تلخ وشیرینهای سرپرستی توفیقی
6 آبان 1392 ساعت 14:44
گروه سياسي: دکتر جعفر توفیقی امروز پس از 72 روز سرپرستی وزارت علوم، کرسی این وزارتخانه دانشبنیان را به دکتر رضا فرجیدانا داد.
دکتر جعفر توفیقی روز 26 مرداد ماه سال جاری از سوی رییسجمهور به عنوان سرپرست وزارت علوم معرفی شد و از فردای آن روز کار خود را در این وزارتخانه آغاز کرد؛ گرچه بازگشت توفیقی به وزارت علوم حتی به عنوان سرپرست واکنشهای مختلفی را به دنبال داشت؛ مخالفتها و انتقادهایی که در نهایت موجب معرفینشدن او به مجلس به عنوان وزیر پیشنهادی شد. با این وجود توفیقی کار خود را در وزارت علوم با تشکیل شوراهای مشورتی و کارگروههایی برای دریافت نظرات، انتقادات، پیشنهادات و حتی شکایات جامعه دانشگاهی آغاز کرد. وزیر علوم دولت خاتمی همچنین بر لزوم افزایش نشاط در دانشگاهها و دلجویی از تمام دانشجویان و استادانی که حقی از آنها تضییع شده بود، تاکید کرد. سرپرست وزارت علوم همچنین در مدت حضورش عزل و نصبهایی را انجام داد که به گفته وی، «این تغییرات با تغییر مدیریت در سازمانها امری بدیهی است که از روی ضرورت و یا به درخواست خود فرد انجام میشود.»
اگرچه تغییر دو معاون پارلمانی و اداری و مالی وزارت علوم با واکنشهایی از سوی نمایندگان مجلس روبرو شد، اما انتقادات به توفیقی زمانی افزایش یافت که وی به تغییر روسای دو دانشگاه علامه طباطبایی و صنعتی اصفهان اقدام کرد.
خداحافظی حجتالاسلام سید صدرالدین شریعتی از ریاست دانشگاه علامه طباطبایی باوجود انتقادها و حواشیای که داشت مطالبه بخشی از جامعه دانشگاه علامه بود که با تصمیم توفیقی انجام شد. یکی دیگر از مسائلی که بار دیگر صدای منتقدان را بلند کرد، تغییر رییس دانشگاه آزاد بود تا جایی که برخی نمایندگان مجلس پیش از این اقدام گفته بودند اگر در دانشگاه آزاد تغییری صورت گیرد، توفیقی به مجلس فراخوانده میشود. در این زمان در پاسخ به منتقدان گفته شد که تغییر روسای دانشگاهها با تصویب هیات امنای دانشگاه انجام میشد و توفیقی تنها یک حق رای داشته؛ او در همان زمان هم اعلام کرد که تغییر رییس دانشگاه آزاد ربطی به وزارت علوم ندارد. یکی دیگر از فعالیتهای سرپرست وزارت علوم در این مدت تشکیل کارگروهی بود برای بازگشت دانشجویان و استادانی که نسبت به اخراج یا بازنشستگی خود اعتراض داشتند که بر اساس آخرین اخبار از سوی توفیقی، حدود ۴۰۰ نفر از دانشجویان ستارهدار و محروم از تحصیل سالهای 90، 91 و 92 به دانشگاه بازگشتند و توانستند تحصیلات خود را از سر بگیرند ضمن اینکه وضعیت دانشجویان پیش از این سه سال نیز بررسی خواهد شد و فرجی دانا، وزیر، نیز در صحبتهای خود بر ادامه فعالیت این کمیته تاکید کرده است. سفر به شهر مقدس قم و دیدار با مراجع و علمای این شهر و تغییر معاون پژوهشی وزارت علوم برخی دیگر از اقدامات توفیقی در وزارت علوم تا به امروز بود.
کد مطلب: 19193