به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۹ - ۲۳:۵۷
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۴/۲۳ ساعت ۰۹:۱۴
کد مطلب : ۱۸۲۵۴۱

سهمیه‌ها به کیفیت آموزش آسیب می‌زند

گروه جامعه: ‌رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه «سهمیه‌های ورود به دانشگاه بر اساس معیار آموزشی نیست»، گفت: نمی‌شود دانشجویی با رتبه ۸۰ هزار در کنار دانشجویانی با رتبه‌های ۱ تا ۳ قرار بگیرد. این سهمیه‌ها به کیفیت آموزش آسیب می‌زند.
سهمیه‌ها به کیفیت آموزش آسیب می‌زند
 محمدرضا دارابی، ‌رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست مشترک اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی و رؤسای دانشگاه‌های استان با استاندار خراسان رضوی که ظهر امروز در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: آموزش عالی در کشور رسالت خود را به خوبی انجام داده است. از زمان پیروزی انقلاب دانشگاه‌ها توانستند رسالت خود را خوب انجام دهند اما هر زمانی که تناسب عرضه و تقاضا بهم بخورد، چالش ایجاد خواهد شد.وی با بیان اینکه «آموزش عالی در شرایط فعلی حال خوبی ندارد»، ادامه داد: اگر یک زمانی مناسب بود تعداد دانشگاه‌هازیاد شوند، در حال حاضر باید جلوی توسعه دانشگاه‌ها گرفته شود. اگر به این شکل پیش برویم در آینده نزدیک باید درِ بسیاری از مؤسسات آموزش عالی را ببندیم.دارابی تصریح کرد: بیکار تحصیل‌کرده در آموزش عالی زیاد داریم و این خطری جدی در جامعه است.وی با اشاره به کمبود اعتبارات دانشگاه‌ها، خاطرنشان کرد: اعتبارات دانشگاه به حدی کم است که حتی نمی‌توان جواب اساتید و کارکنان را داد. همچنین در قسمت پژوهش اعتبارات ناچیز است. اعتبارات پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۵ میلیارد تومان در سال است که با وجود ۱۰۰۰ عضو هیأت علمی عملاً نزدیک به صفر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: با وجود این اعتبارت شعار‌هایی که ما برای افزایش تولید علم و توان علمی کشور می‌دهیم، عملاً در حد یک شعار باقی می‌ماند، اما اگر قرار باشد از دانشگاه‌های نسل دوم به سمت دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم حرکت کنیم باید بر روی پژوهش تمرکز کنیم.وی با بیان اینکه «دانشگاه‌ها از افزایش بی‌رویه ظرفیت‌ها رنج می‌برند»، بیان کرد: نتیجه افزایش بی‌رویه ظرفیت‌های دانشجویی بیکاران تحصیل‌کرده است و راضی‌کردن مردمی که بچه‌های تحصیل‌کرده دانشگاهی‌شان بیکار باشند، بسیار سخت است.دارابی با انتقاد از سهمیه‌های ورود به دانشگاه، گفت: دادن این سهمیه‌ها بر اساس معیار آموزشی نیست. نمی‌شود دانشجویی با رتبه ۸۰ هزار در کنار دانشجویانی با رتبه‌های ۱ تا ۳ قرار بگیرند. این سهمیه‌ها به کیفیت آموزش آسیب می‌زند.وی با اشاره به لزوم استقلال دانشگاه‌ها، اضافه کرد: امروزه دانشگاه‌های کشور اقتدار و استقلال دانشگاهی لازم را ندارند و دخالت‌های عوامل بیرون دانشگاه باعث جلوگیری از استقلال دانشگاه شده است. موضوع تداخل‌های بی‌جایی است که کار دانشگاه را مشکل می‌کند.

کمبود ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی در مشهد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین با اشاره به وضعیت بهداشتی مشهد، گفت: شهر مشهد بیش‌ترین تعداد حاشیه‌نشین کشور را دارد و با این وجود با کمبود ۲۵۰۰ تخت بیمارستانی در استان مواجه هستیم که از این تعداد تنها در مشهد کمبود ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی وجود دارد.وی ادامه داد: مصوباتی برای ساخت سه بیمارستان ۵۰۰، ۱۰۰۰ و ۳۲۵ تختی در مشهد به تصویب رسیده است که به علت کمبود اعتبارات حتی آغاز نیز نشده است.

مردم حاشیه مشهد از ابتدایی‌ترین حقوق بهداشتی خود محروم‌اند
دارابی با اشاره به اینکه مردم برخی مناطق جنوب و حاشیه شهر مشهد از ابتدایی‌ترین حقوق بهداشتی خود محروم‌اند، عنوان کرد: اعتبارات ما جوابگوی نیازهای حداقلی است. امکانات بهداشتی مشهد جوابگوی ۳۰ میلیون زائر در سال و ۵۰۰ هزار تبعه خارجی مقیم و زائرانی که برای درمان به مشهد می‌آیند، نیست.وی با بیان اینکه «طرح تحول نظام سلامت جوابگوی نیازهای مشهد نیست»، تصریح کرد: نمی‌شود وزارت بهداشت برای دانشگاه برای استفاده از بیمه سلامت سقف تعیین کند و ادعای حمایت از محرومان کند. خواهشمندم وزارت بهداشت را مکلف کنید تعیین سقف برای بیمه سلامت -مخصوصاً برای شهرهایی مثل مشهد- را بردارند.رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: زمان‌هایی داریم که ورود زوار بسیا ر زیاد است و نمی‌توانیم جوابگوی آن‌ها باشیم. خراسان رضوی دومین استان پس از تهران از نظر جمعیت است و نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جوابگوی این حجم نیست. ما همیشه اعتراض داریم که کمبود نیرو داریم.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: سهمیه