کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

آیا جاودانگی محقق می‌شود؟

ایسنا , 18 مرداد 1397 ساعت 9:41

گروه علم و فناوری: پژوهشگران دانشگاه اکستر(Exeter)می‌گویند موفق به ابداع ترکیب جدیدی شده‌اند که سلول‌های پیر را دوباره جوان می‌کند!


مطالعه جدیدی از پژوهشگران دانشگاه اکستر(Exeter) نشان داده است که چگونه سه ترکیب خاص می‌توانند میتوکندری‌ها را در سلول‌های انسانی پیر هدف قرار دهند و به طور موثر موجب دوباره جوان شدن این سلول‌ها و ایجاد شرایطی برای معکوس کردن نشانه‌های کلیدی پیری شوند.یکی از مکانیسم‌های اصلی بیولوژیکی که پیری را با آن تعریف می‌کنند، پیری سلولی نامیده می‌شود. همینطور که سن ما افزایش می‌یابد، سلول‌های ما بیشتر و بیشتر دچار پیری می‌شوند، به این معنی که آنها دیگر تکثیر نمی‌شوند، با این حال همچنان از نظر متابولیکی فعال هستند."لورنا هریس" یکی از نویسندگان این مطالعه جدید می‌گوید: وقتی انسان پا به سن می‌گذارد، سلول‌های وی دچار پیری می‌شوند که عملکرد سلول‌های جوانتر را ندارند. این یک اثر پیری نیست، بلکه دلیل آن است.در حال حاضر پژوهشگران در سرتاسر جهان تلاش زیادی را برای یافتن راه‌هایی به منظور جوان کردن سلول‌های پیر انجام می‌دهند تا روند پیری را معکوس کنند. سال گذشته، تیم دانشگاه اکستر یک تکنیک جدید را توسعه داد که سلول‌های سالخورده را دوباره جوانسازی و کاری کرد که آنها دوباره مانند سلول‌های جوان عمل کنند.

در حال حاضر، یک مطالعه جدید از همان تیم، متمرکز بر مکانیزم خاصی است که موجب این اثر جوان‌سازی شده است و نشان می‌دهد که وقتی یک مقدار کمی سولفید هیدروژن به طور مستقیم به میتوکندری داخل سلول‌ها تحویل داده می‌شود، می‌تواند به طور موثر این سلول‌ها را از حالت پیری خود نجات دهد."مت وایتمن" یکی دیگر از نویسندگان این مطالعه توضیح می‌دهد: ترکیبات ما به میتوکندری موجود در سلول‌های پیر، سوخت جایگزین می‌دهد تا به آنها کمک کند که به درستی کار کنند. بسیاری از بیماری‌ها با وقوع پیری‌ پدید می‌آیند و حفظ سلامت میتوکندری‌ها به جلوگیری یا در بسیاری موارد با استفاده از مدل‌های حیوانی، به معکوس کردن این امر کمک می‌کند.سه ترکیب خاص برای هدف‌گیری مستقیم میتوکندری در سلول‌های پیر توسعه داده شده است. هر یک از این ترکیبات، کاهش قابل توجه 40 تا 50 درصدی را در میزان پیری سلولی نشان دادند.

یعنی تقریبا نیمی از سلول‌های پیری که تحت درمان قرار گرفتند، مانند سلول‌های جوان رفتار می‌کنند.پژوهشگران خاطرنشان می‌کنند که این کار به معنی توسعه یک نوع دارو معجزه‌گر نیست که طول عمر افراد را افزایش دهد، بلکه تمرکز آن بر فرآیندهایی است که در آنها امید به پیشرفت درمان‌هایی وجود دارد که می‌توانند سلامت ما را توسعه دهند.با این حال، این کار هنوز تا اجرا در مرحله بالینی فاصله دارد. در حالی‌که پژوهش حاضر، اثرات مثبتی در مدل سلول‌های انسانی نشان داده است، اما برای انجام آزمون در اندام زنده و اثبات اینکه این ترکیبات برای آزمایشات انسانی ایمن است، کارهای زیادی باید انجام شود."هریس" توضیح داد: ترکیبات توسعه یافته در دانشگاه اکستر، توانایی ایجاد مکانیزم‌هایی را که روند پیری را معکوس کنند، دارند. ما تصور می‌کردیم که بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند سرطان، دیابت و زوال عقل هر کدام یک علت منحصر به فرد دارند، اما آنها در واقع به یک یا دو مکانیزم رایج وابسته هستند. این تحقیق بر روی یکی از این مکانیزم‌ها تمرکز دارد و یافته‌های ما به طور بالقوه راه را برای توسعه روش جدید درمانی در آینده باز کرده است که ممکن است پایه‌گذار نسل جدیدی از داروها باشد.تحقیق جدید در نشریه Aging منتشر شده است.


کد مطلب: 156677

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/156677/آیا-جاودانگی-محقق-می-شود

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir