مخالفان پوتین در اعتراض به آنچه «استبداد تزاری» او خوانده بودند روز شنبه و در آستانهی برگزاری مراسم تحلیف به خیابانها آمدهاند. ناوالنی پیش از این در بیانیه دعوت به تظاهرات اعلام کرده بود: «اگر فکر میکنید او [پوتین] تزار ما نیست به خیابانهای شهرهایتان بیایید... ما مقامات را که از یک عده دزد و کلاه بردار تشکیل شدهاند مجبور خواهیم کرد تا میلیونها نفری را که به پوتین رای ندادهاند به حساب بیاورند».
مخالفان، پوتین را به احیای استبداد تزاری متهم میکنند
ناوالنی که پیشتر بارها به دلیل سازماندهی تظاهرات مشابه زندانی شده است، از مخالفان خواسته بود تا در بیش از ۹۰ شهر، شامل مسکو و سنپترزبوگ، اعتراض علنی خود را اعلام کنند. مقامات روسیه اغلب راهپیماییهای اعتراضی را غیرقانونی میدانند و استدلال میکنند که مکان و زمان اعتراضات از قبل با آن ها هماهنگ نشده است. پلیس پیش از این به دفعات تجمعات مخالفان را بر هم زده است که در بسیاری از آنها این مورد با بازداشت تظاهرکنندگان همراه بوده است. یک فعال در تظاهرات شهر خاباروفسک به خبرگزاری رویترز گفت: «همین حالا ۱۸ سال میشود که پوتین قدرت را دستش گرفته است. در آخر این ۱۸ سال به بن بست رسیدیم. نمیخواهم که با این کنار بیایم.»
پوتین ۶۵ ساله از سال ۲۰۰۰ بدین سو در نقش رئیسجمهور یا نخستوزیر در مقام قدرت حضور داشته است. او در ماه مارس امسال با ۷۶ درصد آرا و بیش از ۵۶ میلیون رای برای ۶ سال دیگر در مقام ریاستجمهوری روسیه ابقا شد. ناظران اروپایی گفتهاند که در انتخابات برگزار شده رقیب جدی برای پوتین وجود نداشته است و از وجود «فشار ناجوانمردانه» بر صداهای منتقد شکایت کردهاند. مخالفانی همچون ناوالنی دستگاه حاکمه روسیه را متهم میکنند که بر یک ساختار استبدادی فاسد بنا شده و تصمیم رئیسجمهور برای ضمیمه کردن غیرقانونی کریمه در اوکراین به خاک روسیه این کشور را در جهان منزوی کرده است. دیمیتری مدودف، نخستوزیر روسیه، ناوالی را «شارلاتان سیاسی» خوانده است!