گروه بينالملل: محمدحسنين هیکل روزنامهنگار برجسته مصری كه در سال ۲۰۱۶ درگذشت، در آخرين ماههاي حياتش در روزنامه الاهرام مصر مطلبی هشدار دهنده نوشت که دولتهای مسلمان عکس آن عمل کردند، اما چه بود؟ هیکل در این مطلب به وضعیت اسفناک اقتصاد غرب و بخصوص امریکا اشاره کرده و می گوید تنها یک جنگ بزرگ که بتواند حداقل ۲ تریلیون دلار عاید اقتصاد غرب کند می تواند از فروپاشی این اقتصاد جلوگیری کند چرا که بانکهای امریکائی و اروپائی دیگر قادر به پرداخت سود سپرده های سنگین عربستان، قطر و امارات نیستند، آنها نیاز به راه اندازی جنگ سوم خلیج (فارس) دارند. این اهداف چیست؟
هيكل هدف اول از جنگ سوم خلیج فارس را اين گونه شرح داد: پس از کاهش شدید قیمت نفت ۱۳۰ دلاری به کمتر از یک سوم قیمت و از طرف دیگر تحریمهای امریکا و اروپائیها پس اشغال شبه جزیره کریمه و فلج شدن اقتصاد رو به رشد روسیه، الان تنها گزینه مناسب برای همسایه شمالی راه انداختن یک جنگ تمام عیار بین دو کشور قدرتمند و تولید کننده نفت جهان یعنی ایران و عربستان است. در صورت بروز چنین جنگی قیمت نفت سر به آسمان خواهد زد، بعضی از پیش بینی ها از قیمت ۲۰۰ دلار تا ۴۰۰ دلار در هر بشکه صحبت به میان می آورد. آمریکا نیز نفت خود را در داخل مصرف خواهد کرد هم آنرا به بهایی گزاف به خریداران نفت ایران و عربستان خواهد فروخت. اقتصاد آمریکا بار دیگر شکوفا خواهد شد.
وي هدف دوم از جنگ سوم خلیج فارس را هم اينگونه ارزيابي كرد: کسب سود ناشی از فروش سلاحهای گوناگون به کشورهای درگیر در جنگ و همسایه های نگران و درخواست آنان برای خرید سلاحهای پیشرفته
هيكل، درباره هدف سوم از جنگ سوم خلیج فارس هم نوشت بود: جلوگیری از رشد دو ابرقدرت جدید یعنی چین و هند است که در ۱۰ سال گذشته با رشد اقتصادی ۲ رقمی توانسته اند ایالات متحده و اروپا را پشت سر بگذارند. چین و هند به تنهائی ۵۰ درصد نفت خلیج فارس را خرید می کنند. در صورت بالا رفتن بهای نفت آمریکا و روسیه که خود بزرگترین کشورهای تولید کننده نفت غیر اوپک هستند فروشندگان اصلی نفت بشکه ای چند صد دلار به این دو کشور خواهند بود که این بهای گزاف نفت رشد اقتصادی چین و هند را کاهش خواهد داد.
اما رویکرد سران ممالك اسلامي به این نقشه خانمانسوز چیست!؟ به جز تداوم شعلههاي جنگ در سوريه، ليبي، يمن و ... شیوخ تازه به دوران رسیده و کم تجربه عربستان از اشغال یکساعته آسمان ایران توسط نیروی هوائی فوق پیشرفته اش دم می زنند و ایران نيز مدام از نابودی ۳ ساعته تمام زیر ساختهای عربستان و شهرهای آن (بجز مکه و مدینه) توسط موشکهایش صحبت می کند اما چیزی که در نهایت بوقوع خواهد پیوست نابودی زیرساختها و کشته شدن صدها هزار نفر از نظامیان و غیرنظامیان دو کشور مسلمان ایران و عربستان است.
برای آمریکا، روسیه و اتحادیه اروپا وضع متفاوت است، آنان علاوه بر دستیابی به هر سه هدف گفته شده، اسرائیل یار غار آمریکا و کارتل های اسلحه فروشی تبدیل به ابرقدرت بلامنازع خاورمیانه خواهد شد. چرا که توان موشکی بالای ایران و نیروی هوایی پیشرفته عربستان صرف استهلاک یکدیگر شده و اسراییل دیگر مزاحم مقتدری ندارد. کشتار حجاج ایران، قتل و زندان و حصر برخی شاهزاده های سعودی مخالف جنگ، برکناری و مرگ مرموز وزیر خارجه کارکشته عربستان در آمریکا، راه انداختن جنگ بین حوثی های یمنی طرفدار ایران با عربستان، اعدام شیخ نمر. بر پا کردن پرکشته و خسارتبارترین جنگ چند دهه اخیر جهان در سوریه و اقداماتی چون اشغال سفارت عربستان در تهران و ... همگی در کنار هم معنا پیدا می کنند نه به تنهایی! جنگ خاورمیانه از آنچه تصور می کنیم به ما نزدیک تر است.
محمد حسنین هیکل (زاده ۲۳ سپتامبر ۱۹۲۳ - درگذشت ۱۷ فوریه ۲۰۱۶) در روستای باسوس واقع در استان قلیوبیه مصر، روزنامهنگار نامدار مصری است که به مدت ۱۷ سال سردبیر روزنامه الاهرام مصر بود.
هیکل مدتی سردبیر روزنامه الاهرام بود که ایدئولوژی ناسیونالسیم عربی ارائه شده از سوی جمال عبدالناصر، رئیس جمهور و رهبر سابق ملیگرای مصر در دهه ۶۰ میلادی را منتشر میکرد. او مدتی نیز وزیر اطلاعرسانی مصر و برای مدت کوتاهی وزیر امور خارجه این کشور بود. او برای برای سالها یکی از مهمترین و بانفوذترین تاریخ نگاران و مفسرین امور مصر و جهان عرب به ویژه در خصوص دوران پر از تحولات ناصر بود.
سال ۱۹۷۰، هنگام مرگ عبدالناصر رئیس جمهور سابق مصر، مشاور او محمدحسنین هیکل بر بالینش حاضر بود. همچنین گفته میشود هیکل از افراد مذاکرهکننده با ایران برای آزادسازی گروگانهای آمریکایی نیز بودهاست. هیکل ۲۳ سپتامبر ۱۹۲۳ در مصر زاده شد و روز چهارشنبه ۱۷ فوریه ۲۰۱۶ به صورت رسمی اعلام شد که این نویسنده برجسته عرب، پس از مدتها درگیری با بیماری در سن ۹۲ سالگی درگذشت. هیکل برای سالهای متمادی در ایران حضور داشت و گزارشهای وی از نهضت ملی شدن صنعت نفت در ایران، مصر را تکان داد و منجر به دستور جمال عبدالناصر برای ملی شدن کانال سوئز شد.