دریافت لینک صفحه با کد QR
خبرگزاری رویترز به نقل از اوپک:
صادرات نفت ایران به شدت کاهش مییابد
13 ارديبهشت 1398 ساعت 20:05
گروه اقتصادی: خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات سازمان اوپک نوشت: صادرات نفت خام ایران در ماه مه به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت و به ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
رویترز در گزارش خود با استناد به منابع موثق در بخش نفت، اعلام کرده است که تلاش آمریکا برای بستن روزنه های موجود در مهمترین کانون تامین درآمد ارزی ایران سبب شده تا صادرات نفتی ایران چشم اندار نگران کننده ای را پیش رو داشته باشد و در ماه جاری میلادی به میزان قابل توجهی از حجم آن کاسته شود. بر اساس این گزارش شرایط موجود با در نظر گرفتن تحریم های نفتی آمریکا بر ضد ونزوئلا و سیاست های کلی اوپک برای کاهش تولید و صادرات نفت موجب بحرانی تر شدن وضعیت عرضه جهانی این ماده حیاتی برای اقتصاد جهان شده است. ایالات متحده آمریکا ماه نوامبر گذشته پس از خروج از توافقنامه هسته ای قدرت های جهانی با ایران ضمن بازگرداندن تحریم های گذشته، مجازات های جدیدی را بر ضد تهران اعمال کرد که تحریم های نفتی و تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران از جمله مهمترین بخش های این مجازات ها به حساب می آید.
این تحریم ها پیش از ماه مه، زمان اجرایی شدن لغو معافیت های نفتی برای هشت کشور خریدار نفت از ایران، صادرات نفت ایران را با کاهش بیش از پنجاه درصدی به یک میلیون بشکه در روز تقلیل داده بود. واشنگتن در تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفتی ایران اعلام کرده است که کلیه معافیت ها برای وارد کنندگان نفت ایران این هفته به پایان می رسد. این در حالی است که ایران اعلام کرده که برغم برداشته شدن معافیت نفتی هرگز صادرات ایران متوقف نخواهد شد. رئیس جمهوری ایران روز دوشنبه در واکنش به تحریم های آمریکا و تلاش اعلام شده واشنگتن برای ضربه زدن به اقتصاد کشورش تاکید کرد که برغم خواست آمریکا صادرات نفتی ایران ادامه خواهد یافت. روحانی در توضیح این مطلب یادآور شد که جلوگیری از صادرات نفتی تنها یک راه ندارد که آمریکا تلاش دارد از طریق آن به هدف خود برسد. به گفته رئیس جمهوری ایران: «هنوز ۶ راه دیگر وجود دارد و آنها خبر ندارند. ما نفت ایران را باید با قدرت صادر کنیم.»
چین، یکی از مهمترین مشتریان نفتی ایران است که نسبت به لغو معافیت ها واکنش نشان داده و به آن اعتراض کرده است. این درحالیست که مقامات آمریکایی تاکید کرده اند که این مسئله در مذاکرات تجاری دو کشور که به تازگی از سرگرفته شده است، تاثیرگذار نخواهد بود و این سیاست مورد تجدید نظر قرار نخواهد گرفت. این در حالی است که گفته می شود با اجرای فرمان لغو معافیت ها، حجم مهمی از صادرات نفتی ایران که در بندر دالیان چین به دلیل تحریم ها بلوکه شده می تواند از این پس دستمایه مقامات ایرانی برای نوعی معامله غیر پولی قرار گیرد. تحلیلگران همچنین می گویند ایران با تکیه بر بیست و میلیون بشکه نفت بلوکه شده در دالیان که ارزش آن بالغ بر ۱ میلیارد دلار ارزیابی می شود می تواند بخشی از بدهی های خود را صاف کند و یا در همین راستا معادل آن کالا از این کشو وارد کند.
یک منبع رسمی ایرانی آگاه به سیاست های نفتی به تازگی اعلام کرده است که صادرات نفتی این کشور در پرتو این محدودیت ها در ماه مه به ۷۰۰ هزار بشکه و حتی کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت. یک منبع نفتی در اوپک نیز با تایید این مطلب تخمین زده است که صادرات نفت ایران از ابتدای ماه مه به حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد یافت. به گفته کارشناسان آگاه به مسائل نفتی میزان صادرات نفتی ایران پیش از این و بواسطه بازگشت تحریم های واشنگتن در ماه نوامبر به صورت شفاف گزارش نشده است. تهران پس از اجرایی شدن تحریم های آمریکا با توسل به راه هایی برای دور زدن این تحریم ها همواره تلاش کرده است که از کاهش صادرات نفتی خود به میزان عمده جلوگیری کند؛ از این رو تحلیل گران معتقدند که مقامات ایرانی از دوره بازگشت تحریم ها به این سو هرگز میزان واقعی تولید نفت خود را در اختیار اوپک نگذاشته و اطلاعات دقیقی نیز از میزان صادرات نفت ایران در دست نیست.
از سوی دیگر صندوق بین المللی پول در تازه ترین گزارش خود تاکید کرده است که تحریم های آمریکا بر ضد ایران و بی ثباتی ناشی از افزایش بهای نفت که با آن همراه است رشد اقتصادی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا را به شدت تحت تاثر قرار داده است. در این گزارش آمده است که شرایط موجود بر اعتماد سرمایه گذاران تاثیر منفی گذاشته و سبب فرار سرمایه ها و نیز بالارفتن نرخ بیکاری در این مناطق می شود.
کد مطلب: 176980
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir