بدهی دولت به پیمانکاران از یک طرف و رشد چند برابری پروژه های عمرانی شرایط سختی پیش روی فعالین این بخش قرار داده است به طوری که مدیر عامل مپنا در گفتگو با پول نیوز میگوید: روند ساخت ۱۷ هزار مگاوات نیروگاه جدید برق به دلیل حجم بالای بدهی دولت و کمبود منابع کند یا متوقف شده است .عباس علی آبادی در حالیکه از بدهی یک میلیار دلاری دولت به مپنا خبر میداد، افزود: از این میزان بدهی حدود ۷۰۰ میلیون دلار (معادل ۲ هزار میلیار تومان ) ان سهم وزارت نیرو است که منجر به توقف و کند شدن نیروگاه سازی در ایران شده است.به گفته او، منابع مالی است که ادامه کار را برای بنگاه ها و شرکت ها ممکن می کند در حال حاضر به شدت تحت فشار هستیم.علی آبادی در ادامه افزود: البته معنای این گفته این نیست که مپنا هیچ پروژه ای در دست ندارد اما به طور قطع اگر دولت بدهی خود را پرداخت کند نیروگاه سازی با سرعت بیشتری ادامه پیدا می کند .
یه ریال وام از صندوق توسعه ملی نگرفتیم
به گفته مدیر عامل مپنا، تمامی سرمایه گذاری های این شرکت با استفاده منابع خود ان انجام می شود. به عنوان مثال پروژه تبدیل نیروگاه گازی پرند به سیکل ترکیبی باسرمایه گذاری ۴۲۰ میلیون یورو در حالی طی هفته دولت مورد بهره برداری قرار گرفت که برای انجام ان حتی یک ریال هم وام از صندوق توسعه ملی و دولت نگرفتیم.او افزود : هم اکنون کار تجهیز نیروگاه عسلویه با سرمایه ۴۲۰ میلیون یورویی توسط این شرکت در حال انجام است. در فردوسی مشهد و غرب کارون نیروگاههایی توسط این شرکت در دست ساخت است.
بودجه عمرانی، آرزوی دست نیافتنی
بودجه جاری لایحه 97 در مقایسه با قانون 96 رشدی 8.9 درصدی و در مقایسه با لایحه 96 رشدی 16.9 درصدی نشان میدهد و برعکس بودجه عمرانی لایحه 97 در مقایسه با قانون 96 افتی 15.4 درصدی و در مقایسه با لایحه 96 افتی3.7 درصدی به ثبت رسانده است. البته اگر میزان تخصیص واقعی بودجه عمرانی در سال گذشته را مرور کنیم، به نظر میرسد حتی در تحقق یافتن همین رقم کاهشیافته هم باید تردید کرد و به نظر می رسد با رشدی که در هزینه های جاری دولت ایجاد شده تخصیص بودجه عمرانی در امسال به یک آرزوی دستنیافتنی بدل شده است.