گروه سياسي: یک عضو تیم مذاکره کننده ایران با 1+5 گفت: امیدواریم پس از دو یا سه دور مذاکره به جایی برسیم که تفاهم هستهیی بین ایران و 1+5 امضا شود و البته این مساله دشمنان زیادی از جمله رژیم صهیونیستی دارد.
سیدعباس عراقچی با بیان اینکه "مهمترین مشخصه این دور از مذاکرات در ژنو، جدی بودن هر دو طرف برای مذاکره بود"، اظهار کرد: این جدیت موجب شد امکان ورود به جزئیات را بطور دقیق داشته باشیم. وی همچنین خاطرنشان کرد: قالب طرح ما مورد پذیرش طرف مقابل قرار گرفت. البته در مورد محتوی طرح هنوز اختلاف عمیق است اما در نهایت طرف مقابل پذیرفت در مسیری که ایران معرفی کرده است حرکت کند. معاون حقوقی و بینالملل وزیر امور خارجه با بیان اینکه "باید انتظاراتمان را معقول کنیم"، افزود: به دشمن اطمینان نمی کنیم اما با شیوه های دیپلماتیک با ترفندهای آن مقابله می کنیم. ما به تواناییهای خود، حمایت مردم و رهبری داهیانه مقام معظم رهبری اعتماد داریم. ما به کسی باج نخواهیم داد و از حقوق مردم ایران حمایت می کنیم.
وی همچنین درباره تاکیدات مربوط به محرمانه بودن جزئیات مذاکرات نیز تصریح کرد: روزی که قرار باشد محتوای مذاکرات را منتشر کنیم، مردم ایران خواهند دید که فرزندانشان چطور از حقوق ملت دفاع کردند.
این عضو تیم مذاکره کننده ایران با 1+5 اضافه کرد: ما از حقوق ملت ایران عقب نشینی نخواهیم کرد. مردم ما محرمانه بودن مذاکرت را درک می کنند. مذاکراتِ باز، نمایش و جنگ تبلیغاتی است.
عراقچی درباره مسیر پیش روی مذاکرات و زمان بندی آن نیز گفت: با چند محدوده زمانی مواجه هستیم. در طول یک دوره شش ماه تا یک سال می توانیم مذاکرت را جمع بندی کنیم و به پایان آن برسیم. شاید برای گام اول بیش از سه ماه زمان نیاز نباشد؛ البته اگر در طرف مقابل حسن نیت وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه "مرحله بعد، اجرای توافقات است"، تاکید کرد: مسلماً برای هر گامی که باید برداشته شود، دوره های زمانی مشخص خواهیم کرد والبته وارد هیچ مسیر تاریکی نخواهیم شد. اگر طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند، مسلماً گام بعدی برداشته میشود. وی افزود: ما در طول مذاکرات باید به نقطهای برسیم که همه تحریمها اعم از تحریمهای شورای امنیت،یکجانبه،چندجانبه یا هر تحریم دیگری رفع شود اما اینکه این تحریمها تدریجی یا دفعتا رفع شود بستگی به روند مذاکرات دارد.این عضو تیم مذاکره کننده ایران با 1+5 گفت: در مذاکرات فروردین سال 91 در استانبول توافقی صورت گرفت مبنی بر اینکه با رویکرد گام به گام به سمت حل مساله پیش برویم بنابراین استفاده از تعبیر قسطی تعبیر دقیقی نیست. وی افزود: مسلما به علت پیچیدگی و گستردگی مسائل ارائه راه حلی دفعی نمیتواند پاسخگوی این مسائل باشد.