دریافت لینک صفحه با کد QR
وضعیت معیشتی ایرانیان در روزهای بحرانی
قانون , 23 تير 1397 ساعت 11:03
گروه جامعه: معاون وزیر رفاه گفت: به اعتقاد نهادهای جهانی شمار افرادی که فقیران مطلق هستند در ایران چهار درصد کل جمعیت است اما به باور ما این رقم دو درصد است؛ یعنی دو درصد (حدود ۱.۶ میلیون نفر) هستند که درآمدشان كفاف خرید غذا را نمیدهد. در مورد فقر در ایران و شمار فقرا بحث بر سر این است که خط فقر در ایران با کدام شاخصها باید اندازهگیری شود.
انواع معیارهای قابل اعتنا برای اندازهگیری فقر وجود دارند و یکی از مهمترین معیارهای قابل لمس در ایران برای اندازهگیری خط فقر و در نتیجه شمار فقیران، اندازه درآمد است. به این معنی که در ایران شماری از افراد درآمدشان به اندازهای ناچیز است که كفاف تامین تغذیهای آنها را نمیدهد. گروهی از مردم به فقر نسبی مبتلا هستند و درآمدشان به اندازهای نیست که بتوانندحداقلهای بهداشت، درمان ، آموزش و سایر امور زیربنایی را خریداری کنند. حداکثر عددی که من شنیدهام این است که این گروه 33 درصد کل جامعه ایرانی است.در ایران خط فقر مطلق تا سطح استانها اندازهگیری میشود و به شهرستانها نمیرسد و باید اطلاعات این مقوله به سطح شهرستانها برسد و خط فقر شهرستانها استخراج و نتیجهگیری شود. ممکن است در شهرستانهایی درآمد یک میلیون تومان در ماه به دلیل اینکه ساکنان دارای خانه شخصی هستند و هزینههای جانبی مثل حمل و نقل و تفریح گران ندارند، برایشان مناسب باشد اما در تهران حتی درآمد 2.5 میلیون تومان در ماه نیز كفاف زندگي را نميدهد.
معاون رفاهی وزیر رفاه در مورد نقش دولت در برطرف کردن فقر گفت: نباید گریبان دولت را در این باره رها کرد و باید از دولتهای ایران خواست نقش کامل در این باره داشته باشند. دولتها درآمد سرشاری از فروش نفت به خارج دارند و این درآمدی است که به همه ایرانیان تعلق دارد و بنابراین باید آن را به برطرف کردن یا کاهش فقر اختصاص دهیم. شاید در روش هزینه کردن پول نفت برای برطرف کردن و کاهش دامنه فقر اختلاف داشته باشیم اما نباید درباره اینکه منابع لازم است به این مقوله اختصاص داده شود، اختلاف دیدگاه باشد.به این مساله توجه کنیم که اگر درآمد حاصل از صادرات نفت در این محل هزینه نشود، در کجا و برای چه کاری هزینه خواهد شد؟ اینکه شهروندان ایرانی با قیمتهای مناسب به آب شرب قابل مصرف و ناآلوده دسترسی داشته باشند، حق آنهاست؛وقتی دولت میخواهد در این مقوله هزینه کند، دست و پایش میلرزد ولي برای پرداخت کمک به بنگاهها هرگز تردید نمیکند.
غذاي نامناسب بیش از 95 درصد مردم سیستان و بلوچستان
از سوي ديگر وضعيت نابسامان در استان سيستان و بلوچستان موجب شد تا مردم و برخي افراد شناخته شده با طرح مسائلي در شبكههاي اجتماعي به اين وضعيت بپردازند. اين اواخر نيز عليم يار محمدي، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در واکنش به انتشار تصویری از گورخوابها در زابل بیان کرد: شرایط مردم در این استان به شدت بحرانی است، این مردم به سختی دست نیاز دراز میکنند اما وضع طوری شده که هر روز تعداد زیادی به دفتر من مراجعه و اعلام نیاز میکنند.محمدرضا هدایتی، بازیگر و خواننده کشورمان درباره مشکلات زادگاهش نوشت: نمونهاى از گورخوابى در سیستان؛ صدها نفر از این نمونه افراد در انتظار کمک مسئولان هستند. متاسفانه اكنون حتی در بهترین نقطه شهر یعنی خیابان آزادی هم کارتنخواب و معتاد وجود دارد. معیشت مردم در این استان خوب نیست. بیش از 95 درصد مردم این استان به غذا و امکانات تغذیهای مناسب دسترسی ندارند و مطالعات آمایشی نشان میدهد 75 درصد مردم زیر خط فقر امنیت غذایی هستند.
کد مطلب: 154413
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir