به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۷:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۶/۰۲ ساعت ۰۰:۳۶
کد مطلب : ۱۵۷۹۷۴

زنی که به دلیل شکایت از صدای اذان زندانی شد

گروه بین‌الملل: کنشگران حقوق بشر در اندونزی نسبت به محکومیت زنی که به دلیل شکایت از صدای اذان محکوم شده، اعتراض کردند.
زنی که به دلیل شکایت از صدای اذان زندانی شد
روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد، رسانه‌های اندونزی نوشتند یک زن که از صدای اذان مسجد در همسایگی خانه‌اش گله کرده بود، خودش به جرم «توهین به اسلام» به ۱۸ ماه زندان محکوم شده است. اعتراض‌ها به این حکم در اندونزی چنان بالا گرفته که حتی بزرگ‌ترین مساجد مسلمانان اندونزی یعنی «نهضت‌العلماء» و «محمدیه» نیز به آن واکنش نشان داده و گفته‌اند که شکایت این زن مصداق عمل «کفرآمیز» نیست.

رابکین امهاس، رئیس بخش حقوقی سازمان نهضت‌العلما در این زمینه گفت: «من نمی‌دانم چگونه گفتن این که "صدای اذان بلند است" می‌تواند بیان نفرت یا خشونت نسبت به یک گروه یا مذهب خاص باشد.» عبدالمعطی، دبیر مسجد محمدیه نیز با «سنگین» خواندن حکم این زن خواستار آن شد که این حکم و مصداق عمل «کفرآمیز» بودن این زن مورد بررسی مجدد و عمیق‌تر قرار گیرد.
 
داستان از کجا آغاز شد؟
داستان این زن اندونزیایی که ملیانا نام دارد و ۴۴ ساله است به ماه ژوئیه سال ۲۰۱۶ میلادی بازمی‌گردد، اما معلوم نیست چرا این پرونده اکنون بازگشایی شده است. به گزارش رسانه‌های محلی، این زن که از بودائیان چینی‌تبار در شمال اندونزی است، در آن سال به صاحب مغازه‌ای در همسایگی‌اش گفته بود صدای اذانی که پنج بار در شبانه‌روز از بلندگوی مسجد محله‌شان در شهر «مدان» پخش می‌شد، خیلی بلندتر شده است.

مغازه‌دار مسلمان اعتراض ملیانا را به گوش دیگر همسایگان رساند و کم‌کم چنین گفته شد که او قصد دارد مسلمانان را از نماز خواندن بازدارد. خبر بارها در شبکه‌های اجتماعی همرسان شد و کار به درگیری مسلمانان و بودائیان کشید. در آن ماجرا چندین نفر به غارت، تخریب اموال و تشویق به خشونت متهم و به حبس از یک تا ۴ ماه محکوم شدند. گروهی نیز به منزل ملیانا حمله‌ور شده و تلاش کردند تا خانه او را آتش بزنند. وکلای این زن می‌گویند تاریخی که برای جرم موکلشان ذکر شده، یعنی ۸ مرداد ۱۳۹۵، همان زمانی است که مردم به منزل او رفته و دست به تخریب و آتش‌سوزی آن زده‌اند.

خانم ملیانا که مادر چهار فرزند است همسر یک کارگر مزرعه است. در پی صدور حکم برای او، کارفرمای شوهرش نیز او را از کار برکنار کرده است. دستگاه قضایی اندونزی نسبت به «کفرگویی» و «توهین به اسلام» حساس است و تا کنون ده‌ها تن به این جرم به زندان محکوم شده‌اند. «باسوکی آهوک تجاهاجا پورناما» فرماندار پیشین جاکارتا از جمله افرادی است که به جرم توهین به اسلام در اندونزی در زندان به سر می‌برند.
مرجع : یورونیوز
برچسب ها: اندونزی