به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۱:۴۳
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۲/۱۸ ساعت ۱۰:۲۲
کد مطلب : ۱۴۹۶۸۳

رفتار زیگزاگی دلار و طلا

گروه اقتصادي_رسانه ها: روزنامه دنياي اقتصاد نوشت:  دیروز، اونس طلا و شاخص دلار رقابت تنگاتنگی با یکدیگر داشتند. طلا در نوبت صبحگاهی تا قیمت ۱۳۱۸ دلاری به ازای هر اونس رسید؛ اما نوبت عصرگاهی با غلبه دلار و صعود شاخص این ارز به ۹۷/ ۹۲ واحد همراه شد. فلز زرد روزهای سختی را با پیشروی پرشتاب شاخص دلار تجربه کرده و مقاومت زیادی نسبت به نزول از مرز حمایتی ۱۳۰۰ دلاری بروز داده است. پیش‌بینی کارشناسان برای این هفته حاکی از کندی شتاب دلار و آسایش نسبی فلز زرد برای فاصله گرفتن از مرز روانی ۱۳۰۰ دلاری بود؛ با این حال، شاخص دلار دیروز به سقف سال‌جاری میلادی صعود کرد و معادلات بازارهای جهانی را بیش از پیش پیچیده ساخت. قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی صبح دوشنبه را صعودی استارت زد. فلز زرد در مبادلات بازار آسیا و اروپا به قیمت ۱۳۱۸ دلار نیز دست یافت؛ اما با پایان مذاکرات تجاری آمریکا و چین، فلز گرانبها عقبگرد به قیمت ۱۳۱۲ دلاری را تجربه کرد.ارزش دلار آمریکا که در معاملات رسمی روز جمعه به بالاترین سطح خود در سال جاری میلادی رسیده بود، صبح دوشنبه اندکی کاهش داشت. همین مساله موجب شد قیمت جهانی طلا با افزایش همراه شود. شاخص دلار در برابر سبد شش‌گانه ارزهای معتبر بین‌المللی صبح دیروز به ۴/ ۹۲ واحد رسیده بود. تحلیلگران بازارهای جهانی معتقد هستند طلا در برابر افزایش چشمگیر شاخص دلار مقاومت خوبی از خود نشان داده و توانسته سطح حمایتی ۱۳۰۰ دلاری را به خوبی حفظ کند. این مقاومت زمانی محرز شد که شاخص دلار عصر دوشنبه خیز جدیدی برای لمس مرز واحدی برداشت.

شاخص دلار بعدازظهر دیروز تا یک قدمی این مرز پیشروی کرد و عدد ۹۷/ ۹۲ واحد را در پرونده عصرگاهی خود به ثبت رساند. موسسه سرمایه‌گذاری «ام‌کی‌اس» سوییس در تازه‌ترین تحلیل خود اعلام کرده که طلا به محدوده قیمتی بسیار حساس و مهمی رسیده است. این محدوده، بازه ۱۰دلاری میان دو قیمت ۱۳۰۰ و ۱۳۱۰ دلاری است که برای فلز زرد یکی از حساس‌ترین سطوح قیمتی محسوب می‌شود؛ چراکه شاخص میانگین ۲۰۰روزه قیمت طلا در این بازه قرار گرفته است. همچنین فلز گرانبها برای صعود به این سطح کار آسانی نداشت که نزول از این بازه را آسان کند؛ در‌صورتی‌که طلا سطح حمایتی ۱۳۰۰ دلاری را بشکند ممکن است میدان بازی برای فلز زرد به‌منظور نزول به محدوده ۱۲۶۳ تا ۱۲۶۵ دلاری ایجاد شود. نوع واکنش طلا به محدوده قیمتی ۱۳۰۰ تا ۱۳۱۰ دلاری برای روند آینده قیمت این فلز گرانبها بسیار تعیین‌کننده خواهد بود. قیمت جهانی طلا در هفته‌های اخیر تحت‌تاثیر تقویت شاخص دلار، افزایش بازدهی اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا و همین طور کاهش تنش‌های سیاسی در عرصه بین‌المللی، روند کاهش را پشت سر گذاشته است. البته بازارهای جهانی در روزهای آتی نسبت به تصمیم دونالد ترامپ راجع به توافق هسته‌ای گروه ۱+۵ با ایران، آخرین وضعیت مذاکرات با کره‌شمالی و نتیجه گفت‌وگوی تجاری میان چین و ایالات‌متحده، نوسان خواهد داشت که این موضوع به سود طلا و ضرر شاخص دلار است.
پارامترهای اقتصادی آمریکا
وزارت کار آمریکا در آخرین گزارش خود نرخ بیکاری ماه آوریل را ۹/ ۳ درصد اعلام کرد. گرچه رشد اشتغال در ماه آوریل کمتر از حد انتظارات بود؛ اما آنچه منجر به ثبت نرخ ۹/ ۳ درصدی به‌عنوان رکورد ۱۷ ساله شد، خروج بخشی از نیروی کار بود. انتشار این داده‌ها می‌تواند تا حدی وضعیت نرخ بهره هدف فدرال رزرو در ماه‌های آینده را روشن کند. نشست بعدی کمیته بازار آزاد برای تعیین نرخ بهره قرار است ۱۲ و ۱۳ ماه ژوئن برگزار شود. سیاست‌گذاران پولی ایالات‌متحده در این اجلاس، نرخ بهره هدف را با احتمال زیادی به ۲ درصد رشد خواهند داد.
برچسب ها: دلار طلا بازار