گروه علم و فناوری: پژوهشگران آمریکایی در یک آزمایش جدید توانستند خانههای چوبی را با کمک پتوهای اطفاء حریق در برابر آتشسوزی حفظ کنند.
آزمایشهای بسیاری تایید کردهاند که پیچیدن ساختارهای چوبی مانند خانهها در پتوی اطفاء حریق، میتواند آنها را در برابر آتشهایی که سرعت گسترش بالایی دارند، حفظ کند. در جدیدترین آزمایشی که در این زمینه انجام شد، یک کلبه چوبی پیچیده شده در پتوی اطفاء حریق توانست از آتشسوزی جنگل نجات یابد."فومی تاکاهاشی"(Fumi Takahashi)، پژوهشگر دانشگاه "کیس وسترن رزرو"(Case Western Reserve) گفت: ایده پیچیدن خانهها در مواد ضد حریق برای محافظت از آنها، به سال ۱۹۴۴ بازمیگردد. پتوهای اطفاء حریق در حال حاضر، به صورت تجاری به فروش میرسند.آتشنشانان "سازمان جنگلداری آمریکا"(USFS) نیز معمولا پناهگاههای شخصی شبیه به چادرهای کوچک را با خود حمل میکنند که از مواد ضد حریق ساخته شده است. آنها هنگام محبوس شدن در آتش میتوانند از این چادرها به عنوان آخرین پناهگاه استفاده کنند.در برخی موارد، هنگامی که آتشسوزی جنگل، آتشنشانان را تهدید میکند، آنها کلبههای جنگلی را نیز در این چادرها میپیچند.تاکاهاشی ادامه داد: اگرچه به نظر میرسد که پتوهای اطفاء حریق، کاربرد دارند اما تاکنون هرگز از نظر علمی آزمایش نشدهاند.
تاکاهاشی برای انجام دادن این آزمایشها، با سازمان جنگلداری آمریکا و پژوهشگران دیگر آغاز کرد. این گروه پژوهشی، کار خود را با خانه چوبی پرندهها شروع کردند. آنها خانههای چوبی پرندهها را در معرض آتش قرار دادند و پتوهای اطفاء حریق را روی آنها آزمایش کردند.پتوهایی که از جنس پشم شیشه یا "سیلیکا آمورف"(amorphous silica) بودند، بهترین عملکرد را در این آزمایش داشتند. این پتوها میتوانند امکان محافظت در برابر گرمای شدید آتش را تا ۱۰ دقیقه فراهم کنند که زمان مناسبی برای حفظ یک ساختار در برابر آتشسوزی جنگل با سرعت بالا است.تاکاهاشی امیدوار است که یافتههای این پژوهش بتوانند به پیشرفت پتوهای اطفاء حریق و محافظت از ساختمانها در برابر آتشسوزیهای شدید کمک کنند. در هر حال، باید روشهایی برای پوشاندن خانهها ابداع شوند تا به کارآیی پتوها کمک کنند. یکی از مشکلات استفاده از پتوهای اطفاء حریق این است که پوشاندن خانه با آنها، چندین ساعت زمان میبرد، در حالی که ممکن است ساکنان خانه، زمان لازم را در اختیار نداشته باشند.این پژوهش در مجله "Frontiers in Mechanical Engineering" به چاپ رسید.