محمودرضا پیروی امروز (سه شنبه) در جمع خبرنگاران حاضر در فرودگاه خرم آباد اظهار داشت: نیروهای امدادی برای اسکان اضطراری و تغذیه به حادثه دیدگان از استان های دیگر به سمت لرستان هدایت شده اند. وی افزود: همچنین روستای چم مهر شناسایی شده و بالگرد ها در حال ارسال امکانات و مواد غذایی به این منطقه هستند و بالگردهایی دیگر برای کمک رسانی اعزام می شوند.
وی ادامه داد: از هفته قبل نسبت به باران شدید در لرستان هشدارهایی داده شده بود و اعلام کرده بودند که باید این مناطق تخلیه شود که برخی ها توجه نکردند. پیروی تاکید کرد: مردمی که برای امدادرسانی به منطقه اعزام شده اند و در آنجا حضور دارند اجازه بدهند تا نیروهای جمعیت هلال احمر با برنامه ریزی های انجام شده اقلام را به دست نیازمندان برسانند. وی با بیان اینکه مردم باید در این راستا همکاری کنند، گفت: اولویت ما امدادرسانی به 6 روستا و شهرستان پلدختر و شهر معمولان است.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به تلفات احتمالی در این منطقه بیان کرد: هیچ آماری در دسترس نیست اما طبق آخرین آمار آب فروکش کرده و کسی بر روی پشت بام ها که برای نجات خود رفته بودند دیده نمی شود. وی افزود: مردم می توانند کمک های خود که شامل اغذیه، کمک نقدی و پتو می شود را به هلال احمر تحویل دهند. پیروی گفت: پیش بینی می شود امدادرسانی ها تا حداقل یک هفته طول بکشد.از اولین لحظات صبح امروزسه شنبه نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران با تمامی تجهیزات و امکانات خود برای امدادرسانی به مردم سیل زده منطقه وارد شهرستان پلدختر و روستاهای این شهرستان و شهر معمولان شده اند.بارش شدید باران که از روز یکشنبه در لرستان آغاز شد، موجب بروز سیل و طغیان رودخانه ها در چهار شهرستان این استان شد.
سیل و طغیان رودها در چندین استان ایران خسارات زیادی بر جای گذاشته و همچنان شهرها و روستاهای زیادی را تهدید میکند. شهرها و روستاهای زیادی در مناطق مختلف هنوز در محاصره سیل قرار دارند. بهنام سعیدی، سخنگوی مدیریت بحران کشور در شبکه دوم تلویزیون ایران گفت: «از میان ۲۳ استان کشور که درگیر بارندگی های شدید هستند، ۶ استان ایلام، کرمانشاه، لرستان، خوزستان، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد در شرایط اضطرار هستند و روی هم رفته ۴۰۰ شهر و روستا درگیر شرایط جوی روزهای اخیر بوده و هستند.»
لرستان
بارندگیهای شدید در استان لرستان که در روزهای اخیر سبب بروز آبگرفتگی و سیل ویرانگر در شهرهای مختلف لرستان از جمله پلدختر شده بود، از روز دوشنبه ۱۲ فروردین خرمآباد را در محاصره سیلی ویرانگر قرار داده است. تاکنون بسیاری از منازل مسکونی سطح شهر خرمآباد دچار آبگرفتگی شده و همچنین به بسیاری از زیر ساختهای شهری خسارت وارد شده است.
همچنین بر اثر جاری شدن سیل و بارندگی شدید در خرمآباد، ضلع غربی قلعه فلکالافلاک خرم آباد دچار ریزش شد. با این حال سید امین قاسمی مدیرکل میراث فرهنگی لرستان روز سهشنبه گفت که در جریان این رانش به پیکره اصلی این قلعه تاریخی آسیبی وارد نشده است. در روزهای گذشته سیل بسیاری از شهرهای لرستان را ویران کرده و در برخی شهرها از جمله معمولان سطح آب به قدری بالا رفت که به پشتبام خانهها رسید.
