گروه سیاسی: آیت الله رئیسی در صدر یک هیات عالی قضایی پنجشنبه نهم آبان ماه به استان آذربایجان شرقی سفر کرد.
آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه، در جریان سفر به استان آذربایجان شرقی، در بازارهای کفش و فرش تبریز حضور پیدا کرد. رئیس قوه قضاییه در ابتدای این بازدیدهای از پیش اعلام نشده، با حضور در بازار کفش به گفتگو با تعدادی از کسبه پرداخت و در جریان مسائل و مشکلات فعالان این صنف قرار گرفت. همچنین، در جریان بازدید رئیس قوه قضاییه از بازار کفش تبریز، برخی از اقشار مختلف مردم که در بازار حضور داشتند، ضمن گفتگو با رئیس دستگاه قضا مشکلاتشان را با آیتالله رئیسی در میان گذاشتند.
آیت الله رئیسی پس از این بازدید نماز ظهر و عصر را در مسجد مقبره، محل آرامگاه آیت الله شهید قاضی طباطبایی اقامه کرد و به مناسب سالروز شهادت آیت الله طباطبایی دقایقی برای نمازگزاران به سخنرانی پرداخت. آیت الله رئیسی در رثای شهید قاضی طباطبایی اظهار کرد: به برکت شهدا و اخلاص شهدا است که این انقلاب و نظام بیمه شده است. وی افزود: ممکن است افرادی ناسلامتی، روابط ناسالم و فساد در گوشه و کنار داشته باشند، اما امروز ماندگاری ندارد. این انقلاب و این نظام اگر دیروز نهاد نوپا بود امروز درخت تنومندی است که ثمرات و میوههای آن در عالم نمایان میشود.
رئیس قوه قضاییه یاد ده هزار شهید خطه آذربایجان شرقی را گرامی داشت و گفت: خداوند متعال از خون شهدا نمیگذرد.بنابراین گزارش، رئیس دستگاه قضا پس از اقامه نماز، با حضور در بازار فرش تبریز، ضمن گفتگو با بازاریان وضعیت بازار فرش را مورد بررسی قرار داد.
کوچکترین وقفهای را در زمینه تولید در کشور شاهد نباشیم
آیت الله رئیسى، رئیس قوه قضاییه پس از دیدار با صنعتگران، تولیدکنندگان و نمایندگان اتحادیه هاى کارگرى استان آذربایجان شرقى و شنیدن مشکلات آنها، با خانواده معظم شهدا، ایثارگران، روحانیون و اقشار مختلف مردم دیدار کرد. آیت الله رئیسی گفت: چشم و چراغ این مجلس، محفل و شهر و دیار کشورمان خانواده معزز و مکرم شهیدان هستند؛ پدران شهدایی که همواره عَلم و نشان ارزشهای انقلاب اسلامی هستند و در هر کجا کسی منسوب به شهیدان باشد او یک عَلم و پرچمی است که نشان از شجاعت و ایثار و شهامت و ایستادگی در راه خداست و فرهنگ ایثار و شهادت را همراه خود دارد.
نام شهید همواره زینت بخش هر کوی و برزنی است
وی با بیان اینکه نام شهید همواره زینت بخش هر کوی و برزنی است، گفت: در هر اداره، کارخانه یا سازمانی، شخصی که منصوب به شهید است، باعث فخر و مباهات آن مجموعه است؛ زیرا اینها همراه خودشان فرهنگی را دارند که فرهنگ حفظ ارزش هاست. آیت الله رئیسی تصریح کرد: همانطور که میدانید وجه مشترک وصیتنامه همه شهیدان آن است که مردم بدانید ما برای خدا رفتیم؛ ما برای امر نماینده و جانشین امام زمان (عج)، برای حفظ دین و ارزشهای الهی رفتیم. مردم نگذارید بعد از ما انقلاب تنها بماند؛ نگذارید امام و مقتدای این نظام تنها بماند؛ نگذارید درجامعه ارزشها کمرنگ شود.رئیس دستگاه قضا ادامه داد: این وصیتنامه همه شهیدان برای ما و برای همه مسئولان از جمله بنده این یک الزام جدی است که همواره سخن شهیدان و هدف بلند شهیدان را پیش رو داشته باشیم. وی گفت: در زیارت اربعین میخوانیم خدایا حسین خون قلب خود را داد تا جامعه را از جهل برهاند؛ جامعه قدرت تحلیل، تفکر و تعقل پیدا کند. امروز به برکت شهیدان در جامعه ما جهل زدایی را میبینید؛ اما امروز ما مواجه هستیم با یک جاهلیت مدرن که اولین خصوصیتش آن است که یک ایسم دارد؛ دوم مجهز به علم و فناوری است؛ سوم قدرت و امپراطوری رسانهای به دنبالش است و چهارم قدرتهای بزرگ، او را حمایت میکنند.
