دریافت لینک صفحه با کد QR
صالحیامیری:درِ ورزشگاهها را به روی زنان بازکنید
26 مرداد 1398 ساعت 10:06
گروه جامعه_ رسانه ها: روزنامه شرق با رضا صالحیامیری وزیر سابق فرهنگ و ارشاد و رئیس کمیته ملی المپیک مصاحبه ای در باره ورود زنان به ورزشگاهها انجام داده است.بخشی از این مصاحبه را می خوانید:
*تصویری که ما از عدم حضور زنان در ورزشگاه داریم، فقط حضورنداشتن آنها در ورزشگاه نیست؛ تحقیر نیمی از جامعه است. هزینه این تصمیم بیشتر از حضورنداشتن زنان در ورزشگاه است. ما باید احساس تبعیض را در زنان ایران از بین ببریم. من این باور را دارم اگر ما درِ ورزشگاه را روی زنان باز کنیم، پس از چند ماه بانوان به ورزشگاه نخواهند آمد، چون احساس میکنند تبعیض از آنها برداشته شده است. یعنی در حالت عادی برخلاف مردان زنان برای رفتن به ورزشگاه برای دیدن یک بازی فوتبال در صف نمیایستند اما این زمانی است که شما تبعیض را از آنها بردارید. من تحلیلم این است پس از یک سال از برداشتن مانع حضور زنان در ورزشگاه، میزان حضور زنان در ورزشگاه به کمتر از 10 درصد میرسد؛ چراکه انگیزش آنها برای حضور در مسابقات کمتر از مردان است.
*نکته دیگر، اصلاح تفکر و باور نسبت به مقوله انسانی است. فساد مربوط به زنان نیست. مربوط به همه انسانها ازجمله مردان و زنان است. بنابراین در مبانی اعتقادیمان هیچجا نداریم که توصیه کنیم زنان فساد نکنند یا مردان فساد نکنند. به همه خطاب میشود. یعنی کل انسانها را در برمیگیرد.
چرا ما تفکیک کردیم که زن در ورزشگاه مفسده ایجاد میکند؟ چرا مردان مفسده ایجاد نمیکنند؟ آیا شعارهای هنجارشکن و غیراخلاقیای که توسط مردان در ورزشگاه داده میشود، با مبانی ما سازگار است؟
*نکته بعد اینکه اساسا در مبانی عقلانی و شرعی ما مکان که فاسد نمیشود؛ انسان فاسد است که محیط را فاسد میکند. دانشگاه، ورزشگاه، بازار، سینما و کنسرت اینها همه مکانهای فرهنگی هستند. سینما که فاسد نمیشود. اینها جسم هستند، روح که ندارند، فاسد شوند. انسان است که به جسم روح میدهد. بنابراین ما نباید بیاییم تفکیک محیطی داشته باشیم.
*در عرصه بینالمللی مدام تبلیغ میکنیم که در ایران تبعیض نیست و حقیقتا در ایران تبعیض جنسیتی نیست؛ چون الان بالای 60 درصد دانشجویان ما دختر هستند و این به این معناست که در کشور ما عدالت آموزشی وجود دارد. عدالت شغلی و عدالت در سایر حوزهها وجود دارد. طبیعی است که باید عدالت ورزشی هم داشته باشیم. حرف من این است که ما باید پاسخی هم برای دنیا داشته باشیم که چرا منع میکنیم؟ آقای توماس باخ، رئیس کمیته بینالمللی المپیک از من میپرسد چرا شما قائل به این نیستید که زنان باید به ورزشگاه بروند؟ ما گفتیم قائل به این هستیم که زنان به ورزشگاه بروند، مشروط بر اینکه امنیتشان تأمین شود.
گفت این حرف خوبی است. الان نهادهای بینالمللی بهصورت دائمی راجع به این مسئله از ما سؤال میکنند؛ توماس باخ (رئیس کمیته بینالمللی المپیک) هم در ملاقات با بنده و هم در دیدار با رئیسجمهور محترم در نیویورک (اجلاس سازمان ملل) از ایشان خواستند حضور زنان در ورزشگاه را حل کنند. آقای اینفانتینو، رئیس فیفا هم نامه رسمی و محترمانهای نوشتند و به این موضوع تأکید کردند.*معتقدم باید دغدغه بزرگان و مراجع عظام را رفع کنیم. آنها دغدغهشان مفسده است. ما باید به آنها این اطمینان را بدهیم که این مفسده را برطرف میکنیم و این به نظر من شدنی است.من معتقدم ما باید دغدغه بزرگان و مراجع را رفع کنیم، مشروط بر اینکه گزارشهای دقیقی را به آنها بدهیم. ما انشاءالله باید سفری به قم داشته باشیم و با مراجع در این زمینه گفتوگو کنیم.
کد مطلب: 185397
بهار نیوز
https://www.baharnews.ir