کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

رییس مجلس: قوه قضاییه از سرمایه‌گذار حمایت کند

مشکلات داخلی به قدری زیاد است که ربطی به فشار خارجی ندارد

5 تير 1397 ساعت 12:17

گروه سياسي: رییس مجلس با اشاره به وجود فقر تعامل رسانه‌ای در قوه قضاییه، گفت: شاید فشاری خارجی باشد اما مشکلات داخلی به قدری زیادی است که ربطی به فشار خارجی ندارد و از حیث ساختاری در این زمینه ضعیف هستیم.


علی لاریجانی در همایش سراسری قوه قضاییه در محل سالن اجلاس سران افزود: نمونه هایی داشتیم مبنی براینکه هرگاه مدیرکل دادگستری استانی از فعالیت های سرمایه گذاری حمایت کرد آن استان پیشرفت کرد البته برعکس آن هم وجود دارد. لاریجانی با اشاره به مانع تراشی بخش های اداری، اظهار داشت: بخش های اداری ما مقدار زیادی در بحث سرمایه گذاری مانع تراشی می کنند از زمان تقاضا تا زمان اجازه برای انجام کار زمان زیادی طول می کشد؛ در بحث تاخیر در ارائه مجوز به سرمایه گذاران در١٨٠ کشور دنیا در رتبه ١٤٠ قرار داریم و این اشکال امور دیوانی کشور ما به شمار می آید. قانونی برای تسهیل فضای کسب و کار وضع شد و مقام معظم رهبری هم تاکید کردند اما آنچه باید، نشد درحالیکه بسیاری از کشورهای کوچک منطقه پیشرفت های خوبی داشتند. حساس تکیه گاه بودن قوه قضاییه توسط سرمایه گذاران، مهمترین خدمت درحال حاضر به کشور است، شاید فشاری خارجی باشد اما مشکلات داخلی به قدری زیادی است که ربطی به فشار خارجی ندارد و از حیث ساختاری در این زمینه ضعیف هستیم.


لاریجانی با بیان اینکه در قانون برنامه توسعه بحث پنجره واحد را گذاشتیم تا سرمایه گذار از خود وزارتخانه مجوز بگیرد، گفت: اما این امر متاسفانه محقق نشده است. وی تاکید کرد: اگر قوه قضاییه تکیه گاه سرمایه گذاری باشد، کشور پیشرفت خواهد کرد. امروز کشور ما به امنیت اقتصادی نیاز دارد و مهمترین خدمت به کشور سرمایه گذاران به قوه قضاییه احساس تکیه گاه کنند؛ ضمن اینکه قوه قضاییه در موضوع إخلال گران اقتصادی که تعدادشان چندان زیاد نیست با ارتباط با بخش های امنیتی کشور این افراد را شناسایی کند. مجازات های سنگین با قانون های معتبر برای مبارزه با إخلال گران وجود دارد که باید از آن استفاده کرد و اجازه ندهیم این إخلال گران به آسانی آزاد شوند. لاریجانی قوه قضاییه را محور امنیت اقتصادی در وضعیت کنونی کشور بیان کرد و گفت: این قوه باید با حمایت از سرمایه گذاران و مبارزه با إخلال گران این امنیت را تامین کند و ارتقا بخشد.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش اظهارداشت: قوه قضاییه با افرادی که در امنیت اجتماعی إخلال ایجاد می کند با قاطعیت و با سرعت برخورد کند. به گفته وی، برخی مواردی بود که قوه قضاییه به سرعت رسیدگی کرد و اثر مطلوب گذاشت. مردم باید احساس کنند امنیت اجتماعی آنان صیانت می شود و همین که رئیس قوه و معاون اول دستور خاص بدهند بسیار تاثیرگذار است و دستور مقام معظم رهبری در موضوع اخیر هم برای این بود که شاخک های ذهنی مردم را به این موضوع حساس کند که امنیت اجتماعی آنان مهم است.

