به گزارش يورونيوز، محمدرضا جلیلی، استاد مؤسسه مطالعات عالی توسعه و بینالملل فرانسه و تی یری کلنر، استادیار دانشکده علوم سیاسی دانشگاه آزاد بروکسل در اولین مقاله این ویژهنامه، تحولات اساسی ایران را بهطور خلاصه در زمان صفویه، قاجاریه و سلسه پهلوی بررسی کردهاند.
مقاله هوشنگ نهاوندی، رئیس پیشین دانشگاه تهران در دوران شاه، چهرههای مهم و تاثیرگذار چهار قرن تاریخ ایران، از زمان صفویه تا سرنگونی محمدرضا شاه پهلوی، از جمله نادرشاه، امیرکبیر، شیخ فضل الله نوری، محمد مصدق و آیتالله خمینی را بطور خلاصه به مخاطب فرانسوی زبان معرفی میکند. از دیگر نویسندگان شماره ۳۷ ویژه نامه تاریخی فیگارو میتوان به یان ریشار، استاد بازنشسته موسسه ايران شناسي دانشگاه جديد سوربن، فلورانس هلو بلیه، استاد تاریخ ایران و برنادت سالس، مترجم فرانسوی سفرنامه ناصرالدین اشاره کرد.
دو مقاله این ویژهنامه به قلم ایو بوماتی، استاد ادبیات و علوم انسانی، تحت عنوان «شاه عباس، خورشید شاه» و «رنسانس یک ملت» بهترتیب به بررسی تحولات معماری شهر اصفهان و آغاز تحولات جدید از جمله ارتباط روحانیت با شاهنشاهی، و هنر و معماری ایران طی سلسله صفویه پرداخته است. «خورشید شاه» لقب لوئی چهاردهم، پادشاه فرانسه است که تقریبا همزمان با شاه عباس بر این کشور حکومت داشت و همچون شاه عباس به کشور و تمدن سرزمین خود رونق داده بود.
صفحات پایانی این ویژه نامه به معرفی ۱۰ کتابی که طی چهار دهه اخیر دربار تاریخ ایران در فرانسه چاپ شدهاند، گاه شمار تاریخی از زمان صفویه تا پهلوی، و معرفی نمایشگاهی درباره هنر قاجاریه که در شهر لانس بر پا شده، اختصاص دارد. در این نمایشگاه تحت عنوان «امپراطوری گلستان» نقاشی، جواهرات، فرش، لباس، عکس یا سلاح های تشریفاتی دوره قاجار در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. نمایشگاه از ۲۸ مارس شروع شده و تا ۲۳ ژوییه در موزه لوور شهر لانس در شمال فرانسه برپا خواهد بود.