گروه بینالملل: یک مقام آمریکایی اعلام کرد که هفته گذشته ایران یک موشک کوتاه برد ضد ناو را در تنگه هرمز آزمایش کرده است.
طبق گزارش رویترز، واشنگتن معتقد است که ایران با این آزمایش خواستار ارسال پیامی به آمریکا بعد از بازگشت تحریمهای این کشور علیه تهران بوده است. این مقام آمریکایی که نام او در گزارش خبرگزاری رویترز فاش نشده، توضیح نداده است که آیا چنین آزمایش موشکی در زمان انجام مانورهای دریایی غیرمعمول است یا خیر و اینکه آیا پرتاب چنین موشکی در آبهای ایران در تنگه هرمز باعث ایجاد ناامنی در منطقه شده است؟
شش روز پیش سپاه پاسداران ایران انجام مانوری با عنوان « رزمایش اقتدار دریایی سپاه» از تاریخ ۱۱ تا ۱۴ مرداد ماه را تایید کرده بود اما هنوز واکنشی نسبت به سخنان این مقام آمریکایی درباره آزمایش موشکهای کوتاه برد در این مانور نداشته است. این نهاد نظامی ایران، هدف از مانور خود را کنترل و مراقبت از امنیت آبراه بین المللی و در چارچوب برنامه رزمایشهای تقویمی سالانه سپاه عنوان کرده بود. ژنرال جوزف وتل، فرمانده ستاد مرکزی نیروهای آمریکایی اوایل هفته گذشته گفته بود که محدوده و مقیاس این رزمایش مشابه آن چیزی است که ایران در گذشته هم انجام داده بود اما زمانبندی برگزاری رزمایش اخیر برای جلب توجه واشنگتن بوده است. این فرمانده آمریکایی به خبرنگاران در مقر پنتاگون گفت: « کاملا برای ما آشکار است که آنها در نظر داشتن با این رزمایش نظامی این پیغام را همزمان با نزدیک شدن به زمان اجرایی شدن تحریم ها بفرستند که دارای توانایی های نظامی هستند.»
از سوی دیگر شبکه فاکس نیوز آمریکا در گزارشی اختصاصی به نقل از سه مقام آمریکایی اعلام کرد که در این رزمایش موشک بالستیک برای نخستین بار بعد از بیش از یک سال از آخرین رزمایش مشابه ایران آزمایش شده است. این شبکه تلویزیونی نام این موشکها را فاتح ۱۱۰ عنوان کرد. طبق گزارش فاکس نیوز ماهوارههای جاسوسی آمریکا برای نخستین بار متوجه شدهاند که موشکی از مقر سپاه پاسداران در بندر جاسک پرتاب میشود. شبکه فاکسنیوز به نقل از یک مقام آمریکایی مینویسد که موشک فاتح ۱۱۰ با عبور بر فراز تنگه هرمز مسیری ۱۶۰ کیلومتری را به سمت محل آزمایش در یک بیابان داخل ایران طی کرده است. این مقام آمریکایی تصریح کرد:«این موشک از یک ساحل به یک ساحل دیگر پرتاب شده است.» پیش از این مقامات بلند پایه ایران در واکنش به اعمال دوباره تحریمهای آمریکا پس از خروج این کشور از توافق هستهای هشدار داده بودند که توانایی بستن تنگه هرمز و جلوگیری از عبور کشتیهای نفتی از تنگه هرمز را دارد.