کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ادعاهای شبكه سی‌بی‌اس درباره حمله آرامكو

29 شهريور 1398 ساعت 0:47

گروه بین‌الملل: یک شبکه تلویزیونی آمریکایی مدعی شده است كه حمله به تاسیسات نفتی عربستان توسط رهبری نظام "تایید" شد و افزوده شواهدی از پرتاب موشک از جنوب‌ غرب ایران - در پایگاهی در شهر هواز مركز استان خوزستان به دست آمده است.


شبکه خبری سی‌بی‌اس در گزارشی در مورد حمله به تاسیسات نفتی عربستان به نقل از "یک مقام آمریکایی" که از او نام نبرده مدعی شده است که "این عملیات با تایید مستقیم رهبران نظام جمهوری اسلامی صورت گرفته است اما به این شرط که ایران بعدا بتواند انکار کند که با آن ارتباط داشته است. سی‌بی‌اس در این گزارش افزوده است که اگرچه حمله موفقیت‌آمیز بود اما نقشه انکار آن توسط ایران به تدریج فرو می‌ریزد.
ایران تاکید دارد که حمله به تاسیسات نفتی عربستان توسط حوثی‌های یمن و با استفاده از پهپاد صورت گرفته و هرگونه ارتباطی با آن را به شدت تکذیب کرده و روز گذشته دولت ایران با ارسال یادداشتی به سفارت سوئیس، حافظ منافع آمریکا در ایران، هشدار داد که نسبت به هرگونه اقدامی علیه منافع خود واکنش نشان خواهد داد. به گفته سی‌بی‌اس، عربستان سعودی بقایای موشک‌های کروز شلیک شده به سوی تاسیسات نفتی آرامکو در شمال عربستان را یافته و مورد بررسی قرار داده است. این شبکه با نشان دادن تصاویر مصاحبه مطبوعاتی سخنگوی نظامی عربستان و قطعاتی که به گفته او از موشک‌های شلیک شده به سوی تاسیسات نفتی به دست آمده، گفته است که از جمله قطعات یافت شده توسط مقامات سعودی "درام" موشک‌هاست که می تواند مسیر حرکت آن را مشخص کند.
در این گزارش آمده است که "کوبنده‌ترین شواهد" در مورد دست داشتن ایران در حمله به تاسیسات نفتی سعودی، تصاویر ماهواره‌ای آمریکاییان است که نفرات سپاه پاسداران را در حال آماده‌سازی برای پرتاب موشک در پایگاهی در "اهواز"، خوزستان، نشان می‌دهد. براساس این گزارش، این موشک‌ها با عبور از فراز خاک کویت و پس از پیمودن یک مسیر ۴۰۰ مایلی (حدود ۷۰۰ کیلومتر) به هدف‌های خود در دو نقطه در داخل خاک عربستان اصابت کردند.
در این مورد که به چه دلیل از تصاویر آمادگی نفرات سپاه پاسداران برای پرتاب موشک برای هشدار و مقابله با آن استفاده نشد، منابع مورد اشاره سی‌بی‌اس گفته‌اند که در آن زمان، اهمیت این تصاویر و احتمال آمادگی برای حمله به عربستان مورد توجه قرار نگرفت. این گزارش مشخص نمی‌کند که آیا تصاویری از حرکت موشک‌ها و اصابت آنها به تاسیسات نفتی عربستان هم در دست است یا نه. سی‌بی‌اس به نقل از یک مقام آمریکایی گفته است انتظار حمله از داخل خاک ایران نمی‌رفت و افزوده است که "ما کاملا غافلگیر شدیم."

همزمان در خبری دیگری شبکه تلویزیونی "المیسره" متعلق به حوثی‍های یمن (انصارالله) سخنان سخنگوی نظامی این نیروها را منتشر کرده که بار دیگر تاکید کرده است که عملیات هوایی علیه عربستان "با پهپادهای خودمان و پس از عملیات شناسایی دقیق صورت گرفت." او افزوده است که نیروهای یمنی قادر به ساخت و تولید تعداد زیادی پهپاد در زمانی کوتاه هستند. در مقابل، ژان-ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه حمله پهپادی حوثی‌ها به تاسیسات نفتی عربستان را مردود دانسته و  گفته است: "حوثی‌ها که یک گروه شورشی یمنی است، اعلام کرده‌اند که آنها بودند که این حمله را انجام دادند، که فاقد اعتبار و باورنکردنی است." پیشتر مقامات فرانسوی در واکنش به اظهارات آمریکا و عربستان در مردود دانستن انجام این حملات توسط حوثی‌ها و دست داشتن ایران در آن گفته بودند که در این مورد به شواهد نیاز است.

روزگذشته، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، که برای ملاقات با مقامات سعودی به آن کشور سفر کرده، با متهم کردن دولت ایران به هدف قرار دادن تاسیسات نفتی عربستان این حمله را "اقدام جنگی" توصیف کرد. منظور  پومپئو از "اقدام جنگی" عملیات نظامی یک دولت علیه دولت دیگر است که حق مقابله به مثل و عملیات تلافی‌جویانه را ایجاد می‌کند. با اینهمه، ظاهرا ایالات متحده و عربستان ترجیح داده‌اند واکنش آنان با حمایت جامعه جهانی صورت گیرد و احتمالا در جریان نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، که به زودی آغاز می‌شود، تماس‌هایی را با سایر رهبران شرکت کننده برقرار خواهد کرد.

مقامات سعودی از سازمان ملل و چند کشور دیگر خواسته‌اند برای ارزیابی مستقل شواهد به دست آمده کارشناسانی را به آن کشور اعزام کنند. گفته شده است که علاوه بر سازمان ملل، کارشناسانی از فرانسه نیز به عربستان خواهند رفت. در همین خصوص ساعاتی پیش آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، حمله به تاسیسات نفتی عربستان را قویا محکوم کرد اما گفت منتظر نتیجه تحقیقات کارشناسان این سازمان خواهد ماند. در همانحال، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، گفته است که برای واکنش به این حمله شتاب به خرج نمی‌دهد و افزوده است که "زمان کافی وجود دارد تا به اقدامی تند و تیز دست بزنیم؛ شروع آن ساده است، اما ببینیم چه می‌شود."

همزمان، گزارش شده است که ژنرال فرانک مکنزی، فرمانده نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه درخواست کرده است مجوز ارسال دو آتشبار ضدهوایی و ضد موشکی جهت حفاظت از تاسیسات نفتی عربستان به آن کشور صادر شود. به گفته سی‌بی‌اس، ژنرال مکنزی همچنین طرح‌هایی را برای عملیات تلافی‌جویانه علیه تاسیسات نفتی و مرکز سپاه پاسداران در ایران تهیه کرده است. قرار است روز جمعه رئیس جمهوری آمریکا و مشاوران امنیت ملی او "اقدام جنگی" ایران علیه عربستان و نحوه برخورد با آن را مورد بررسی قرار دهند.


کد مطلب: 188011

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/188011/ادعاهای-شبكه-سی-بی-اس-درباره-حمله-آرامكو

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir