گروه سياسي: نظرسنجیهای تازه در ايران و آمريکا نشان میدهد که اکثريت مردم دو کشور خواستار پيشبرد ديپلماسی و افزايش روابط ايران و آمريکا هستند.
در تازه ترين نظر سنجی كه توسط شبکه خبری سی ان ان با همکاری او آر سی (يک کمپانی بين المللی در زمينه تحقيقات) انجام شده سه چهارم آمريکايی ها ( ۷۶ درصد آنها) با ارتباط ديپلماتيک دو کشور ايران و آمريکا برای جلوگيری از دستيابی ايران به سلاح اتمی موافقند. آنطور که مدير بخش نظر سنجی سی ان ان گفته است، از ميان موافقان گفتگوی مستقيم با ايران در اين نظر سنجی ۸۷ درصد دمکرات و ۶۸ درصد جمهوری خواه بوده اند. اگرچه او افزوده است که اين ارقام موضوع تازه ای نيست و در سال ۲۰۰۹ ميلادی ( بيش از ۴ سال پيش ) هم نتايج مشابهی در نظر سنجی به دست آمده بود.
البته نظر سنجی های ديگری هم در اين روزها که موضوع احتمال برقراری رابطه ايران و آمريکا پررنگ شده، انجام شده است. تازه ترين نظرسنجی «گالوپ» در اينباره حاکی است که ۸۳ درصد آمريکايیها همچنان ايران را «دشمن» يا کشوری «غير دوست» میدانند. بر اساس نظرسنجی اين موسسه آمريکايی که روز سوم مهرماه منتشر شد، ۴۵ درصد آمريکايیها ايران را «دشمن» اين کشور میدانند و ۳۸ درصد نيز معتقدند که ايران کشوری «غيردوست» است. در عين حال ۱۰ درصد معتقدند که ايران «دوست» يا «همپيمان» آمريکا است. هشت درصد نيز نظری در اين خصوص ارائه نکردهاند.
نظرسنجی اخير گالوپ بر اساس تماس تلفنی با بيش از هزار آمريکايی در تمامی ايالات آمريکا و شهر واشينگتن، در روزهای ۲۴ و ۲۵ شهريورماه صورت گرفته بود. اين نظرسنجی ها در حالی انجام می شود که دو ملت ايران و آمريکا اين روزها و پس از حضور رييس جمهوری ايران، حسن روحانی در نيويورک، شاهد تحولاتی در زمينه احتمال برقراری روابط ميان دو دولتشان هستند.
58 درصد تهرانیها امیدوار به حل پرونده هستهیی
در همين حال، نتایج آخرین نظر سنجی مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی از شهروندان تهرانی دربارهی سفر رئیس محترم جمهور اسلامی ایران به مقر سازمان ملل متحد در نیویورک اعلام شد. به گزارش ایسنا، نظر سنجی اخیر ایسپا در تاریخ یک شنبه هفتم مهر 1392 با حجم نمونه 1200 نفر از شهروندان تهرانی و به صورت حضوری انجام شده است. حدود 53 درصد افراد نمونه را مردان و 46 درصد مابقی را زنان تشکیل دادهاند. میانگین سنی پاسخگویان 36 سال بوده است. حدود 48 درصد پاسخگویان دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و 51 درصد مابقی نیز تحصیلات خود را دیپلم و کمتر از آن اعلام کردهاند.
مردم و میزان پیگیری اخبار سفر رئیس جمهور
بر اساس نظر سنجی ایسپا، 48 درصد مردم تهران به میزان زیاد و خیلی زیاد پیگیر اخبار سفر اخیر رئیس جمهور بودهاند. همچنین 14 درصد از پاسخگویان اعلام داشتهاند که به میزان متوسط اخبار این سفر را پیگیری نمودهاند. نتایج در این نظر سنجی نشان داد افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند به طرز معناداری نسبت به سایرین بیشتر اخبار این سفر را پیگیری کردهاند. در حالی که 58 درصد از افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند به میزان زیاد و خیلی زیاد اخبار سفر نیویورک را دنبال کردهاند در مقابل این میزان برای افراد دارای تحصیلات غیر دانشگاهی، برابر با 39 بوده است.
نظرسنجی ایسپا نشان میدهد، 78 درصد پاسخگویان سخنرانی رییس جمهور را درمجمع عمومی سازمان ملل بسیار مثبت ارزیابی نمودهاند. در مجموع تنها 5 درصد پاسخگویان سخنرانی ایشان را منفی تلقی نمودهاند. مطابق تحلیل انجام شده در میان پاسخگویان، این ارزیابی مثبت در میان عموم مردم بوده و تفاوت معناداری میان نظر دانشگاهیان و غیر دانشگاهیان ملاحظه نمیشود. در نظر سنجی ایسپا از مردم سوال شده است که " با توجه به مذاکرات انجام شده در سفر اخیر رئیس جمهور شما تا چه حد به حل پروندهی هستهیی ایران با رعایت حفظ حقوق هستهایی کشور امیدوار هستید؟ بر این اساس 58 درصد پاسخگویان نسبت به حل پروندهی هستهیی ایران با حفظ حقوق هستهای کشور بسیار زیاد امیدوار هستند. همچنین 18 درصد نیز میزان امیدواری خود را متوسط اعلام کردهاند.