در همه عرصهها دست تفوق و برتری از آن جبهه انقلاب اسلامی است
آیت الله رئیسی تاکید کرد: به برکت خون شهدا در همه عرصهها هم دست تفوق و برتری از آن جبهه انقلاب اسلامی بوده و هیچ جبههای نمیبینید که درآن جبهه، جریان انقلابی، تفکر انقلابی و جبهه انقلابی دست برتر نداشته باشد. در جریان بازدید رئیس قوه قضاییه از کارخانه ماشین سازی تبریز، محمدرضا پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی و سرپرست کارخانه اعلام کردند که صندوق بازنشستگی فولاد که اکنون صاحب اصلی کارخانه است ۴ ماه است هنوز مدیرعامل و هیات مدیره این کارخانه را معرفی نکرده است و جلسات هیات مدیره هم به همین دلیل برگزار نمیشود که رئیس قوه قضاییه این اقدام را نادرست دانست و گفت: معرفی هیات مدیره یک مجموعه تولیدی که لحظه به لحظه کار میکند، نباید چهار ماه عقب بیفتد.
وی افزود: ماشین سازی یک واقعیت موجودی در آذربایجان شرقی است و سالهای سال کار کرده است و برند منطقهای و شاید در بعضی از بخشها جهانی شده است که البته با یک واگذاری نادرست به فردی که اهلیت، سواد و پول نداشت متوقف و با برخورد دستگاه قضایی جلوی فساد گرفته شد و کارخانه مجددا راه افتاد و اینکه معرفی هیات مدیره تاخیر بیفتد، مفهومی ندارد.
رئیس قوه قضاییه از استاندار آذربایجان شرقی و مسئولان کارخانه ماشین سازی تبریز خواست که این موضوع را دنبال کند تا زودتر هیات مدیره معرفی شود؛ چراکه تصمیم گیریها در این کارخانه یک روز هم نباید عقب بیفتد تا روز به روز شاهد رونق باشید.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه رونق با بخشنامه اتفاق نمیافتد بلکه با همین کارهایی که در کارخانه امروز مشاهده شد انجام میشود اتفاق میافتد، گفت: نمیتوانیم مطلقا اجازه دهیم که ایجاد اشتغال و تولید با کوچکترین توقف و مسامحهای مواجه شود. وی بار دیگر خطاب به مسئولان تاکید کرد که هرچه زودتر هیات مدیره تعیین شود تا کارخانه ماشین سازی تبریز در نقطهای که باید و میتواند، قرار گیرد.
ثمره حذف ویژه خواران از مدیریت گروه ماشین سازی تبریز از سوی دستگاه قضا
با اقدامات قضات و دادستانها در سراسر کشور از تعطیلی حدود ۵۰۰ کارگاه و مراکز تولیدی جلوگیری شده است
رئیس قوه قضاییه در نشستى با صنعتگران، تولیدکنندگان و نمایندگان اتحادیه هاى کارگرى استان آذربایجان شرقى دیدار کرد.
رئیس قوه قضاییه بیان کرد: نکته اول مسئله اجرای قانون است. با هیچ پوششی نباید اجازه داد که واردات بی رویه تولید را تهدید کند. واردات بی رویه تولید را تهدید میکند؛ قاچاق کالا تولید را تهدید میکند؛ این مواردی که به عنوان موانع تولید میباشد، باید دستگاههای مختلف با حساسیت دنبال کنند تا حقیقتا تولید رونق پیدا کند که نکته مهم و قابل توجهی است. مسائلی که تولیدکنندگان و صنعتگران دارند مانند موضوع مالیات که به آن اشاره شد، جای بازنگری از سوی قانونگذار و دستگاههای مختلف دارد که به نظرم در رابطه با بحث بیمه، مالیات و حقوق دیگر نکات مطرح شده قابل توجه است که به کارشناسی نیازمند است.