وی افزود: در وضع فعلی استراتژی از طرف مقابل مواجه هستیم مردم ایران از حیث اقتصادی در تنگنا قرار دارند حرف های ترامپ هم همین است که ملت ایران را در تنگنای اقتصادی قرار دهند مؤلفه دوم ایجاد آشفتگی در کشور است و در همین حوادث مختصر دیروز در تهران شاهد بودیم که با چه غوغایی در رسانه های خارجی مواجه شد؛ اینها بسترهایی است که آنان می خواهند در این مؤلفه آشفتگی ایجاد کنند. اگر آنان روی این موضوع تمرکز کردند ما باید بدل آن را انجام دهیم؛ استقامت خوب است اما تفسیر این استقامت چیست؟ استقامت صرف، مشکلی را حل نمی کند. باید عملکردهایشان را عقیم گذاشت.

وی ادامه داد: اقداماتی در دولت انجام شد کافی نبود رهبری هوشمندانه عمل کردند شورایی تعیین و در آنجا اعلام کردند سه قوه رفتار صمیمانه باهم داشته باشند. قبول دارم دشمنان کشور دنبال مسئله سازی هستند اما ما هم نقیصه هایی داریم. باید ریشه این مشکل را که گرانی از سمت ارز به سکه سپس به مسکن و بعد به خودرو می رود، بیابیم. اگر افراد در حوزه سرمایه گذاری احساس حمایت نکنند به این سمت می روند؛ مشکل فقط مشکل روانی نیست مردم می بینند ارزش پول شان دارد پایین می آید به سمت این موارد می روند. لاریجانی راه مقابله آشفته سازی در داخل کشور را همدلی و همگرایی در داخل کشور و بین قوا دانست و گفت: باید روی مسائلی متمرکز شویم که دشمن دارد آشفته سازی می کند. سرمایه های خوبی در کشور در همه بخش ها وجود دارد و باید به سمت کاهش اختلاف ها و افزایش هشیاری برویم.

** مذاکره با امریکا اهلیت سیاسی ندارد
رئیس مجلس درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر مذاکره مستقیم با امریکا گفت: گاهی شنیده می شود که باید با امریکایی ها در شرایط فعلی مذاکره شود این حرف، ناپختگی است. مگر رهبری در بحث برجام نفرمودند نرمش قهرمانانه، چه کسی از برجام ، یونسکو، توافق آب و هوای پاریس خارج شد؟ فرض، مذاکره انجام شد چه خاصیتی دارد؟ اهلیت سیاسی در این امر مشاهده نمی شود و باعث سواستفاده سیاسی می شود.

رییس مجلس شورای اسلامی درباره اهمیت توجه به مساله امنیت اقتصادی، اظهار کرد: اگر کشور در شرایط عادی باشد این مساله به خودی خود مهم است، اما در شرایط فعلی بیشتر اهمیت دارد. کسی که می‌خواهد در کشور سرمایه‌گذاری کند باید احساس کند قوه قضاییه پشتیبان آن است مخصوصا که امروز عملیات روانی خاصی بر روی سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری در کشور انجام می‌شود. ما نمونه‌هایی داشته‌ایم که وقتی مدیرکل دادگستری یک استان از بخش‌های اقتصادی آن استان حمایت کرده است تغییرات مثبتی به وجود آمده و بالعکس آن، وقتی مدیری درک درستی از مساله ندارد اثر معکوس گذاشته است. وی ادامه داد: متاسفانه امروز تلاش می‌شود سرمایه‌گذاران را فراری دهند و دلالی باعث می‌شود این روند سیر نزولی بیشتری پیدا کند. این موضوع باعث می‌شود از اقتصاد ثروت‌زا نزول کنیم، اینها در شرایطی است که بخش‌های اداری کم برای سرمایه‌گذار مانع‌تراشی نمی‌کنند.

