دریافت لینک صفحه با کد QR
میکروبهای خاک، منبعی غنی از کربن هستند
ایسنا , 21 مرداد 1398 ساعت 18:51
گروه علمی: بررسی جدید یک گروه بینالمللی از پژوهشگران نشان میدهد که میکروبهای ساکن در خاک، منبع قابل توجهی از کربن هستند.
بررسیهایی که در مورد درک چالشها و راهحلهای آینده برای تغییرات اقلیمی صورت میگیرند، نشان میدهند که تعادل کربن ذخیره شده در خاک، موضوع مهمی است. مقدار کربن ذخیره شده در خاک، بسیار بیشتر از کربنی است که در جو و در گیاهان وجود دارد.کربن آلی در خاک هنگامی ساخته میشود که گیاهان با کمک فتوسنتز، آن را از هوا جذب میکنند. این کربن، در خاکی که ریشه گیاهان در آن قرار دارد و یا در میکروبهای خاک که با گیاه در تعامل هستند، ذخیره میشود. پس از مرگ میکروبها، کربن ذخیره شده در سلولهای آنها، برای مدت طولانی در خاک باقی میماند؛ در نتیجه، افزایش کربن خاک میتواند تاثیر بالایی در حذف دیاکسید کربن هوا داشته باشد.دانشمندان کشورهای چین، آلمان و آمریکا، پژوهشی انجام دادهاند که نشان میدهد بیش از نیمی از کربن آلی خاک، از میکروبهای مرده تشکیل شده است. آنها با استفاده از دادههای پژوهشهای پیشین که بین سالهای 1996 تا 2018 انجام شده بودند، توانستند حجم میکروبهای مرده را با کمک الگوهای شیمیایی منحصر به ترکیباتی که توسط قارچها و باکتریهای اکوسیستمهای گوناگون تولید میشوند، محاسبه کنند.
دانشمندان پیش از این نیز در بررسیهای خود، به اهمیت میکروبهای مرده برای ذخیره کربن پی برده بودند اما در این پژوهش جدید توانستند کمیت اثر میکروبهای مرده را مشخص کنند. این محاسبات جدید نشان میدهند که میکروبهای مرده، میزان قابل توجهی از کربن آلی را به خاک وارد میکنند و میتوانند مدلهای اقلیمی و چرخه کربن را که برای ارائه بهترین سیاستها در این زمینه به کار میروند، بهبود ببخشند.میکروبهای مرده، بیش از نیمی از کربن آلی خاک را در اکوسیستمهایی مانند چمنزارها و زمینهای کشاورزی به کار میبرند. کربن خاک در اکوسیستم های دیگری مانند جنگلهای معتدل، به شیوههای دیگری غیر از میکروبهای مرده ذخیره میشود. دانشمندان باور دارند که همین موضوع میتواند دلیل کمبود مواد مغذی خاک باشد. میزان مواد مغذی که برای تجزیه مهم هستند، در خاک جنگلها بسیار محدود است؛ در نتیجه شاید بسیاری از مالکان زمینها بخواهند رشد میکروبی را در خاک زمینهای خود بهبود بخشند. این میکروبها پس از مرگ، به ذخیره کربن در خاک کمک میکنند و تغییرات اقلیمی را به حداقل میرسانند.
کد مطلب: 185101
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir