کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

انواع دوربین مدار بسته و تجهیزات مدار بسته

16 بهمن 1397 ساعت 18:05


گروه فناوری: امروزه سیستم‌های امنیتی مانند دوربین مدار بسته در هر کسب و کار و سازمانی از تجهیزات ضروری محسوب می‌شوند که برای برقراری امنیت و یا نظارت از راه دور مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما بر اساس نوع نیاز هر مکان و یا هر شخصی باید نوع مناسبی از دوربین مدار بسته را تهیه و خریداری نمود چرا که انواع مختلفی از دوربین مدار بسته در بازار وجود دارند. انواع مختلف دوربین‌های مدار بسته ویژگی و مشخصات متفاوتی دارند که باید قبل از خرید با آنها آشنایی داشت.

در این مطلب فروشگاه اینترنتی پاساک به معرفی دوربین مدار بسته و انواع و تجهیزات آن خواهد پرداخت. همچنین برای آشنایی بیشتر با این دوربین‌ها می‌توانید به صفحه دوربین‌های مخصوص در وبسایت فروشگاه اینترنتی پاساک مراجعه نموده و یا در صورت نیاز به مشاوره با مشاوران فنی پاساک گروپ تماس حاصل فرمایید.

دوربین مدار بسته چیست ؟                                                    
دوربین مدار بسته یا به انگلیسی Closet Circuit Television به معنی جعبه جادویی مدار بسته است و به دوربین‌هایی گفته می‌شود که جایگاه آنها ثابت بوده و در جای ثابتی از آنها استفاده می‌شود که می‌توانند تصاویر دریافتی را به یک یا چند محل ارسال نمایند.
دوربین‌های مدار بسته معمولا در سیستم‌های حفاظتی استفاده می‌شدند که امروزه کاربردهای آنها گسترش یافته و با پیشرفت این دوربین‌ها از آنها برای کاربردهای نظامدی، فضایی، صنعتی، کنترل ترافیک و ارتباطات ویدیویی و تصویربرداری نامحسوس نیز استفاده می‌شود.


انواع دوربین مدار بسته
دوربین‌های مدار بسته را بر اساس سه ویژگی آنها می‌توان در سه دسته به طور جداگانه تقسیم‌بندی نمود.
در دسته اول انواع دوربین مدار بسته را بر اساس نوع سیگنال آنها طبقه‌بندی می‌کنند که عبارت‌اند از :
1. دوربین‌های آنالوگ
2. دوربین‌های آی پی تحت شبکه
3. دوربین‌های دو منظوره
در دسته دوم این دوربین‌ها را بر اساس شکل ظاهری و کاربردهایشان طبقه‌بندی می‌کنند که 4 شامل  نوع زیر می‌شوند :
1. دوربین‌های دام
2. دوربین‌های صنعتی
3. دوربین‌های مینیاتوری
4. دوربین‌های مادون قرمز
5. دوربین‌های چرخشی
و اما در دسته سوم انواع دوربین مدار بسته بر اساس قاب و پوشش آنها طبقه‌بندی می‌شوند که عبارتند از :
1. انواع دوربین ضد آب
2. انواع دوربین مداربسته مخفی
3. انواع دوربین‌های قاب فانتزی
بر اساس نیاز و کاربردی که در نظر خریدار است باید یکی از انواع این دوربین‌ها انتخاب شود به گونه‌ای که مناسب آن کاربرد باشد.

تجهیزات دوربین مدار بسته
انواع دوربین مدار بسته دارای تجهیزات و لوزام جانبی هم هستند که در هنگام خرید بهتر است با آنها آشنایی داشته باشیم. از مهم‌ترین این تجهیزات می‌توان DVR ، NVR ، BNC و لنز دوربین را نام برد که در ادامه به طور مختصر آنها را معرفی خواهیم نمود.
دستگاه DVR
دستگاه DVR مخفف عبارت Digital Video Recording یک دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال است و به عنوان سیستم نظارتی و کنترلی برای دوربین مدار بسته آنالوگ استفاده می‌شود. با استفاده از DVR می‌توان از فرمت تصویری، کیفیت و یا قابلیت‌های هشدار مختلفی برای ضبط تصاویر استفاده نمود.
DVR دارای تعداد 4، 8، 16 و 32 ورودی و خروجی تصویر و صدا است که بر اساس آن دسته بندی می‌شود. این تعداد استانداردهای ورودی تصاویر هستند که ممکن از توسط برخی شرکت‌ها در تعداد متفاوتی عرضه شوند. اما جدای از تعداد کانال آنها که DVR بر اساس آنها دسته‌بندی می‌شود به طور کلی می‌توان گفت که دو نوع DVR در بازار وجود دارد که با نام کارت DVR و DVR Stand-alone شناخته می‌شوند.
کارت DVR به عنوان رابط بین دوربین مدار بسته آنالوگ و سیستم کامپیوتری عمل می‌کند و در دو شکل داخلی و خارجی بر روی کامپیوتر نصب می‌شود. اما سیستم DVR که مستقل از کامپیوتر باشد را DVR Stand-alone می‌نامند.