لاریجانی ادامه داد: یک آمار بین‌المللی وجود دارد که میزان سرعت ورود سرمایه‌ و سرمایه‌گذاری در کشورها را نشان می‌دهد و ایران در بین ۱۸۰ کشور رتبه ۱۴۰ را دارد. این یعنی ما نتوانستیم مقررات کشور را به شکلی تنظیم کنیم که با سرعت کار سرمایه‌گذار انجام شود، این اشکال امور اداری کشور است. برخی کشورهای کوچک در منطقه به این مساله توجه کردند و مقدار قابل توجهی از سرمایه‌ها را به کشورشان وارد کردند. شاید انقلاب اسلامی و ویژگی‌های آن یکی از عواملی باشد که بسیاری سرمایه‌گذار را از ورود به ایران منع کنند اما باید قبول کنیم که ما در داخل هم مشکلات زیادی داریم که مانع این کار است و یکی دیگر از این مشکلات به جز مشکلات اداری و مقرراتی، نقدینگی است. رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر قوه قضاییه تکیه‌گاه بخش سرمایه‌گذاری باشد بزرگ‌ترین خدمت را به انقلاب کرده است. امروز کشور به امنیت اقتصادی نیاز دارد. من به آقای آملی لاریجانی این مساله را گفتم و ایشان هم قبول دارند که امروز مهم‌ترین خدمت این است که سرمایه‌گذار احساس کند قوه قضاییه تکیه‌گاهش است. سرمایه‌گذار به اندازه کافی مشکلات و موانع دارد، شما جلودار باشید تا مشکلاتش حل شود.

لاریجانی مبارزه با اخلال‌گران اقتصادی را از ویژگی‌های دیگر ایجاد امنیت اقتصادی دانست و افزود: در همین حوادث اخیر واقعا جریان‌های سازمان یافته‌ای در حال اخلال هستند، این مساله را بخش‌های امنیتی گفته‌اند و به علاوه بحثی کاملا روشن است، این حجم تغییرات مناسب شرایط کشور نیست. این اخلال‌گران تعدادشان هم زیاد نیست و باید آنها را پیدا و شناسایی کرد. برخی می‌گویند این افراد را شناسایی کرده‌ایم ولی قوه قضاییه برخورد جدی نکرده است و شب گذشته هم خدمت آقای آملی لاریجانی این مساله گفته شد بنابراین از طرفی افرادی که در کار اقتصادی اخلال می‌کنند و دستگیر می‌شوند و اتهامات‌شان روشن است نباید با یک وثیقه عادی آزاد شوند. وی ادامه داد: ما در مجلس به دنبال طرحی هستیم که سازمانی زیر نظر قوه قضاییه که شعب دادگاه در آن باشد به این مساله بپردازد و مقررات روشن و مجازات کافی برای این منظور را در نظر بگیرد. لاریجانی تاکید کرد: در شرایط کنونی محور تامین امنیت اقتصادی باید قوه قضاییه باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه به ضرورت امنیت اجتماعی و تاثیر قوه قضاییه بر این امر پرداخت و گفت: امنیت اجتماعی مساله‌ای است که مردم بیشتر با آن مراوده دارند و ذات آن این است که قوه قضاییه با مواردی که امنیت اجتماعی را مختل می‌کند با سرعت برخورد کنند. پیشگیری از جرم یک وظیفه مهم است که خوشبختانه در کشور زمینه‌های آن شروع شده است و یک کار زیربنایی است و وزارت علوم، آموزش و پرورش و رسانه‌ها باید در این زمینه کمک‌کار باشند. لاریجانی به اهمیت سالم‌سازی در درون قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: اطلاع دارم که ریاست قوه قضاییه با تخلفات برخی قضات برخورد قاطع داشته‌اند که این موضوع باعث دلگرمی مردم خواهد بود تا بدانند قوه‌ای که خود تامین‌کننده امنیت اجتماعی و اقتصادی است در مورد تخلفاتش با دقت رسیدگی می‌کند.

وی با بیان اینکه طبیعی است دستگاه بزرگی مثل قوه قضاییه که مراودات زیادی دارد، در معرض فساد قرار گیرد، افزود: باید قوه قضاییه هوشیار باشد و با این تخلفات برخورد شود که البته این اقدام صورت می‌گیرد و خوب است که این برخوردها به اطلاع مردم برسد اما به نظر من در این زمینه نقص وجود دارد. رئیس مجلس ادامه داد: برخی آقایان فکر می‌کنند اگر این تخلفات و برخوردهایی که با آنها صورت می‌گیرد به اطلاع مردم برسد به صلابت قوه قضاییه ضربه می‌زند در صورتی که به نظر من وقتی مردم روزانه با قوه قضاییه در تعامل هستند و این مشکلات را می‌بینند اگر مطلع شوند که با تخلفات برخورد می‌شود امیدوار می‌شوند و این موضوع به صلابت قوه قضاییه نیز کمک می‌کند. وی تاکید کرد: اطلاع‌رسانی در مورد برخورد با خاطیان در قوه قضاییه از طرفی امیدواری در مردم را ایجاد می‌کند و از طرفی باعث بازدارندگی در درون خود قوه قضاییه و مسئولان آن می‌شود پس نقص غیرعلنی بودن برخورد با خاطیان و مطلع نبودن مردم از آن باید مورد تجدیدنظر مسئولان این قوه قرار گیرد.

