به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۴ - ۰۱:۵۷
 
۱۲
تاریخ انتشار : ۱۳۹۲/۰۶/۳۱ ساعت ۱۸:۰۷
کد مطلب : ۱۶۶۶۸

طب سنتي يا مدرن، كدام بهتر است؟

گروه جامعه: عوارض متعدد داروهاي شيميايي و ناتواني طب مدرن و كلاسيك در درمان بيماري هاي مزمن مانند سرطان ها موجب اقبال گسترده مردم در سراسر جهان به طب سنتي شده است.
طب سنتي يا مدرن، كدام بهتر است؟
هم اكنون ۷۷ درصد مردم آلمان، ۷۵ درصد مردم فرانسه و ۴۲ درصد مردم امريكا از طب سنتي استفاده كرده و اقبال ايراني به طب سنتي نيز روز بروز بيشتر مي شود.
در اين ميان عده اي تلاش دارند تا طب سنتي (استفاده از گياهان دارويي و طب سوزني)را طبي كاملا ايمن توصيف كنند در حاليكه گاهي عوارض داروهاي گياهي بسيار شديدتر از داروهاي شيميايي است.
استفاده از روش هاي درماني تاييد نشده و استفاده خودسرانه مردم از انواع گياهان دارويي براي درمان بيماري هاي خود نيز موجب شده است ، انتقادهايي به طب سنتي وارد شود.
طب سنتي در كشور ما صد سال پيش از سوي وزارت الصحه آن زمان مورد تكفير قرار گرفت و اين طب صد سال مورد غفلت قرار گرفت و اكنون با اقدامات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در حال احيا است.سووالي كه براي اغلب مردم درباره طب سنتي وجود دارد اين است كه آيا طب سنتي مي تواند جايگزين طب مدرن و كلاسيك شود.

*لزوم تلفيق طب سنتي با طب مدرن
رييس مركز تحقيقات علوم قرآن، حديث و طب دانشگاه علوم پزشكي تهران دراين باره مي گويد: مباني طب سنتي با مباني طب كلاسيك، تفاوت هايي دارد.دكتر محمدمهدي اصفهاني با تاكيد براينكه طب سنتي و طب مدرن مي توانند با هم همكاري داشته باشند، مي افزايد: طب سنتي به تفاوت هاي فردي توجه دارد؛ هماني كه در قالب مزاج مطرح مي شود.

اين متخصص طب سنتي مي گويد: نگاه طب سنتي به انسان ، يك نگاه جامع بوده و جسم و روح و روان ، همه را با هم مي بيند. طب سنتي ، طبي كل نگر بوده و انسان را با كليت خود مي بيند.
اصفهاني مي افزايد: از سوي ديگر طب جديد، طبي بسيار پيشرو، دقيق و توام با شيوه هاي مطمئن است، پس اين دو طب مي توانند با هم همكاري كنند.وي تاكيد مي كند طب جديد و طب سنتي ، هيچكدام به تنهايي قادر به پاسخگويي به تمام نيازهاي سلامت بدن نيستند اما در تعامل و همكاري يكديگر مي توانند به كمك هم بيايند.وي اضافه مي كند: طب سنتي و مدرن بدون اينكه همديگر را تخطئه (خطا گرفتن از كار كسي) كنند مي توانند با هم همكاري داشته باشند و بايد تعيين شود كه در هر مشكل سلامتي، استفاده از كدام طب براي افراد، كاربرد داشته و همان شيوه را در خدمت مردم به كار گرفت.

*هشدار درباره عوام زدگي در طب سنتي
رييس مركز تحقيقات علوم قرآن، حديث و طب دانشگاه علوم پزشكي تهران يادآور مي شود: اكنون نيز استقبال مردم از طب سنتي بسيار خوب است و افراد در خانواده ها و محيط زندگي خود با اين طب آشنا هستند.بسياري از بيماري هاي ساده را با اندك تغييري در استفاده از همين سبزي هاي خوردني ، مي توان درمان كرد اما در مورد استقبال مردم از طب سنتي و گياهان دارويي بايد هشدار داد تا كاربرد طب سنتي با عوام زدگي و غفلت از آنچه كه مصلحت بيمار است توام نشود.وي تصريح مي كند: گاهي فرصت هاي طلايي براي درمان بيماري ها از طريق طب مدرن به بهانه استفاده از داروهاي گياهي و طب سنتي و تشخيص ناكافي بيماري ، از دست مي رود.
مرجع : ايرنا

۱۳۹۲/۰۶/۳۱ ۲۲:۲۶
" استفاده خودسرانه مردم از انواع گياهان دارويي براي درمان بيماري هاي خود نيز موجب شده است ، انتقادهايي به طب سنتي وارد شود. " استفاده خودسرانه مردم ایراد به طب سنتی نیست؛ مثل اینکه بگوییم خود درمانی ناآگاهانه با دارو های شمیایی انتقادی است که به طب مدرن وارد است ، در حالی که چنین نیست. (132783)