وی ادامه داد: انشاءالله استاندار کارگروهی را تعیین میکنند تا نکات مورد توجه قرار گیرد و دیدگاههای صنعتگران به دستگاههای تصمیم ساز و تصمیم گیر منتقل شود. نکته دیگر نسبت به دادگاه هاست که بحث دادگاههای تخصصی اقتصادی بود. ما در مرکز، مجتمع تخصصی رسیدگی به مفاسد اقتصادی را ایجاد کردیم و در استانها به اقتضای پرونده ها، باید شعب تخصصی وجود داشته باشد و قضات از کارشناسان اقتصادی در هر موضوعی بهره ببرند. کارشناسان اقتصادی امینی داریم که میتوانند مشاوران خوبی در کنار روسای دادگاه و قضات باشند. در حوزههای مختلف کارشناسانی داریم که میتوانند بسیار موثر باشند. به قضات تاکید کردیم که از کارشناسان امین و متخصص اقتصادی در حوزههای مختلف استفاده کنند. مشورت و رسیدن قاضی به حقیقت بسیار میتواند در این جهت کمک کند. آن هم مشورت و کار مستشاری متخصصین اقتصادی که بسیار اهمیت دارد.
آیت الله رئیسی در ارتباط با مسئله مواجه شدن با بعضی از موانع که کار را سخت کرده است، گفت: به سازمان بازرسی کل کشور توصیه کردیم بخشی را به عنوان حمایت از تولیدکنندگان فعال کنند که اگر تولیدکننده، صنعتگر و کارآفرینی با مشکل مواجه شد بتواند در ابتدا به اداره و سازمان مربوطه مراجعه کند و اگر به هر دلیلی کار انجام نشد، از طریق دستگاههای نظارتی مشکل خود را پیگیری کند.
با اقدامات دستگاه قضایی از تعطیلی بیش از ۳۲ مورد از کارخانجاتی که با مشکل مواجه شده بودند، جلوگیری شده است
وی ادامه داد: تمام تلاش ما در دستگاه قضایی آن است که با همه ظرفیتمان در جهت رونق تولید تلاش کنیم، به هیچ عنوان اجازه داده نخواهد شد هیچ کارخانه و کارگاهی تعطیل شود. آماری که در مورد این استان وجود دارد بیانگر این است که با اقدامات دستگاه قضایی از تعطیلی بیش از ۳۲ مورد از کارخانجاتی که با مشکل مواجه شده بودند، جلوگیری شده است.
آیت الله رئیسی تصریح کرد: همچنین با اقدامات قضایی قضات و دادستانها در سراسر کشور از تعطیلی حدود ۵۰۰ کارگاه و مراکز تولیدی جلوگیری و یا تلاش شده است مشکلات حل شود.
رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: امروز از کارخانه ماشین سازی تبریز که شاید از مهمترین جلوههای صنعت در منطقه است بازدید کردیم. این کارخانه با یک خصوصی سازی غلط و نادرست به فردی که اهلیت قانونی، مدیریت و آوردهای برای این کار نداشت، واگذار شده و با مشکل مواجه شده بود. این فرد ۳۰۰ میلیون، دلار ارز میگیرد و با تفاوت نرخی که وجود دارد در بازار آزاد میفروشد و کارخانه را با مشکل مواجه میکند و منجر به تعطیلی کارخانه، کاهش تولید، بیکار شدن کارگران و تعویق حقوق آنها میشود. دستگاه قضایی در این زمینه ورود پیگیری و برخورد کرد و در حال حاضر کارخانه رونق پیدا کرده است.
اگر نرخ ارز تک نرخی بود ما شاهد تولید این پروندهها نبودیم
آیت الله رئیسی اضافه کرد: در بازدیدی که امروز به عمل آمد، از سوی استاندار نسبت به موضوع پرداخت حقوق از کارگران سوال شد وآنها پاسخ دادند که حقوق معوقه آنها پرداخت شده است؛ لذا این کارخانه ظرفیت عظیمی است که انشاءالله به طور کامل احیا شود و در این صورت این مجموعه میتواند به عنوان نگینی در اینجا بدرخشد.
آیتالله رئیسی گفت: در رابطه با مراکز صنعتی که تولید، اشتغال، نوآوری و خلاقیت را در این کشور رونق میدهند، تلاش کنیم و همگی مساعدت کنیم این کار بیش از همیشه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در این جلسه به موضوع چند نرخی یا دو نرخی بودن ارز اشاره شد که مشکلاتی را ایجاد کرده است. بنده قبول دارم برخی از پروندههای ما در دادگستری بدلیل چند نرخی بودن ارز است یعنی اگر نرخ ارز تک نرخی بود ما شاهد تولید این پروندهها نبودیم.
