دریافت لینک صفحه با کد QR
مولکول مصنوعی برای نابودی باکتری ها
ایرنا , 13 خرداد 1397 ساعت 9:14
گروه علمی: محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی با الهام از میکروارگانیسم های دریایی موفق به ساخت مولکولی شده اند که خواص ضد میکروبی دارد.
دهها سال از تجویز و مصرف آنتی بیوتیک های شدید و غیر ضروری می گذرد و همین امر باعث بروز مقاومت در برابر آنتی بیوتیک شده است. بر اساس گزارش اخیر، مقاومت در برابر آنتی بیوتیک تا سال 2050 میلادی می تواند حدود 10 میلیون نفر را از بین ببرد.در حال حاضر برای حل این مشکل راه حل های متفاوتی از جمله انواع دارو های شیمیایی و گیاهی و انواع پلیمرها و ژل های جدید اندیشیده شده است که هریک با مشکلاتی همراه است.محققان دانشگاه کارولینای شمالی برای حل این مشکل از یک مولکول طبیعی که توسط برخی از باکتری های دریایی تولید می شود و lipoxazolidinone A نام دارد کمک گرفته اند. در مطالعات قبلی اثربخشی این مولکول در برابر باکتری MRSA تایید شد. این باکتری در برابر دارو کاملا مقاوم است.
محققان با دستکاری ژنتیکی این مولکول، نسخه دیگری از آن را ساخته اند که توانایی آن در نابودی باکتری های مقاوم به دارو بسیار بیشتر از نسخه اصلی مولکول است.در این مطالعه محققان بخشی از مولکول به نام JJM-35 را ایزوله کردند و با آزمایش روی باکتری های مقاوم دریافتند این بخش از مولکول در نابودی باکتری های مقاوم تا50 درصد موثر تر از نسخه طبیعی مولکول است. از طرفی مطالعات نشان می دهد این مولکول قادر به مهار مسیرهای بیوسنتز به صورت مستقیم و غیر مستقیم است و می توان از آن به عنوان پایه بسیاری از داروی های ضد باکتری استفاده کرد.نتایج این مطالعه در نشریه Angewandte Chemie منتشر شده است.
کد مطلب: 151506
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir