انسجاماصلاحطلبانبامحوریتخاتمی-هاشمی
ايلنا , 18 شهريور 1392 ساعت 15:40
گروه سياسي: یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: باید با تشکلهای غیررسمی برخوردهای جدی صورت گیرد تا دیگر این محافل خاص نتوانند با فعالیتهای زیرزمینی خود کار تخریب شخصیتها را پیش برند.
داریوش قنبری، ایجاد تشکیلات فراگیر در جریان اصلاحطلب را یک ضرورت خواند و گفت: با توجه به پایگاه اجتماعی که اصلاحطلبان دارند درست نیست که بیش از این، این جناح فاقد یك تشکل سیاسی متناسب با این پایگاه اجتماعی باشد. اصلاحطلبانی که بدون داشتن تشکیلات و امکانات توانستند در انتخابات اخیر ریاست جمهوری پیروز باشند توان این را دارند که یک حزب فراگیر اصلاحطلب را نیز تشکیل دهند. وي با بیان اینکه پایههای اجتماعی تشکیل حزب فراگیر اصلاحطلبان در جامعه وجود دارد، گفت:برای این هدف،نیازمند ادغام تشکلهای موجود اصلاحطلب با یکدیگر هستیم كه مقدمه آن تشكیل هیاتی از بزرگان اصلاحطلب برای بررسی راهكارهای این مساله است. وی ادامه داد: در انتخابات اخیر شخصیتهای اصلاحطلب از توان و آبروی خود برای پیروزی روحانی هزینه كردند در حالی که این افراد از سرمایههای جریان اصلاحات هستند و نباید در هر مسالهای از اعتبار آنها خرج شود به همین دلیل ضرورت دارد تا حزب فراگیری تشکیل شود تا اعتبار اصلاحطلبان را به صورت تشکیلاتی حفظ کند و از ارتباطات مناسب این جریان با بدنه جامعه استفاده لازم را نماید.
این فعال سیاسی اصلاحطلب همچنین خاطر نشان کرد: به نظر میرسد نقش شخصیتهای مطرح جریان اصلاحات در تشکیل این حزب فراگیر همچون آقای سید محمد خاتمی و آیت الله هاشمی نقش بیبدیلی باشد چرا که محوریت آنها در ایجاد چنین تشکیلاتی میتواند مبنای انسجام اصلاحطلبان قرار گیرد؛ ما معتقدیم اصلاحطلبان بیش از این نمیتوانند به شکل غیرمنسجم فعالیتهای سیاسی خود را ادامه دهند. قنبری با تأکید بر ضرورت تدوین منشور حقوق شهروندی نیز یادآور شد: یکی از شعارهای دولت یازدهم احیای حقوق شهروندان بوده و هست بنابراین ضرورت دارد که در راستای این امر منشور حقوق شهروندی تدوین شود؛ چرا که این مسئله مبحث مهمی است که باید تعاریف استانداردی از آن ارائه شود. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات افراطیون طی سالهای اخیر عنوان کرد: متأسفانه افراطیون خود را به نوعی اصولگرا میدانند در حالی که باید شخصیتهای این جریان خط خود را از این اقلیت جدا کنند و مشخص کنند که حامیان این اقلیت که به راحتی به خود اجازه میدهند در محافل سیاسی سخنرانی مسئولان را به هم ریخته و ایجاد تشنج کنند چه کسانی هستند؟ باید روشن شود که این عده از کجا تغذیه میشوند؟
قنبری ادامه داد: متأسفانه در کشور ما گروههایی وجود دارند که به شکل غیررسمی کار سیاسی انجام میدهند در حالی که باید این محافل از بین بروند و اگر تمایلی به انجام کار سیاسی دارند باید با تشکیلات رسمی و به شکل شناسنامهدار وارد عرصه شوند و خط و خطوط کلی خود را برای همه مشخص کنند. در غیر این صورت میبایست حتماً با این تشکلهای غیررسمی برخوردهای جدی صورت گیرد تا دیگر این محافل خاص نتوانند با فعالیتهای زیرزمینی خود کار تخریب شخصیتها را پیش برند. اين نماینده اصلاحطلب مجلس هشتم نسبت به رونق فعالیتهای حزبی در دولت یازدهم ابراز امیدواری کرد و گفت: وقتی رئیس جمهور، این دولت را دولت تدبیر تلقی میکند و ما میبینیم که بدنه دولت نیز بر مبنای خرد و عقلانیت در حال شکلگیری است خوشبین هستیم که زمینه فعالیتهای حزبی و تشکیلاتی نیز رفته رفته بیشتر فراهم میشود و اصلاحطلبانی که به لحاظ پایگاه اجتماعی بسیار سرزنده و فعال هستند میتوانند در این فضا به بازسازی تشکیلات خود بپردازند.
وی افزود: انتخابات اخیر نشان داد که اگر فعالیتهای تشکیلاتی سازمانیافتهای در کشور وجود داشت تعداد شرکتکنندگان در رأیگیری به بیش از ۴۰ میلیون نفر نیز میرسید. آنها که تلاش کردند با بیتفاوتی و مانعتراشی بر سر راه تحزب و کار تشکیلاتی سطح مشارکت را کاهش دهند اگرچه امروز قدرت چندانی ندارند اما باید در کارهای گذشته خود تجدیدنظر کنند و نسبت به این مسئله قضاوت داشته باشند که آیا اقدامات آنها به سود کشور تمام شد و یا به ضرر آن.
کد مطلب: 15784