رئیس قوه قضاییه افزود: باید سیاستها همانگونه که به سمت ثبات و آرامش اقتصادی پیش میرود با کمک همه صنعتگران، مسئولان و کارگزاران به نحوی پیش برود که انشاءالله به تک نرخی شدن نرخ ارز بیانجامد.
سفر هیاتهای ویژه اعزامی رئیس دستگاه قضا به شهرستانهای تابعه استان آذربایجان شرقی
همزمان با
سفر امروز (نهم آبان ماه) رئیس دستگاه قضا به استان آذربایجان شرقی هیات ویژه اعزامی رئیس قوه قضاییه از روز گذشته و امروز به شهرستانهای این استان سفر کردند تا وضعیت موجود را مورد بررسی قرار دهند.
رئیس قوه قضاییه از کارخانه ماشینسازی تبریز بازدید کرد
آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه، بلافاصله بعد از ورود به استان آذربایجان شرقی به همراه نماینده ولی فقیه و استاندار آذربایجان شرقی طی بازدیدی از پیش اعلام نشده در کارخانه ماشین سازی تبریز حاضر شد و از نزدیک در جریان آخرین روند تولید در این مجموعه صنعتی قرار گرفت.
در این دیدار آیت الله رئیسی ضمن گفتوگوی رو در رو با کارگران این مجموعه و حضور در خط تولید در جریان آخرین روند اصلاحات کارخانه ماشین سازی تبریز پس از تعیین سرپرست جدید قرار گرفت.
همچنین رئیس قوه قضاییه در پایان بازدید خود لحظاتی را در جمع کارگران به ایراد سخن پرداخت.
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه اعتقاد و باورمان این است که فساد چوبی لای چرخ تولید است، گفت: هرجا فساد وجود داشته باشد تولید کم رونق و یا تعطیل خواهد شد و هر جا که مبارزه با فساد صورت گرفت چرخهای تولید پر حرکتتر و پر رونقتر میشود.
آیت الله رئیسی تاکید کرد: نباید موانع تولید در هیچ کجا وجود داشته باشد و در سال رونق تولید نه فقط در سخن بلکه در عمل باید کاری کرد که تمامی کارگاهها و کارخانجات و این مجموعه که نگین درخشانی در منطقه آذربایجان است بتوانند هرچه بیشتر درخشش داشته باشند و تولید روز به روز افزایش پیدا کند.
وی از کارگران و متخصصان کارخانه ماشین سازی تبریز خواست که تلاش مضاعف داشته باشند و یادآور شد: مدیران و مسئولان و وزارتخانههایی که در رفع موانع تولید نقش دارند باید مشکلاتی که امروز این کارخانه و کارخانههای مشابه با آن مواجه هستند، مرتفع سازند تا رفع موانع تولید موجب رونق هرچه بیشتر شود.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: دستگاه قضایی انتظار دارد که کار به قدری دقیق، بدون اشکال و دور از هرگونه فساد و زد و بند انجام شود که کارگران، تولید کنندگان، مدیران و مردم عزیز که نظاره گر هستند ببینند که کار به نحو صحیح در حال انجام است و هر وقت اشکالی ایجاد میشود مثل آنچه در مورد ماشین سازی تبریز اتفاق افتاد در زمینه نحوه واگذاری و دریافت وجوهی که در اینجا مصرف نشد و در بازار آزاد به دلیل تفاوت قیمت دلار به مبالغ دیگری تبدیل شد، پیگیری خواهد شد.
آیت الله رئیسی با شرح کوتاهی از وضعیت چندی پیش کارخانه ماشین سازی تبریز بیان داشت: کسی بدون اینکه آوردهای داشته باشد از طریق وامهای کلان دولتی یک دفعه صاحب کارخانهای میشود و بعد میگوید که رونق تولید را دنبال میکند و از سوی دیگر به جای افزایش تولید، توقف تولید و بیکاری کارگران را رقم میزند، ولی بحمدالله با برخورد دستگاه قضایی و پیگیری مسئولان و مدیران، این مشکل حل شد.
وی ابراز امیدواری کرد که با رفع مشکل کارخانه ماشین سازی تبریز روز به روز شاهد افزایش تولید باشیم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره تلویحی به انعقاد بزرگترین قرارداد تاریخ کارخانه ماشین سازی با یک کشور خارجی بعد از مبارزه با فساد در این مجموعه، انعقاد قراردادهایی بین کارخانه ماشین سازی تبریز و کشورهای دیگر را بیانگر توانایی این مجموعه دانست و گفت: این مجموعه از نظر مکانیکی این توانایی را دارد که صد در صد تولید را از خودش داشته باشد. البته در زمینه اقدامات الکترونیکی ممکن است یک درصدی به استفاده از فناوریهای دیگر نیاز داشته باشد؛ اما اینکه کار مکانیکی صد در صد مربوط به دستان توانای کارگران و متخصصان این منطقه و این کارخانه است، از افتخارات کارخانه ماشین سازی تبریز محسوب میشود.
