گروه ورزشی: عضو کمیته بدوی صدور مجوز حرفهای سازمان لیگ فوتبال اعتقاد دارد، خصوصیسازی دو باشگاه پرطرفدار پایتخت در عرض یک هفته امکانپذیر است.
حمیدرضا گرشاسبی، عضو کمیته بدوی صدور مجوز حرفهای سازمان لیگ صبح امروز (چهارشنبه) در نشستی خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: بحث مجوز حرفهای سه سال است که به صورت جدی از سمت AFC پیگیری میشود که در سال اول بحث زیرساختها بود و از سال دوم بسیار جدی موضوع بدهیها را پیگیری کردند که به جرأت میگویم 95 درصد بدهیها با این جدیت تسویه و پرداخت شد. با این حال برخی باشگاهها در خصوص ارائه گزارش مالی به کنفدراسیون فوتبال آسیا دچار اشتباه هم میشدند که توضیح خواهیم داد.وی افزود: امسال هم AFC خیلی جدی وارد شده و مانند فصل قبل که خیلی از باشگاههای کشورهای خارجی را محروم کرد، امسال نیز همین رویه را در پیش گرفته است. AFC سخت میگیرد، چرا که میخواهد تمام باشگاهها در یک چارچوب خاص قرار بگیرند و از حالت سلیقهای خارج شوند. امروز نیز قرار است گزارش ما ارائه شود تا مشخص شود چه باشگاههایی این کار را جدی نگرفتهاند.
در کمیته بدوی از کارشناسانی چون عباسی که سابقه مدیرعاملی باشگاه تراکتور را دارد، برادران که سالها ریاست هیئت فوتبال خراسان رضوی را دارد و حسینی که از حقوقدانهای قوی به حساب میآید حضور دارند، اما فرمان اصلی به دست سهیل مهدی است. در کمیته استیناف نیز مصطفوی، اولیایی و شاهکرمی حضور دارند.عضو کمیته استیناف صدور مجوزهای حرفهای گفت: AFC روی چند آیتم که اعلام شد بسیار حساس است، البته هر کدام از این پنج آیتم که سرشاخه هستند 30 یا 40 زیرشاخه دارند که این زیرشاخههای بخش مالی مدارک پرسنلی بازیکنان و کادر باشگاهها و ... بازمیگردد که همه چیز باید درباره باشگاهها شفاف باشد.
گرشاسبی افزود: در مورد کسب مجوز ملی و حرفهای به باشگاههای سراسر کشور اعلام شد که مدارک مورد نیاز برای دریافت مجوزها را ارسال کنند که پس از ارسال مدارک کمیته بدوی برای شفافسازی ورود کرد. قطعاً وقت هم بسیار کم بود، اما اعضا به صورت شبانهروزی وقت گذاشتند که آرای لازمه اعلام میشود. باشگاههایی که نتوانستند مجوز بگیرند دیگر وقت لازم را ندارند و باید به صورت جدی موضوع را دنبال کنند تا برای فصل آینده موفق به کسب مجوز حرفهای شوند.وی خاطرنشان کرد: چون حساسیت ما و AFC روی باشگاههایی بود که در لیگ قهرمانان آسیا حضور دارند اولویت ما برای بررسی مدارک و پروندههای این باشگاهها بودند، اما چه کسی میتواند بگوید باشگاهی که سهمیه هم نگرفته یا مجوز حرفهای ندارد ممکن است به لیگ قهرمانان برود یا باشگاهی که سهمیه گرفته حذف شود و باشگاه دیگری به این مسابقات برود؟
وی ادامه داد: شاید سه سال پیش کسی فکر نمیکرد استقلال خوزستان بتواند سهمیه لیگ قهرمانان بگیرد و مجوز خود را دریافت کند تا در لیگ قهرمانان آسیا شرکت داده شود. برخی باشگاهها نیز ممکن است مجوز نگیرند که از این مسابقات کنار گذاشته میشوند و باشگاه دیگری جایگزین آنها خواهد شد. به نظرم اقداماتی که در گذشته صورت گرفت شروع خوبی بود تا باشگاهها نسبت به حرفهای شدن پیش بروند.عضو کمیته استیناف صدور مجوزهای حرفهای که سابقه مدیرعاملی در باشگاه پرسپولیس را نیز دارد، درباره این سؤال که آیا با خصوصیسازی خیلی از مشکلات باشگاهها برای صدور مجوز حرفهای برطرف نخواهد شد، عنوان کرد: در این باره من یک مثال میزنم. اگر شخصی فرزندش را به مدرسه میبرد یک هدف برای این کار دارد. یک خانواده ممکن است بخواهد که فرزندش درس بخواند، اما در آخر یک مکانیک شود.
او گفت: در عین حال یک خانواده دیگر میگوید که فرزندش حتماً باید پزشک شود.در این رابطه خود فرزند و تصمیمگیرندههای آن باید کار را هماهنگ کنند تا موفقیت به دست بیاید، اما در بحث خصوصیسازی من عزمی جدی برای این کار نمیبینم و تنها فقط شعار داده میشود، مخصوصاً الان که نزدیک انتخابات است. ما در این باره نمیتوانیم مدام دروغ بگوییم و با بیصداقتی رفتار کنیم آن هم در حالی که عزمی برای خصوصیسازی استقلال و پرسپولیس وجود ندارد.گرشاسبی گفت: به جرأت میگویم که استقلال و پرسپولیس همین الان هم خصوصی هستند و روی پای خود ایستادهاند. این دو باشگاه یک ریال از دولت کمک نمیگیرند. نه تنها این باشگاهها بلکه باشگاههایی که هواداران زیادی دارند باشگاههای پولداری هستند که آنها را گدا کردند، چرا که سرمایه آنها به دست خودشان نمیرسد.من خودم در باشگاه پرسپولیس بودهام و دیدهام که چطور این باشگاهها میتوانند برای خودشان ورزشگاه اختصاصی بسازند و توسعه و پیشرفت داشته باشند.همانطور که گفتم عزمی برای خصوصیسازی این باشگاهها وجود ندارد و اگر ارادهای برای این کار وجود داشت، میشد ظرف مدت یک هفته دو باشگاه استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند.
وی درباره بدهیهایی مالیاتی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس که بخش بزرگی از بدهیهای آنها را دربرمیگیرد، افزود: مالیات دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مالیات واقعی، منطقی و منصفانه نبوده که البته ایراد از خود این دو باشگاه بوده است. آنها باید حساب و دفاتر مالی خود را به درستی آماده میکردند که وقتی مأمور مالیات برای حسابرسی میآید به آنها ارائه شود، اما حساب و کتاب به صورت خوب ارائه نشده که سازمان مالیاتی هم برای دو باشگاه مالیات علی الرأس در نظر گرفته است.به این صورت که مبلغی برای مالیات در نظر گرفته میشد که این مالیات به صورت سالیانه پرداخت نشده و جریمه هم خورده است. اکنون هر دو باشگاه بالای 200 میلیارد بدهی مالیاتی دارند که البته با پیگیری وزارت ورزش و حضور وزیر اقتصاد و دارایی مقرر شده است کمیتهای تشکیل شود و مالیات دو باشگاه را از صفر بررسی کنند تا بدهی مالیاتی واقعی آنها محاسبه شود. این همان نامهای است که AFC منتظر است تا آن را ارائه کنیم و تکلیف دو باشگاه مشخص شود.