گروه بینالملل: ایالات متحده آمریکا می گوید در پی افزایش بحران در منطقه خلیج فارس و با توجه به حملات اخیر به تاسیسات نفتی آرامکو قصد دارد بر تعداد نیروها و تجهیزات نظامی خود در پایگاه های عربستان بیافزاید.
در این راستا وزارت دفاع آمریکا روز پنجشنبه از اعزام دویست نظامی دیگر و نیز ارسال تعدادی موشک پاتریوت به عربستان سعودی خبر داد. جاناتان هافمن، سخنگوی پنتاگون با اعلام این مطلب تصریح کرد افزایش نیروها و تجهزات نظامی در عربستان با هدف تقویت پدافند هوایی و موشکی و در راستای محافظت از زیرساخت های نظامی و تاسیسات غیرنظامی و حیاتی این کشور صورت می گیرد.
این خبر در حالی از سوی مقامات نظامی آمریکا مطرح می شود که تنش ها در منطقه خلیج فارس و دریای عمان به تازگی با هدف قرار گرفتن تاسیسات نفتی عربستان به شدت بالا گرفته است. ریاض و واشنگتن انگشت اتهام را مستقیم به سوی ایران نشانه رفته و تهران را مسئول اصلی این حملات معرفی می کنند.
این در حالی است که تهران این اتهامات را رد کرده و دلایل مطرح شده از سوی آمریکا و عربستان برای مسئول معرفی کردن ایران را «بی اساس و غیر معتبر» می داند.
سخنگوی پنتاگون پس از طرح راهبرد کشورش در حمایت از متحدان منطقه ای واشنگتن به عنوان توجیهی برای اعزام نیرو و تجهیزات نظامی به عربستان یاد آور شد: «لازم است به این نکته مهم توجه شود که این اقدامات بیانگر تعهد ما در قبال شرکای منطقه ای و نیز اولویت ما برای تامین ثبات و امنیت در خاورمیانه است.» این نخستین نقل و انتقال نظامی آمریکا از نوع خود پس از خروج نیروهای آمریکایی از عربستان در سال ۲۰۰۳ میلادی به حساب می آید. نظامیان آمریکایی پیشتر به مدت دوازده سال و طی دو جنگ عراق به پایگاه هایی در خاک عربستان منتقل شده بودند.
آمریکا جمعه گذشته نیز از موافقت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با اعزام نیروهای نظامی به منطقه خلیج فارس برای تقویت نیروهای دفاع هوایی و موشکی عربستان سعودی خبر داده بود. پنتاگون این اقدام را «تدافعی» و اولین گام آمریکا در واکنش به حملات موشکی و پهپادی به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان سعودی اعلام کرده بود. ایالات متحده آمریکا همچنین همزمان با تشدید مجازات های اقتصادی و تجاری بر ضد تهران که از آن به عنوان فشار حداکثری نام برده می شود و از سوی دونالد ترامپ به عنوان شدیدترین مجازات ها بر ضد یک کشور توصیف شده است تحریم هایی علیه بانک مرکزی ایران وضع کرد. واشنگتن همچنین در ادامه این تحریم ها با صدور فرمانی که به امضای دونالد ترامپ رسید ورود مقامات بلند پایه حکومت ایران و نزدیکانشان را به خاک آمریکا ممنوع کرد.
اتهام مسئولیت ایران در حمله به تاسیسات نفتی عربستان که پیش تر از سوی آمریکا و عربستان مطرح شده بود با بیانیه مشترک فرانسه، بریتانیا و آلمان سه طرف اروپایی توافق هسته ای قوت بیشتری گرفت، هرچند که تهران کلیه اتهامات را تاکنون رد کرده است. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز پنجشنبه در جریان یک نشست خبری در نیویورک از کشورهایی که ایران را در این ماجرا مورد اتهام قرار دادند خواست تا برای اثبات ادعاهای خود سند و مدرک ارائه کنند.