آیت الله رئیسی خاطرنشان کرد: امیدواریم این کارخانه درخششی که قبل از این واگذاریها داشت، با اقدامات و پیگیریهایی صورت گرفته بیش از پیش داشته باشد.
وی تاکید کرد: وزراتخانههایی که مسئول هستند به ویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که به گفته استاندار باید اقداماتی را نسبت به برخی از مشکلات انجام دهند، موضوعات مورد نظر را دنبال کنند.
بنابراین گزارش، گروه ماشین سازی تبریز یکی از بزرگترین کارخانههای شهر تبریز و اولین تولید کننده ماشین افزار در کشور است.
بازگشت رونق به ماشینسازی تبریز با خروج چوب فساد از چرخ تولید
شرکت ماشین سازی تبریز با بیش از پنجاه سال سابقه تولید انواع ماشینهای ابزار و ارائه مستمر خدمات پس از فروش در سطح کشور جزو کارخانجات قدیمی ایران محسوب میشود؛ اما این شرکت با سابقه طی سالهای اخیر با مشکلات متعددی مواجه بوده است.
این شرکت بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی چندبار توسط سازمان خصوصی واگذار و به دلیل عدم بررسی اهلیت خریدار توسط سازمان خصوصی سازی، پس از واگذاری با مشکلاتی مواجه شد.
ماشین سازی تبریز قربانی واگذاری نادرست
در آخرین مرحله در سال ۹۷ سازمان خصوصی سازی بدون نگاه به جوانب موضوع، این کارخانه را به فردی که بعدها مشخص شد ۴۰۰ میلیون دلار ارز دولتی دریافت کرده و در بازار آزاد فروخته است، واگذار کرد.
قربانعلی فرخزاد چند روز بعد از این واگذاری در نشست خبری از برنامههای خود برای احیای تولید سخن گفت؛ ولی در عمل چرخ تولید این کارخانه در زمان مدیریت وی از حرکت ایستاد و مبارزه قاطع دستگاه قضا با فساد اقتصادی که از سال گذشته سرعت و شتاب بیشتری پیدا کرد از سوءاستفاده مالک جدید ماشین سازی تبریز از بیت المال پرده برداشت و با ورود قوه قضاییه، ماشین سازی مجددا به صاحب آن قبل از خصوصی سازی؛ یعنی صندوق بازنشستگی فولاد برگشت. دستگاه قضا در کنار برنامه ریزی برای رونق تولید در این کارخانه، به اتهامات قربانعلی فرخزاد نیز رسیدگی کرد و سوم اردیبهشت ماه سال جاری غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه از محکومیت وی به جرم مشارکت در اخلال نظام ارزی از طریق قاچاق عمده ارز به صورت شبکهای به ۲۰ سال حبس، پرداخت جزای نقدی و ضبط ارزهای مکشوفه خبر داد.
تازه شدن نفس ماشین سازی با ورود دستگاه قضا به موضوع واگذاری
مطابق جدیدترین گزارش سخنگوی قوه قضاییه در دهمین نشست خبری، در این پرونده تنها یک اقدام دستگاه قضا بازگشت ماشین سازی تبریز به دولت بود. ارزش واگذاری و قیمت کارشناسی که آنها برآورد کرده بودند ۶۸۸ میلیارد تومان بود که با پیگیری صورت گرفته این واگذاری ابطال شد و گروه صنعتی ماشین سازی تبریز به بیت المال اعاده شد.
احیای ظرفیت مغفول تولید و صادرات در کارخانه ماشین سازی تبریز
گفتنی است اکنون ثمره حذف ویژه خواران از مدیریت گروه ماشین سازی تبریز از سوی دستگاه قضا انعقاد بزرگترین قرارداد تاریخ برای شرکتی است که تا دیروز نفس هایش به شماره افتاده بود. ۳۰ میلیون دلار صادرات، حاصل مبارزه دستگاه قضا با فساد مدیریتی تنها در یک مجموعه صنعتی آنهم ظرف مدتی بسیار کوتاه است. بر اساس این قرارداد طی ۶ سال شرکت ماشین سازی تبریز ماشینهای ابزار CNC به طرف سوری تحویل میدهد.