فاطمه رهبر با بیان اینکه مراجعه به کمیته امداد در شرایط اقتصادی جدید نسبت به قبل دو برابر شده است گفت: پیش از این منابع کمیته امداد از سوی مجلس شورای اسلامی تعریف، تعیین و تصویب شده است. همچنین اعتبارات ستادی و کمک های مردمی، منابع دیگری برای کمک به نیازمندان بودند که از سالهای گذشته برنامهریزی شده و در اختیار نیازمندان قرار داده میشدند. با این وجود برای پاسخگویی به این دسته از مراجعات جدید باید منابع جدیدی نیز در اختیار داشته باشیم.وی با اشاره به افزایش ۳ تا ۴ برابری مستمری مددجویان در سال گذشته اظهارکرد: یکی از منابع افزایش مستمری مددجویان از محل تبصره ۱۴ است که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. سال گذشته مستمری مددجویان از محل همین تبصره افزایش یافت که در حدود ۴ هزار میلیارد تومان به شکل مشترک به تناسب ۳۰ و ۴۰ بین کمیته امداد و سازمان بهزیستی تقسیم شد.
رهبر با بیان اینکه طبق تبصره ۱۴ امسال اعتبار کمک به مددجویان و کاهش فقر از ۴۰۰۰ میلیارد تومان به ۷۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است گفت: اختصاص این بودجه نیازمند بخشنامه و ساز و کارهای اجرایی بوده که طی ۴ ماه نخست با جلسات متعدد مسئولین با سازمان برنامه و بودجه این مبلغ اجرایی شده و به همان تناسب بین کمیته امداد و سازمان بهزیستی تخصیص یافته است. امسال حدود ۴۷۰ هزار خانوار از سوی کمیته امداد شناسایی شدند و کمیته امداد می تواند بیش از ۷۰۰ هزار خانوار را تحت پوشش قرار دهد اما با وجود این میزان بودجه با توجه به مراجعات جدید، افزایش بودجه کفاف نمی دهد.معاون حمایت و سلامت کمیته امداد در ادامه توضیح داد: به این ترتیب توانستیم مستمری مددجویان را ۳ تا ۴ برابر کنیم یعنی مستمری آنها از ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان برای خانوارهای ۱ تا ۵ نفره به ۱۶۰ تا ۴۶۰ هزار تومان برای این خانوادهها افزایش پیدا کرد که این میزان مستمری جدا از میزان یارانه دریافتی این خانوادهها است.
وی در ادامه از رایزنی های رئیس کمیته امداد امام خمینی با رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد و گفت: قولهایی برای اختصاص اعتبار جدید به کمیته به امداد داده شده است. همچنین رایزنیهایی با آقای ایزدی رئیس سازمان هدفمندی یارانه ها با توجه به شرایط اقتصادی جدید صورت گرفته است تا اعتبارات جدیدی کسب کنیم و افراد بیشتری را تحت پوشش کمیته امداد قرار دهیم.معاون حمایت و سلامت کمیته امداد افزود: همچنین ارتباطمان را با موسسات خیریه قویتر کردیم؛ به طوری که قرار شد طی یک همافزایی با بنیاد علوی به عنوان یکی از سازمانهای اجرایی بنیاد مستضعفان، هم افزایی برای تهیه سبد غذایی انجام شود تا برخی از استان هایی که میزان محرومیت بیشتری دارند شناسایی شده و حمایت غذایی از آنها صورت بگیرد. به این ترتیب که بستههای غذایی را بین نیازمندان این استانها توزیع کنیم. با شرایط فعلی از هر ظرفیتی مثل کمک خیران و جذب اعتبارات استفاده خواهیم کرد.