این فرودگاه که ظرفیت پذیرش سالانه ۹۰ میلیون مسافر را دارد، در حال حاضر یکی از پنج فرودگاه بزرگ جهان به شمار میرود و با اجرای طرحهای توسعه آن، سالها عنوان بزرگترین فرودگاه جهان را از آن خود خواهد کرد.
مطابق اعلام شرکت «آی جی اِی» که پیمانکار اصلی این فرودگاه محسوب میشود، ظرفیت این فرودگاه طی ۱۰ سال آینده به ۲۰۰ میلیون مسافر افزایش خواهد یافت.
چهار فاز تکمیل فرودگاه جدید استانبول در سال ۲۰۲۸ تکمیل خواهد شد که در این صورت این فرودگاه دارای شش باند پرواز و دو پایانه مسافری ۷۶ کیلومتر مربعی خواهد شد. در سال ۲۰۱۷ میلادی فرودگاه آتلانتای آمریکا توانست ظرفیت پذیرش و جابجایی حدود ۱۰۴ میلیون مسافر در سال را کسب کند. فرودگاههای پکن با ظرفیت پذیرش حدود ۹۶ میلیون، دوبی با توان پذیرش بیش از ۸۸ میلیون، توکیو با ظرفیت جابجایی بیش از ۸۵ میلیون مسافر و لوسآنجلس با امکان پذیرش افزون بر ۸۴ میلیون مسافر از جمله بزرگترین فرودگاههای جهان به شمار میروند.
ترافیک هوایی ترکیه در سال ۲۰۱۷ میلادی نزدیک به ۱۱ درصد و در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۵.۷ درصد افزایش یافته است. فرودگاه آتاتورک استانبول در حال حاضر دارای ظرفیت جابجایی ۶۴ میلیون مسافر و فرودگاه صبیحای این شهر نیز توان پذیرش ۳۰ میلیون مسافر را در سال دارد. در حاشیه برگزاری مراسم افتتاح فرودگاه جدید استانبول که از سوی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه صورت گرفت، تعدادی از کارگران شاغل در پروژه احداث این فرودگاه در اعتراض به تضییع حقوق خود دست به اعتراض زدند. تازهترین پیشبینی انجمن بینالمللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، نشان میدهد که تعداد مسافران هوایی در ۲۰ سال آینده دوبرابر میشود و از ۴.۱ میلیارد مسافر در سال جاری به ۸.۲ میلیارد مسافر در سال ۲۰۳۷ خواهد رسید.