دریافت لینک صفحه با کد QR
حاشیه های جلسه بررسی CFT: آییننامه را پاره کردند
دوئل موافقان و مخالفان CFT
ایسنا , 15 مهر 1397 ساعت 14:24
گروه سیاسی: امروز مجلس شورای اسلامی در شرایطی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) را تصویب کرد که جلسه مجلس شورای اسلامی از همان ابتدا فضای ملتهبی داشت که پایان آن به پاره کردن آییننامه توسط یکی از اعضای فراکسیون ولایی ختم شد.
لایحهCFT بعد از کش و قوس فراوان در دستور کار امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و قبل از آن بنابر درخواست تعدادی از نمایندگان، کمیسیون امنیت ملی جلسهای را در صحن مجلس شورای اسلامی با حضور وزرای اطلاعات و خارجه، سرپرست وزارت اقتصاد، رییس کل بانک مرکزی و معاون حقوقی رییس جمهور برگزار کرد تا تمامی ابهامات درباره این لایحه را رفع کند.جلسه فوق کمیسیون در ابتدا بدون حضور اعضای فراکسیون ولایی تشکیل شد. آنها در همان زمان نشست جداگانهای برای بررسی CFT داشتند.از ساعت ۸ صبح اعضای فراکسیون ولایی هم به جمع نمایندگان پیوستند و در نهایت جلسه علنی ساعت ۸:۳۰ صبح آغاز شد.بررسی لایحه CFT اولین دستور کار مجلس شورای اسلامی بود، بعد از اعلام اسامی موافقان و مخالفان کلیات این لایحه امیرآبادی، عضو هیات رییسه سخن از تقاضای تعدادی از نمایندگان برای رای گیری آشکار درباره این لایحه را کرد که نمایندگان با آن مخالفت کردند.
رای گیری آشکار به این صورت است که باید نمایندگان در برگه نام و رای خود را اعلام کنند.نوبت به صحبت موافقت و مخالفان لایحه شد، محمد دهقان، نایب رییس فراکسیون ولایی به تبیین دلایل مخالفتش پرداخت و بعد از آن نوبت بهروز نعمتی، عضو فراکسیون مستقلین به عنوان موافق لایحه شد. نعمتی در صحبتهایش چند بار نام دهقان را آورد که این باعث اعتراض دهقان شد.در نهایت با دخالت لاریجانی این اعتراض تمام شد. لاریجانی به نعمتی تذکر داد که در صحبتهایش نام کسی را نیاورد. بعد از آن نوبت به نقوی حسینی، سخنگوی فراکسیون ولایی رسید که دلایل مخالفتش را بیان کند.او ابتدای صحبتهایش را با فریادهای بلند آغاز کرد و حتی مجددا به موضوع تصویب ۲۰ دقیقهای برجام اشاره کرد، صحبتی که با واکنش رییس مجلس شورای اسلامی روبرو شد که برجام بعد از بحث و بررسی در جلسه چهار ساعته تصویب شده است.
نقوی حسینی باز هم فریاد زد که این چه نحو از اداره مجلس است و من اخطار دارم که اجازه آن را نمیدهند. سپس فریادهای نقوی حسینی به حدی رسید که آزادی خواه و کوهکن در پایان سعی در آرام کردن او را داشتند. نقوی حسینی در ادامه دلایل مخالفتش را بیان کرد.موافق آخر، فیضی عضو فراکسیون امید بود که در پایان صحبتهایش با نشان دادن پلاکاردی تاکید کرد که باید به لایحه CFT رای داده شود.به گزارش ایسنا، در خلال صحبتهای نمایندگان موافق و مخالف تعدادی از اعضای فراکسیون ولایی پلاکاردهایی در دست داشتند با این مضامین "با تصویب CFT سفره مردم را کوچکتر نکنید" ، "من اطلاعات اقتصادی کشور را در جنگ اقتصادی لو نمیدهم " ، "نه به شفافیت برای دشمن" ، "تاریخ شاهد باش من به کنوانسیونهای استعماری رای ندادهام" ، "تصویب AFTF = خود تحریمی" ، " به کنوانسیون استعماری رای نمیدهیم"، # CFT #
در این بین تعدادی از نمایندگان یعنی نقوی حسینی، حاجی دلیگانی و پژمانفر نیز اخطارهای جداگانهای را مطرح کردند که در پاسخ به اخطار نقوی حسینی، رییس مجلس شورای اسلامی نامهای که دفتر مقام معظم رهبری برای او درباره کنواسیونها ارسال کرده است را در صحن مجلس شورای اسلامی قرائت کرد با این مضمون " مقام معظم رهبری با بررسی این لوایح در مجلس شورای اسلامی مخالفتی ندارد."در حین دفاع نجفی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی از مصوبه کمیسیون ذوالنور ، عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی در جایگاه هیات رییسه حضور پیدا کرد و با صدای بلند از صحبتهای نجفی انتقاد کرد چون معتقد بود که نظرات مخالف هم در کمیسیون وجود داشته است و او باید همه این نظرات را اعلام کند.نوبت به صحبتهای وزیر امور خارجه، ظریف در این لایحه رسید که او در برخی از صحبتهایش تاکید کرد که تضمین نمیکنیم با پیوستن به این کنواسیون مشکلات حل شود، اما تضمین میدهیم با نپیوستن به این لایحه آمریکا بهانه مهمی برای افزایش مشکلات پیدا خواهد کرد.
در حین صحبتهای ظریف، ذوالنور این بار در کنار صندلی ظریف، وزیر امور خارجه حاضر شد و با صدای بلند انتقاد میکرد که جمعی از نمایندگان خواستار برقراری نظم و انضباط در مجلس شورای اسلامی شدند.رییس مجلس شورای اسلامی بعد از صحبتهای وزیر امور خارجه، اعلام کرد که نمایندگان رای خود را بدهند و این توضیح را داد که رای گیری به صورت علنی نیست.در زمانی که رییس مجلس شورای اسلامی به ارائه توضیحاتی می پرداخت، تعدادی از نمایندگان همچون ذوالنور و موسوی لارگانی با در دست داشتن پلاکاردهایی به نشانه اعتراض مقابل مانیتور جلوی هیات رییسه ایستادند و با نشان دادن عدد "۲" به نشانه مخالفت با این لایحه نظرشان را اعلام کردند.
در این هنگام موافقان این لایحه همچون کمال دهقانی، نوریان و مافی با نشان دادن عدد "۴" موافقت خود را با این لایحه اعلام کردند که بعد از آن به تعداد نمایندگان اضافه شد.در زمانی که رییس مجلس شورای اسلامی آغاز رای گیری را اعلام کرد: محمد جواد ابطحی به نشانه اعتراض در پشت تریبون مجلس شورای اسلامی قسمتی از آییننامه داخلی را پاره کرد.در نهایت ۱۴۳ نماینده با رای موافق و ۱۲۰ رای مخالف از مجموع ۲۷۱ نفر نماینده حاضر در مجلس این لایحه را تصویب کردند.در حال حاضر نوبت شورای نگبهان است که این لایحه را بررسی و نظرش را به مجلس اعلام کند.لایحه بحث بر انگیز CFT یکی از لوایح چهار گانه گروه اقدام ویژه مالی (FATF) است که کمتر از ۱۰ روز به پایان مهلت FATF برای اجرای ایران به ۴۱ توصیه مدنظر جهت شفافیت مبادلات پولی و بانکی مانده است. اکنون ایران در لیست خاکستری FATF میباشد.
کد مطلب: 161513
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir