دلیل اصلی کاهش تورم افزایش فقر است
25 مهر 1398 ساعت 13:25
گروه اقتصادی: به نظر میرسد شتاب قیمتی کالا و خدمات و تولیدات در مناطق محروم یا مناطقی که تغییرات قیمتی و کششپذیری قیمتی در آنها کم است (مثل جنوب تهران نسبت به شمال آن) از ذهن سیاستگذاران بانکی دورمانده است.
بهعنوان مثال در یک سال اخیر در مناطق یک تا ۴ تهران قیمت مسکن ۲۷۸ درصد و در مناطق جنوب تهران ۲۱۱ درصد رشد داشته است. ولی در سال جاری روند کاهش نرخ مسکن در شمال شهر ۵ تا۱۵درصد بوده است، ولی در مناطق جنوبی به خاطر نزدیکی به قدرت خرید مردم و قابلیتی که سیاستهای بانکی به وجود آورده، نرخ مسکن در این مناطق بالاتر رفته است.وقتی معاملات مصرفکنندگان را تعلیق میکنیم یا نیاز مصرفیشان را فریز میکنیم، تعبیرها این است که توانستهایم نرخ تورم را کنترل کنیم.
در صورتی که اگر مقدار معاملات در شرایط منطقی خود قرار بگیرد و در شرایط رکودی نباشد همان افزایش قیمت و کششپذیری را در اقتصاد مسکن مناطق شمال شهر هم باید انتظار داشت.بانک مرکزی روش مقداری پولی و ارزش پول ملی را به عنوان معیار اصلی نرخ تورم تعیین کرده و از سوی دیگر کاهش مصرف کالا و خدمات و کاهش معاملات را بدون در نظر گرفتن کاهش قدرت خرید تعیین کرده است؛ اما از نظر بنده شرایط تورمی نسبت به سال گذشته تغییری نکرده و فقط در سال گذشته در شرایط هیجانی قیمتها راحتتر مورد پذیرش قرار میگرفت، ولی امسال اصلاح زمینه درآمدی برای خانواده را نداریم به عبارت دیگر نرخ فقر افزایش یافته است.
اگر بتوانیم نسبت سرانه درآمد خانوار را به نسبت سال گذشته افزایش دهیم قطعاً نرخ تورم به مثابه گذشته خواهد بود، بنابراین بهخاطر این که فقر را به گروههایی تحمیل کردهایم با یک رکود و کاهش مصرف روبهرو بودهایم. شاخص نرخ تورم به تفکیک استانها، نشان میدهد در نیمه اول امسال فشار تورم در استانهای محروم بیشتر از استانهای برخوردار بوده است.اعداد و ارقامی که مرکز آمار درباره شاخص تورم در شهریور ۹۸ منتشر کرده، بیانگر تفاوت قابل ملاحظه روند تورم در استانهای کشور است. این امر سبب شد فشار زیادی به دهکهای پایین جامعه بهویژه روستاییان وارد شود و آنها بیشتر تحت تأثیر این امر قرار بگیرند.
کد مطلب: 190200