گروه سیاسی: نماینده شاهینشهر و عضو «فراکسیون ولایی» در مجلس گفت: جمعآوری امضا پیرامون طرح عدم کفایت رئيس جمهور هفته آینده در مجلس آغاز خواهد شد.
حسینعلی حاجی دلیگانی در مجلس که یکی از طراحان این طرح است معتقد است تعداد زیادی از نمایندگان به دنبال عدم کفایت رییس جمهور در مجلس هستند و اتاق فکری را برای بررسی عدم پایبندی روحانی در اجرای قانون برنامه پنجم تشکیل دادهاند. عملکردی که به گفته او مستنداتش هم موجود است. او در گفتوگو با «اعتمادآنلاین» با بیان اینکه عدم اقدام درباره قولها و تعهدات در دفترچه برنامه دولت، موجود است، گفت: ما در حال تنظیم طرح عدم کفایت رئیسجمهور هستیم و به نظر میرسد که هفته آینده بتوانیم به جمعبندی نهایی برسیم و جمعآوری امضا را دنبال کنیم.
حاجی دلیگانی درباره اینکه چند نفر به دنبال طرح عدم کفایت رئیسجمهور هستند، گفت: بجز بنده حداقل 3 نفر دیگر از دوستان به دنبال این طرح هستند. حاجی دلیگانی تاکید کرد: طرح استیضاح وزیر اقتصاد را پیش هر کسی که میبردیم میگفت که چرا طرح عدم کفایت رییس جمهور را نمیآورید و عمده افراد امضا کننده و حتی آنهایی که استیضاح را امضا نکردند این نکته را مطرح میکردند. او گفت: ما اعتمادی به اینکه آقای رئیسجمهور وارد عرصه شوند و کار را به دست بگیرند و مشکلات را حل کنند نداریم و تا کی این وضعیت را باید ادامه دهیم.
این عضو فراکسیون ولایی گفت: طرح عدم کفایت رییس جمهور به یک سوم و یا یک چهارم امضای نمایندگان نیاز دارد تا در مجلس مطرح شود و با شرایط کنونی فرا جناحی بر روی عدم کفایت کار میشود. اگر پیام خارج از مجلس به نمایندهها داده نشود فکر میکنم که نمایندگان زیادی از جناحهای مختلف طرح عدم کفایت رئیسجمهور را امضا میکنند.
نمایندگان مجلس ایران همچنین دیروز از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران خواستند با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و برای کاهش فشار معیشتی بر مردم کشور کابینه دولت را ترمیم کند. در بیانیه ۱۸۷ نماینده مجلس ایران آمده بود با توجه به نظر رهبر ایران «حمایت از دولت برای فائق آمدن بر چالشهای اقتصادی کشور لازم و ضروری است و آگاه هستیم که با جنگ اقتصادی علیه کشور روبروییم اما برخی ناکارآمدیهای بخش اقتصادی دولت نیز در این زمینه تأثیر جدی داشته است.»
از نظر این نمایندگان «عملکرد نامناسب مدیران ارشد اقتصادی» در سالهای اخیر موجب «بیاعتمادی روزافزون مردم» به تصمیمات و سیاستهای ابلاغی در بخش اقتصادی کشور شده و این امر «بازنگری در تیم اقتصادی دولت» را اجتناب ناپذیر میکند. پیش از این روسای کمیسیون اقتصادی و کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران از حسن روحانی خواسته بودند در «وضعیت نابسامان» کنونی که تیم اقتصادی وی برای حل و فصل آن «آمادگی یا توان لازم را ندارد» از نیروهای «کارآمد، جوان و چابک» استفاده کند. این در حالی است که محمود واعظی سردفتر ریاست جمهوری ایران با اعلام اینکه کابینه کنونی حاصل انتخاب نیروها در زمان و شرایط متفاوتی بوده است گفت احتمال دارد آقای روحانی در شرایط کنونی از نیروهای «جوانتر و با انرژی بیشتر» بهره بگیرد.
حسن روحانی روز گذشته در همایش قوه قضایه گفت: «سیاه نمایی آینده و ترساندن مردم از آينده باعث ایجاد نگرانی و انتظارات تورمی شده است. مردم تحت هیچ شرایطی برای تأمین نیازمندیهای ضروری و روزمره خود مشکل نخواهند داشت.» اعتصاب و اعتراض چند روز گذشته در بازارهای تهران و برخی شهرستانها که عمدتا به دلیل افزایش چشمگیر نرخ ارز صورت گرفته، انتقاد و فشار زیادی را متوجه کابینه حسن روحانی کرده است. به نظر میرسد هنوز اکثریت نمایندگان مجلس ایران در اتخاذ یک تصمیم مشخص در مورد ترمیم کابینه یا طرح عدم کفایت رئیس جمهور به یک نتیجه واحد نرسیدهاند. گرچه نهاد قانونگذاری در ایران اختیار آن را دارد که با استفاده از ابزارهای قانونی نسبت به اصلاحات مورد نیاز اقدام کند اما نمایندگان مجلس در بیانیه روز گذشته خود عنوان کردند که ترجیح میدهند حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور تغییر در تیم اقتصادی کابینهاش را آغاز کند.