به گزارش دیلی میل، بارش شهابی برساوشی باشکوه امسال در نیمکره شمالی و جنوبی استوا قابل رؤیت خواهد بود. بارش شهابی برساوشی یکی از مهمترین بارشهای شهابی سالیانه است. بیشینه نرخ ساعتی سرسویی این بارش غالبا در حدود ۱۰۰ ساعت است. این بارش شهابی از توده ذرات برجای مانده از دنباله دار سویفت تاتل به وجود میآید و معمولا از بیست و هفتم تیر تا سوم شهریور (بیش از یک ماه) فعال است که بازه زمانی بلندی برای بارش شهابی بهشمار میآید.
اوج این بارش شهابی معمولاً هرساله در حدود ۲۲ مرداد روی میدهد. کانون این بارش در صورت فلکی ذاتالکرسی و در نزدیکی مرز آن با صورت فلکی برساوش واقع شده است، ولی در گذشته که اندازهگیری و سنجشِ دقیقِ مکان نورباران بارشهای شهابی میسر نبود، اخترشناسان مکان کانون این بارش شهابی را در برساوش میدانستند و به همین دلیل آن را "برساوشی" نامگذاری کردند.
بارش شهابی امسال یکشنبه ۱۲ اوت (۲۱ مرداد) ساعت ۴ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۲:۳۰ بامداد به وقت تهران) آغاز شده و تا ساعت ۴ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۲:۳۰ بعد از ظهر به وقت تهران ) ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) ادامه خواهد داشت.
در آن روز ستارههای دنبالهدار از شمال و جنوب استوا قابل رؤیت خواهند بود. به گفته ناسا اواسط عرض جغرافیایی بهترین مکان برای رصد این رویداد نجومی زیبا خواهد بود.
این به این معنا است که افراد ساکن ایالت متحده آمریکا، اروپا و کانادا، مکزیک، آمریکای مرکزی، آسیا، قسمتهایی از آفریقا و بخشهایی از آمریکای جنوبی قادر به مشاهده این پدیده خواهند بود.
به گفته ناسا بهترین مکان برای مشاهده این بارش شهابی چند ساعت پس از گرگ و میش است. گرگومیش، شروع تاریکی در شب است و در حالی که آسمان معمولا روشن و آبی است، روی میدهد.
اگر فرد خوششانسی باشید، در آن روز میتوانید یک "شهابواره" (Meteoroid) نیز مشاهده کنید. در ستارهشناسی به قطعههای صخره با فلز که در فضا شناورند، "شهابواره" گفته میشود. شهابوارهها اکثرا اجسام ریزی هستند (به اندازه ته سنجاق) که در فضا حرکت میکنند.
نکته جالب این است که این رویداد با ماه نو مطابق خواهد بود. به گفته ناسا این بارش شهابی برساوشی، بهترین رویداد امسال خواهد بود و ممکن است تا ۲۴ اوت (۲ شهریور) نیز ادامه داشته باشد، اما اوج آن روز ۱۲ اوت است.