در دومين سالگرد کشته شدن همسرش
درخواست بيوه قذافي از مجامع بينالمللي
30 مهر 1392 ساعت 7:38
گروه بين الملل: همسر ديکتاتور سابق ليبي از اتحاديه اروپا، شوراي امنيت و اتحاديه آفريقا خواست تا نحوه قتل همسر و پسرش را مورد بررسي قرار داده و به وي براي تحويل اجساد آنها کمک کنند.
صفية فرکاش، همسر معمر قذافي، در دومين سالگرد کشته شدن همسرش با ارسال پيامي به رسانهها خواهان انجام تحقيقات گسترده در خصوص جنايت قتل معمر قذافي، شهيد قهرمان و دوستانش شد. فرکاش در اين پيام آورده است:
به ياد دومين ساگرد تجاوز ناتو به کشورم که ليبي را به هرج و مرج کشاند و به ياد همسرم که او را شهيد ميدانم و پسر عزيزم و کساني که 20 اکتبر 2011 در حمله هواي ناتو عليه رهبر ليبي کشته شدند و سپس بدنهاي مجروحشان توسط جماعتي که آنها را جز جنايتکار چيز ديگري نميتوانم بخوانم، سلاخي شدند. آنچه اين جماعت بر سر همسر و پسرم آوردند از نقطه نظر هيچ مذهبي قابل توجيه نيست اما اين جنايت بزرگتر و بيشتر از آن نيست که محل اجساد اين شهيدان هنوز براي خانوادههايشان نامشخص است، اقدامي که در کل تاريخ بيسابقه است.
فرکاش در ادامه نامه خود آورده است: از اعضاي شوراي امنيت و اتحاديه اروپا و همه کساني که مستقيم يا غيرمستقيم با اين کشته شدگان ارتباط دارند ميخواهم بگويند که جسد اين شهيدان کجاست و همچنين به خانوادههايشان اجازه داده شود آنها را به شيوهاي مناسب و در خور شان دفن کنند. من همچنين از اتحاديه آفريقا که معمر قذافي پايهگذار آن بود ميخواهم قتل وي و تمام کساني را که در آن روز همراهش بودند، مورد تحقيق قرار دهد.
من از جامعه جهاني ميخواهم تا به من کمک کنند تا با پسرم سيف الاسلام که از زمان دستگيرياش در 19 نوامبر 2011 حق تماس با هيچيک از اعضاي خانواده را نداشته، تماسي داشته باشم. شايد تنها گناه وي اين باشد که به مردم ليبي هشدار داد که انقلاب فقط کشور را به هرج و مرج ميکشاند، آنچه که اکنون همه شاهد آن هستند.
او همچنين نسبت به شرايط اوضاع حقوق بشري در ليبي هشدار داده بود. او بسياري از افراطيون را از زندانهاي آمريکا و اروپا به کشور بازگرداند و آنها را وادار کرد تا شهروندي مطيع قانون باشند. بسياري از آنها به پسرم قول داده بودند که هرگز به سراغ فعاليتهاي تروريستي نروند اما اکنون برخي از همان افراد که سيف نجاتشان داد درخواست اعدامش را دارند. وي در پايان آورده است: دوسال پس از قتل همسرم، پسرم و همراهانشان ميخواهم که صدايم، صداي بيوه تبعيدي يک رهبر و يک مادر شنيده شود.
پس از اينکه دولت ليبي به دست مخالفان برکنار شد، مسوولان الجزايري بنا به دلايل انساني صفية فرکاش و همچنين عايشه، محمد، هانيبال، فرزندان قذافي را در اين کشور نگه داشته است. عايشه و محمد پس از اينکه از حق پناهندگي برخوردار شدند، در ژوئن گذشته به عمان رفتند، اما به گزارش منابع خبري، صفية و هانيبال در الجزاير در مکاني کاملا محرمانه باقي ماندهاند.انقلاب ليبي که در فوريه 2011 آغاز شد، به براندازي نظام معمر قذافي انجاميد، ديکتاتور ليبي در 20 اکتبر 2011 کشته شد و جسد وي را در مکاني نامعلوم در بيابانهاي ليبي دفن کردند.
کد مطلب: 18573