گروه سياسي: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حداقل نتیجه مذاکرات ایران با 1+5 این است که میزان همکاری آمریکا با ایران را بسنجیم و ملت ایران این آزمایش را لازم دارد.
محسن رضایی در نشستی خبری با بیان اینکه مذاکرات اخیر آزمون خوبی برای مردم ایران است تا میزان همکاری آمریکا را بسنجند، افزود: همه باید صبر کنند تا نتایج مذاکرات مشخص شود و به دولت اعتماد کنیم، اما معطل نتایج نمانیم، بلکه اقتصاد مقاومتی را به صورت جدی در سراسر کشور شروع کنیم. اقتصاد مقاومتی مکمل سیاست خارجی موثر با تکیه بر ایستادگی هدفمند، منطقی و مدبرانه بر روی منافع ملی و ارزشهاست. وي با اشاره به اینکه در مجمع تشخیص مصلحت نظام سه جلسه است که روی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی بحث میشود، توضیح داد: مساله اقتدار ملی کشور روی دو مساله اقتصاد و سیاست خارجی موثر است و در حال حاضر موضوع اقتصاد و سیاست خارجی را برای عبور از تحریمها و فشار بینالمللی و فعال شدن سیاست خارجی باید بسیار مورد توجه قرار دهیم تا اقتصاد ملی کشور را به نحوی ساماندهی کنیم که آسیبناپذیر باشد. رضایی افزود: اگر تحریمها برطرف شد باید به نوعی عمل کنیم که اگر بیست سال آینده با تحریم دیگری روبرو شدیم، اقتصاد ایران شکننده نباشد، پس باید کاری کرد که اقتصاد ملی در برابر تحریمها تاب آورد و در این راستا اگر وابستگی به نفت کم شود آسیبپذیری اقتصادمان کمتر خواهد شد پس باید کاری کرد که اقتصاد ایران تحریمناپذیر و آسیبناپذیر شود. وی به توضیح اهداف اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: هدف اول اقتصاد مقاومتی، آسیبناپذیری اقتصاد کشور است. با بالا بردن انعطافپذیری مقابل فشارها در جهت خنثی کردن فشارهای بینالمللی و هدف دوم اینکه بتوانیم از تحریمهای اقتصادی فرصت بسازیم و در واقع یکی از موضوعات اصلی اقتصاد مقاومتی این است که چگونه از تحریمهای اقتصادی برای توسعه کشور و شکوفایی اقتصاد ملی فرصت بسازیم همانطور که از جنگ تحمیلی برای احیای اقتدار ملی خود استفاده کردیم و امروز قدرت نظامی ما در خاورمیانه اول است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه یک سیاست خارجی موثر مکمل اقتصاد مقاومتی است و برعکس، افزود: اگر آمریکا و 1+5 پشت میز مذاکره بنشینند و ببینند که ایران با رشد اقتصادی روبرو است، آمادگی بیشتری برای همکاری خواهند داشت پس باید از سیاست خارجی مکمل اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم. وی با اشاره به اینکه در 100 سال اخیر و یا حتی 200 سال اخیر شاهد خوشبینی ایرانی در سیاست خارجی و سوء استفاده خارجی بودهایم، تصریح کرد: این موضوع به ما اجازه نداده است که سیاست خارجی فعال داشته باشیم و تا قبل از انقلاب اسلامی، سیاست خارجی ایران خنثی، بیاثر و یکطرفه بود و اولین بار است که طی 200 سال اخیر رابطه دو طرفه با دنیا تنظیم کردهایم و همه دعوا این است که میگوییم باید حقوق و احترام متقابل باشد. رضایی با تاکید بر اینکه در ایران اعمال سیاست خارجی یکطرفه پایان یافته است، تصریح کرد: نیاز به ایستادگی منطقی مدبرانه، ناظر به حفظ منافع ملی و ارزشهای حیاتی کشور داریم. دبیرکل مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه اگر سیاست خارجی یکطرفه باشد چیزی گیر ما نمیآید، توضیح داد: اگر سیاست خارجی دو طرفه باشد و امتیازی بدهیم به طور قطع امتیازی هم خواهیم گرفت که از آن برای پیشرفت اقتصاد بهره میگیریم پس اقتصاد مقاومتی پشتوانه اقتصادی سیاست خارجی است تا طرف مقابل به ما توجه کند و بداند که از موضع ضعف پشت میز مذاکره ننشستهایم.