلیون تومان جریمه صادر می کنند.
بهمن حسن بیگی معاون حقوقی تعزیرات تهران و رییس گشت های تهران در این گشت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر حمایت از حقوق شهروندان، اظهار کرد: در مورد سلامت مردم با هیچ شخصی مدارا نمی کنیم و برخورد تعزیرات در این خصوص جدی و قاطع است و واحدهای صنفی متخلف بدانند که تعزیرات سرزده بازدیدهای روزانه دارد.وی یاد آور شد:طرح ویژه تعزیرات به مناسبت شب عید از امروز سه شنبه (15 اسفند) و در آستانه فرا رسیدن سال نو در تهران آغاز شد و این طرح با حضور گشت های تعزیرات تا 15 فروردین ماه ادامه دارد.
رییس گشت های تعزیرات تصریح کرد:نظارت تعزیرات به صورت گشت های محسوس و نامحسوس انجام می شود و قاضیان تعزیرات نیز در این گشت ها حضور دارند.حسن بیگی خاطرنشان کرد: شهروندان می توانند از طریق سامانه 135 سازمان تعزیرات حکومتی، سامانه 190 بهداشت و درمان و یا سامانه ١٢٤ سازمان صنعت، معدن و تجارت تخلفات را برای رسیدگی اعلام کنند تا سازمان تعزیرات به همراه نمایندگان دستگاه های نظارتی نسبت به بررسی و برخورد با متخلفان اقدامات لازم را انجام دهند.
کد مطلب: 144710