سعیدی در مورد سیل در لرستان گفت نیروهای امدادی به کمک تجهیزات و نفرات نیروهای مسلح در تلاش هستند تا مسیر سیل پلدختر را از مسیل آن منحرف کرده و از حجم آب ورودی به شهر بکاهند. او پیش از این از پرواز ۱۴ بالگرد از اصفهان برای نجات جان بازماندگان سیل پلدختر روی پشت بام خانهها خبر داده بود، اما تاکنون هیچکدام از این بالگردها به دلیل شرایط بد آب و هوایی نتوانستهاند پرواز کنند. با این حال کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش روز دوشنبه گفت که قرار است روز سهشنبه ۲۰ فروند بالگرد نیروی زمینی برای کمک به سیلزدگان در پلدختر و روستاهای اطراف آن فرود آیند.
تخلیه روستاها در خوزستان
سیل در خوزستان نیز سبب طغیان رودخانهها و تخلیه ۴۴ روستا از سکنه شد. غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان با تأیید این خبر گفته است: «هنوز حدود ۱۰ روستای در حال تخلیه داریم که البته تعداد برآورد شده ما حدود ۷۱ روستا میباشد.»ساکنان بسیاری از مناطق سیلزده خوزستان مانند مناطق دیگر کشور که برای نجات جان خود مجبور به ترک خانههای خود شدهاند، در انتظار کمکهای اولیه از جمله آب آشامیدنی، غذا، پتو و چادر هستند.
طغیان رود در مازندران؛ جاده هراز بسته شد
چندین رودخانه نیز در شمال ایران طغیان کرده و راهها را بند آوردند. بر اثر بارش شدید باران و برف در ارتفاعات شهرستان سوادکوه، از روز دوشنبه ۱۲ فروردین سیل عظیمی از رودخانه تلار وارد شهر زیراب در استان مازندران شد. بارش باران و برف در محورهای کوهستانی استان مازندران برخی راههای ارتباطی این استان را مسدود کرد. رئیس پلیس راه شرق استان تهران با اشاره به ریزش کوه در محور هراز گفت که تردد در این محور به صورت کامل قطع شده است.»
ایلام و کرمانشاه
سیل در استانهای کرمانشاه و ایلام نیز خسارت به بار آورده و سبب آوارگی ساکنان دست کم ۳۰ روستا در روانسر شد. از سوی دیگر وقوع سیل در این مناطق سبب بسته شدن راههای ارتباطی میان دو استان شده است. بر اساس آخرین اخبار رسمی از این منطقه محور محور ایلام، حمیل به کرمانشاه که در روزهای گذشته بسته شده بود، همچنان به دلایل ایمنی مسدود است.
جنوب استان تهران
بارندگیهای اخیر در جنوب استان تهران نیز خساراتی به بار آورده و بر اثر ویرانی بخشی از جاده قدیم قم، این مسیر پر رفت و آمد بسته شد. به گفته داود تورانی، مسئول ستاد مدیریت بحران شهرری، ۳ روستا در بخش کهریزک این شهرستان برای جلوگیری از خسارت ناشی از حجم گسترده بارندگی و سیلاب رودخانه کن در جنوب تهران تخلیه اضطراری شده است.
خسارتها
در حالی که سیل همچنان در ایران به زیرساختها، جادهها، ساختمانها، احشام، زمینهای کشاورزی و فضاهای دیگر خسارت وارد میکند، برخی آمارها و برآوردها در زمینه این خسارات از زبان مقامهای رسمی کشور اعلام شده است. سخنگوی ستاد بحران کشور از مسدود شدن ۷۸ جاده میان شهری در روزهای اخیر خبر داد و گفت: «۲ هزار و ۱۹۹ جاده روستایی براثر سیلاب مسدود و بعضاً از بین رفتهاند، ۸۴ دهنه پل تخریب شده و در ۱۵ استان حدود ۱۴۱ رودخانه طغیان کرده است. در این میان حدود ۴۰۰ مورد رانش زمین گزارش شده که بیشتر آنها مربوط به چهار محال بختیاری میشود. در منطقه پلدختر استان لرستان به دلیل شکسته شدن پل اصلی آن شهر شرایط حادتری گزارش شده.» سید محمد نظری، مدیر کل راه و شهرسازی مازندران مجموع خسارتهای وارد شده به جادهها و راهآهن این استان در سیل اخیر را ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.