گروه بينالملل: به دنبال ابراز تمایل دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به دیدار با مقامهای ایرانی، مشاور رئیس جمهوری ایران در نخستین واکنش، شروطی را برای این کار مطرح کرد. ترامپ، دوشنبه شب اعلام کرد آمادگی دارد تا «بدون پیششرط» با ایران وارد مذاکره شود.
حمید ابوطالبی در توئیتر خود نوشت: «احترام به ملت بزرگ ایران، کاهش خصومتها و بازگشت آمریکا به برجام، هموار کننده مسیر سنگلاخ کنونی است.» وی با یادآوری پیشینه تماس تلفنی حسن روحانی با باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا افزود: «گفتوگوی تلفنی روسایجمهوری دوکشور در سازمان ملل در سال ۱۳۹۲، بر این باور استوار بود که میتوان با التزام به ابزار گفتوگو در مسیر اعتمادسازی گام برداشت. برجام دستاورد التزام به گفتوگو است؛ باید آن را پذیرفت.» مشاور روحانی همچنین نوشت: «سال گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل پس از تهدید ملت بزرگ ایران، موضوع ملاقات دو رییسجمهور مطرح شد. اکنون هم پس از [اعلام] خروج [آمریکا] از برجام، ملاقات بدون پیششرط عنوان میشود! کسانی که به گفتوگو به عنوان روش حل اختلافات در جوامع متمدن باور دارند، باید به ابزار آن هم ملتزم باشند.»
از سوی دیگر وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت اگر ایران بپذیرد که وارد توافق هستهای جدیدی بشود، دونالد ترامپ آماده است که با این کشور مذاکره کند. مایک پمپئو در حالی این شرط را مطرح کرد که دونالد ترامپ از آمادگی برای مذاکره «بدون پیششرط» با ایران سخن گفته بود. وزیر امور خارجه آمریکا در گفتوگویی با شبکه خبری سیانبیسی، با بیان این که از این ابراز تمایل ترامپ حمایت میکند، گفت: «رییسجمهوری در صورتی با مقامات ایرانی پای میز مذاکره خواهد نشست که آنها تعهد به اعمال تغییرات در نحوه رفتار با مردم این کشور را نشان دهند، از رفتار بد خود بکاهند و بتوانند بپذیرند که وارد توافقی هستهای شوند که در عمل مانع اشاعه [تسلیحاتی] شود.» پمپئو در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی گفت که درباره مکالمات خصوصی که ممکن است انجام شده یا نشده باشد، صحبتی نمیکند. محمود واعظی پیش از این گفته بود وقتی آقای روحانی به مقر سازمان ملل رفت این آقای ترامپ بود که هشت بار درخواست گفتوگو با آقای روحانی را مطرح کرد، ولی آقای روحانی این درخواست را قبول نکرده است.