DVRها معمولا دارای پورت LAN برای ارتباط با شبکه و اینترنت هستند. همچنین این دستگاه‌ها دارای سیستم هشداردهنده قطع یا خرابی، تنظیم نور و تنظیم زبان نیز می‌باشند.
دستگاه NVR در دوربین مدار بسته
دستگاه NVR مخفف عبارت Network Video Recording یک دستگاه کنترل و ذخیره‌سازی تحت شبکه تصاویر برای انواع دوربین تحت شبکه است. NVRها مشابه DVRها عمل می‌کنند و تفاوت آنها در نحوه اتصال تصاویر و صدا می‌باشد که در NVRها این کار از طریق شبکه انجام می‌گیرد.
به عنوان نمونه‌ای از دوربین‌های تحت شبکه می‌توان به دوربین وای فای اشاره نمود.
دوربین وای فای در دسته دوربین مداربسته وایرلس تحت شبکه قرار می‌گیرند و به صورت بیسیم و با استفاده از پهنای باند وای فای عمل می‌کنند.

دوربین مداربسته وایرلس انواع مختلفی دارد که عبارت‌اند از :
1. دوربین مداربسته بیسیم
2. دوربین مداربسته وایرلس بدون حافظه
3. دوربین بیسیم شارژری رم خور یا دوربین مداربسته سیم کارت خور
4. دوربین مداربسته وایرلس شارژی رم خور
5. دوربین مداربسته وایرلس P2P شارژی حافظه‌دار و دوربین مداربسته وای فای شارژی P2P
6. دوربین مداربسته بیسیم برد کوتاه-متوسط و دوربین مداربسته بیسیم برد بلند
همچنین دوربین مداربسته سیم کارت خور از دسته دوربین مداربسته شارژی رم خور محسوب می‌شوند که دارای باتری داخلی هستند و قابلیت ذخیره‌سازی تصاویر روی رم را دارا هستند.
معمولا این دوربین‌ها دارای سنسورهای حساس به حرکت و یا صدا بوده تا نهایت استفاده از ظرفیت موجود در رم و مصرف شارژ باتری را دارا باشند.

البته برای چنین دوربین‌هایی می‌توان منابع برق اضطراری نیز برای تامین شارژ باتری داخلی آنها استفاده نمود. به عنوان مثال پاور بانک یکی از منابع برق اضطراری است که در انواع گوناگونی در بازار عرضه شده است. با استفاده از یک پاور بانک می‌توان ساعات استفاده از این دوربین‌ها را افزایش داد.
اگر از یک پاور بانک مودم دار استفاده نمایید علاوه بر تامین برق مورد نیاز دوربین مدار بسته می‌توان از مودم داخلی دستگاه برای فراهم نمودن بستر اینترنت نیز استفاده کرد. اما باید در نظر داشت که پاور بانک خود نیازمند شارژ شدن است و در مدت زمان محدودی می‌تواند برق مورد نیاز دستگاه شما را فراهم نماید.
اگر شرایط استفاده از یک پاور بانک خورشیدی موجود باشد دیگر لازم نیست نگران تخلیه شارژ پاور بانک باشید. زیرا یک پاور بانک خورشیدی با قرار گرفتن در معرض تابش نور می‌تواند به ذخیره‌سازی انرژی در باتری داخلی خود بپردازد. این ویژگی در پاور بانک خورشیدی سبب شده تا بتوان از آنها به طور نامحدود برای تامین برق مورد نیاز دستگاه‌های خود استفاده نماییم.

فیش BNC در دوربین مدار بسته
BNC مخفف عبارت British Naval Connector یک فیش ارتباطی است که برای اتصال کابل‌های کواکسیلی به کار می‌رود و به عنوان فیش متداول در برقراری ارتباط دوربین مدار بسته آنالوگ به کار می‌روند.
BNC‌ها انواع مختلفی دارند که در بازار وجود دارند از آن جمله می‌توان به انواع پیچی، فنری، پرسی و غیره اشاره نمود.
 منبع : ویرلن


کد مطلب: 171652

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/171652/انواع-دوربین-مدار-بسته-تجهیزات

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir