به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۳ - ۱۲:۰۸
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۲/۲۲ ساعت ۱۵:۵۰
کد مطلب : ۱۷۷۶۱۴

کمبود ۱۲۵هزار پرستار در کشور

گروه جامعه: ۱۲ می مصادف با ۲۲ اردیبشهت و سالروز تولد پرستاری انگلیسی به عنوان پایه‌گذار پرستاری مدرن، روز جهانی پرستاری شناخته می‌شود و طبق اعلام مسوولان سازمان نظام پرستاری و به استناد آخرین آمار جهانی، در حال حاضر دنیا به ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار پرستار نیاز دارد.
کمبود ۱۲۵هزار پرستار در کشور
اصغر دالوندی_رئیس کل سازمان نظام پرستاری  با یادآوری شعار هفته جهانی بهداشت تحت عنوان «بهداشت برای همه و پوشش همگانی سلامت» گفت: این شعاری است که سازمان بین المللی پرستاری نیز به آن تاکید دارد. سلامت بر اساس دو عنصر؛ عدالت در سلامت و برابری مردم در دسترسی به خدمات پزشکی ملاک مهمی است تا پوشش همگانی سلامت در کشورها اتفاق افتد.وی با بیان این که طبق آخرین آمار جهانی در دنیا به هفت میلیون و ۲۰۰ هزار پرستار نیاز داریم، افزود: این آمار از نیاز به توجه ویژه به پرستاران و سرمایه گذاری بر آنان حکایت دارد که سازمان بهداشت جهانی بر آن تاکید دارد.دالوندی با اشاره به روند رو به پیری جمعیت جوامع گفت: جذب و تربیت پرستاران یکی از برنامه‌های راهبردی در بسیاری از کشورها از جمله استرالیا، کانادا و اسکاندیناوی است که با محور قرار دادن پرستار در تیم‌های درمانی اتفاقات مثبتی را رقم زده‌اند.

این متخصص سلامت سالمندی ادامه داد: در اکثر کشورها نسبت پرستار به جمعیت ملاک قرار می‌گیرد، اما در ایران نسبت پرستار به تعداد تخت‌های بیمارستانی ملاک است؛ چراکه نگاه ما در ایران بیمار مداری و بیمارستان مداری است و این نگاه سبب محدود کردن پرستار به فضای بیمارستان می‌شود. با توجه به روند پیر شدن جوامع، باید توجه بیشتری به حرفه‌ پرستاری با عنوان مراقبین سلامت داشت.وی افزود: با توجه به برنامه‌ای که برای سال ۱۴۰۴ داشتیم تا تعداد تخت‌های بیمارستانی افزایش یابد، باید گفت با کمبود حدود ۱۲۵ هزار پرستار در کشور مواجه هستیم.دالوندی با چند وجهی خواندن شغل پرستاری افزود: نیروهای تربیت شده ما می‌توانند در زمینه ارتقای سلامت مردم، اصلاح سبک زندگی و تغییرات آن و همچنین فعالیت‌های مشاوره‌ای، به خوبی عمل کنند.

وی در زمینه آموزش پرستاران افزود: برای توجه بیشتر به پرستاری پایه، نیاز به فلوشیپ‌هایی هست تا بتوانیم با دعوت از متخصصین خارجی از تجربه آنها مطلع شویم و یا امکاناتی برای فرستادن پرستاران‌مان به خارج از کشور برای کسب تجربه و مهارت آموزی داشته باشیم.دالوندی در پایان صحبت‌هایش طرح خدمات در منزل پرستاری را نیازمند نظارت جدی از سوی وزارت بهداشت دانست و افزود:برای انجام نشدن کارها توسط افراد غیر متخصص نیاز به این توجه وجود دارد. همچنین امیدواریم طرح‌های پایلوت که سازمان‌های بیمه‌گر برای این دست خدمات شروع کرده‌اند، اثربخش باشد.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: پرستاران