به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۳:۴۶
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۱/۱۸ ساعت ۱۰:۴۵
کد مطلب : ۱۴۶۷۰۳
هفت فلسطینی در تظاهرات روز جمعه كشته شدند

ادامه راهپیمایی «بازگشت» در مرز غزه

گروه بين‌الملل: با کشته شدن هفت فلسطینی در تظاهرات روز جمعه در مرز غزه، شمار جان‌باختگان فلسطینی راهپیمایی بازگشت در یک هفته گذشته از مرز ۲۵ تن گذشت.
ادامه راهپیمایی «بازگشت» در مرز غزه
يورونيوز گزارش داد: به گفته مقامات بیمارستانی غزه، دست‌کم یک کودک در جریان راهپیمایی بازگشت در شرق غزه، جان خود را از دست داده است. به گزارش رسانه‌های فلسطینی، یکی دیگر از قربانیان، ۲۹ ساله و ساکن خان یونس در جنوب نوار غزه بوده است. وزارت بهداشت غزه تحت سرپرستی حماس می‌گوید که دومین کشته شده امروز ۳۸ ساله بوده و در نزدیکی مرز در شهر غزه هدف آتش سربازان اسرائیل قرار گرفته است. این نهاد همچنین می‌گوید که شلیک سربازان اسرائیلی به سمت راهپیمایان روز جمعه ششم آوریل تا کنون دست‌کم ۲۵۰ زخمی برجای گذاشته است. صلیب سرخ فلسطین پیش از این اعلام کرده بود در تظاهرات روز جمعه «بازگشت» در مناطق مرزی ۳۶ نفر هدف گلوله‌های جنگی قرار گرفته‌اند و حال سه تن از آنان وخیم است.
 
از زمان آغاز تظاهرات بزرگ بازگشت در سالروز «یوم‌الارض» تا کنون ۲۴ فلسطینی جان خود را از دست داده و هزاران نفر زخمی شده‌اند. یکی از افرادی که در روز اول تظاهرات هدف گلوله قرار گرفته بود، در بیمارستان جان خود را از دست داد. چادرهای فلسطینیان معترض چند صد متر از مرزهای غزه عقب رفتند اما گروه‌های جوانان به نزدیکی مرز رفته و با پرتاب سنگ به سمت آن اعتراض خود را نشان می‌دهند. به گزارش رویترز در حالی که در مجاورت مرز دود آتش لاستیک‌ها برای مقابله با گاز اشک‌اور، آسمان را سیاه کرده پوشانده اما جوانان فلسطینی تنها ماسک‌های ارزان قیمت یا پارچه صورت خود را پوشانده‌اند.

اسرائیل که از چند روز پیش از آغاز این تظاهرات، تعداد زیادی تک تیرانداز و نظامی در مرزهای غزه مستقر کرده بود، می‌گوید که قصد حفاظت از مرز و جلوگیری از شکسته شدن حصار مرزی را دارد. سخنگوی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو ضمن نگرانی از احتمال سوءاستفاده ناعادلانه و غیرقانونی از سلاح گرم گفت: «اگر سوءاستفاده ناعادلانه و غیرقانونی از سلاح گرم وجود داشته باشد و به کشته شدن افراد منجر شود، این قتل عمد است.» اسرائیل با رد نقض قوانین از طرف نیروهای مستفر در مرزهای غزه می‌گوید که تنها برای دفاع از خود و مطابق قوانین به تهاجمات پاسخ می‌دهد. سخنگوی حماس از معترضان خواسته است که اعتراضات خود صلح آمیز برگزار کنند. حازم قاسم گفته است:‌ «حفظ ماهیت صلح آمیز اعتراضات دستگاه تبلیغاتی سست صهیونیسم را بی اثر می‌کند.»
 
خواسته این تظاهرات، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین‌های خود است. این راهپیمایی چند هفته ای در مجاورت مرزهای غزه از روز جمعه هفته گذشته آغاز و تا شش هفته ادامه خواهد داشت. روز پایانی تظاهرات «بازگشت»، پانزدهم ماه مه است که «روز نکبت» نیز خوانده می‌شود. چهاردهم ماه مه سال ۱۹۴۸، کشور مستقل اسرائیل با قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد تشکیل شد. فلسطینیان یک روز پس از آن را به خاطر اخراج و بیرون رانده شدن از سرزمین‌های خود «روز نکبت» می‌خوانند.
برچسب ها: نوار غزه فلسطین