معصومه ابتکار در خصوص ورود معاونت زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری برای جلوگیری از اتفاقاتی که در مدرسهای در غرب تهران رخ داده است، گفت: موضع آموزش و پروش در این خصوص مشخص است و مقام معظم رهبری هم دستور بسیار محکم و روشنی دادند که رسیدگی خواهد شد.
وی با بیان اینکه امیدوارم بسیار جدی و با قاطعیت به این موضوع رسیدگی شود، عنوان کرد: درخواستم این است که مجلس شورای اسلامی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که یک لایحه بسیار مهمی در این مسئله است و میتواند علاوه بر این که تکلیف این موضوع را مشخص کند و جایگاه جوانان و نوجوانان را بیشتر مورد توجه قرار دهد.
ابتکار با اشاره به این که لایحه حمایت از کودکان و نوجوان مدت زمان زیادی است که در مجلس مانده است و باید هرچه زودتر در این مورد تعجیل و تصریح صورت بگیرد، گفت: باتوجه به این مسئلهای که در آموزش و پروش پیش آمده است این لایحه جواب محکمی خواهد بود. وی ادامه داد: متاسفانه ما روزانه موراد متعددی از کودک آزاری را شاهد هستیم و گزاراشاتی را دریافت میکنیم.
ابتکار با اشاره به قانونهای بازدارنده در خصوص کاهش آسیبهای اجتماعی، عنوان کرد: در بحثهایی مانند آسیبهای اجتماعی و مسائلی مانند کودک آزاری ما کماکان مشکلاتی داریم و یکی از مسائل قانون است، متاسفانه مجازاتهای کودک آزاری مخصوصا آسیبهای جنسی واقعا کفایت نمیکند و بازدارندگی ندارد. معاون زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری افزود: مسئله بعدی آموزش است، ما در مسئله مهارتهای زندگی نمیتوانیم جوانان را رها کنیم. این تصور که فکر کنیم اگر جوانان را بدون آموزش و بدون این تجهیزاشان نکنیم میتوانند با این آسیبها مقابله کنند و شناخت کافی از موضوعات داشته باشند، اشتباه است.
وی تاکید کرد: کودک و نوجوان ما باید مهارتهای ارتباطی، حقوق و مقابله با خشونت و سو استفاده را داشته باشد، ما در جامعهای زندگی میکنیم که مانند هر جامعه دیگر تحت تاثیر شبکههای اجتماعی است و خواه و ناخواه آسیبهایی وجود دارد و ما باید مهارت کودکان و نوجوانان را بالا ببریم.