لاریجانی خاطرنشان کرد: باید سیستمی ایجاد کنیم که اگر مردم تخلفی را دیدند به راحتی بتوانند به مسئولان رده بالا اطلاع دهند البته این موضوع در قوه مجریه و قوه مقننه نیز باید مورد توجه قرار گیرد چرا که در همه حوزه‌ها این موضوعات مطرح است و می‌تواند کمک‌کننده باشد یعنی جایی وجود داشته باشد که مردم بدانند اگر مشکل خود را مطرح می‌کنند و گزارش تخلفی را می‌دهند حتما مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و البته افرادی اختیار داشته باشند که آن را بدون هیچ مانع‌تراشی پیگیری کنند. وی به وضعیت فعلی کشور و شیطنت‌هایی که اتفاق می‌افتد، اشاره کرد و گفت: استراتژی دشمن دو مولفه دارد؛ یکی ایجاد تنگنای اقتصادی برای مردم و دوم آشفته‌سازی در داخل کشور. وی با اشاره به حوادث مختصری که دیروز در تهران اتفاق افتاد، گفت: شاهدیم که از این حوادث غوغایی در رسانه‌هایشان به راه انداختند و معلوم است که سناریویی در کار است، البته بسترهایی برای آن وجود دارد که برای هر سه قوه حائز اهمیت است و باید مورد توجه‌شان باشد و نکته سخت‌افزاری نیز وجود دارد که ما از آن مطلع هستیم که چه می‌خواهند بکنند.

لاریجانی با تاکید بر اینکه ما باید بدل استراتژی که دشمن برای ما در نظر گرفته است را استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: تنها مقاومت و استقامت حلال مشکلات نیست و باید در این شرایط مشخص کنیم که برای مقابله با استراتژی دشمن چه برنامه‌ای داریم یعنی اگر قرار است آنها در کشور آشفته‌سازی در حوزه اقتصاد ایجاد کنند، سازوکاری فراهم شود که مانع آن شویم. وی با اشاره به اینکه در دولت اقداماتی در حوزه اقتصادی و مقابله با آشفته‌سازی در این حوزه صورت گرفته است اما کافی نبود، تصریح کرد: رهبری در این زمینه هشدار خردمندانه‌ای دادند و دستور به تشکیل شورایی با حضور سه قوه دادند و فرمودند این شورا هر تصمیمی بگیرد مورد حمایت ایشان است. همچنین در جلسه‌ای که با نمایندگان داشتند توصیه‌های خوبی در زمینه توجه به محرومین داشتند که همگی باید مورد توجه سه قوه قرار گیرد.

لاریجانی به موضوع رشد نقدینگی در کشور اشاره کرد و گفت: قبول دارم که دشمن به دنبال مساله‌سازی در کشور است اما باید نقایص خود را هم ببینیم و در جهت رفع آن کار کنیم چون تا زمانی که ارز به بازار می‌دادیم مشکل رشد نقدینگی واضح نبود اما وقتی ارز کمتر شد این مشکل به سکه و بعد از آن به مسکن و خودرو رسید پس باید موضوع را از ریشه حل کنیم و آقای سیف و مسئولان اقتصادی در این زمینه راهکار ارائه دهند. وی با بیان اینکه اگر رشد نقدینگی را به سمت تولید و آبادانی سوق دهیم مخرب نخواهد بود، خاطرنشان کرد: اما اگر با وجود رشد نقدینگی اقدامات لازم صورت نگیرد در وضعیت اقتصادی کشور مشکل ایجاد می‌شود. لاریجانی با اشاره به اینکه عده‌ای از مسئولان مشکلات اقتصادی را فقط به خاطر مسائل روانی می‌دانند، گفت: البته مسائل روانی مطرح است اما فقط به آن منتهی نمی‌شود.


کد مطلب: 153098

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/153098/مشکلات-داخلی-قدری-زیاد-ربطی-فشار-خارجی-ندارد

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir