توسط محققان دانشگاه آریزونا طراحی شد؛
نقشه زمین در 600 میلیون سال گذشته
19 ارديبهشت 1397 ساعت 13:07
گروه علمي: مطالعه و بررسی نقشههای دو منظوره از زمین این امکان را میدهد که تاریخ آن در600 میلیون سال گذشته را بررسی کرد. بر این اساس یک مهندس آمریکایی نقشهای ساخته است که شکل قارهها را در 600 میلیون سال گذشته نشان میدهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلیمیل، یک نقشه دو منظوره این امکان را به افراد میدهد که به تاریخ زمین سفر کرده و تغییرات آن از میلیونها سال پیش که تشکیل شده است را بررسی کنند.
محققان دانشگاه "آریزونا" با استفاده از تحقیقات خود نقشهای دو منظوره ساختهاند که ظاهر اولیه کره زمین را نشان میدهد. تاریخ زمین به این شکل بوده است که اقیانوسها عقب رفته و قارههای زمین از هم جدا شدهاند.ایان وبستر، از مهندسان پایگاه اطلاعاتی وب سایت" Asterank" در کالیفرنیا، میگوید: مردم باید بدانند که زمین تاریخی دارد که از حد تصور خارج است.وی افزود، در گذشته، زمین مراحل و حالات بسیار مختلفی را طی کرده است که از حالات فعلی خود کاملا متفاوت بوده است.این وبسایت به کاربران دیدی کلی از سیاره زمین میدهد و نشان میدهد که زمین از 600 میلیون سال پیش چگونه بوده است.این وبسایت همچنین خلاصهای از تمامی ادوار تاریخ زمین را منتشر کرده. به عنوان مثال، دوره "تریاس" دویست میلیون سال پیش بود.یا دوره "کامبرین" که تقریبا 540 میلیون سال پیش بود.تشکیل "پانگه آ" یا "کهن قاره" حدود 280 میلیون سال پیش بوده است و تمام سیاره زمین متشکل از تنها یک قاره عظیم بوده است که اقیانوسی موسوم به "پانتالاسا" این قاره را احاطه کرده بود.ساحل شرقی آمریکا، مرزهای آفریقای شمالی بوده است.همچنین در پایان دوره "کرتاسه" که حدود 65 میلیون سال پیش بود و زمان انقراض دایناسورها بوده است، آفریقا یک اقیانوس بزرگ داشت که مرز شمال شرقی این قاره را به پایین هدایت میکرد.در آن زمان همچنین استرالیا و قطب جنوب نیز با هم در تماس بودند.این نکته نیز جالب است که در گذشتههای بسیار دور، اروپا و بخشهای مرکزی قاره امریکا زیر آب بودهاند.همچنین این مهندس، نرم افزار این نقشه دومنظوره را ساخته است که استفاده و درک آن برای نسل جوانتر آسان باشد.وی ادامه داد، درک و فهم دقیق گذشته زمین دشوار است. اما قرار دادن این اطلاعات به این شکل که مانند یک نقشه باشد، موجب ایجاد مسیری برای ساخت ابزارهای آموزشی در تاریخ زمینشناسی میشود.
کد مطلب: 149780