غلامرضا میری اظهار کرد: قیمت زعفران از ابتدای امسال حدود 20 درصد افزایش داشته است که راهکارهایی برای جلوگیری از نوسان قیمت زعفران به مسئولان پیشنهاد دادیم اما مورد توجه قرار نگرفته است. میری با اشاره به اینکه زعفران نخستین محصول در کشور است که قیمت واقعی آن به دست کشاورز میرسد، افزود: سود فروش زعفران برای فروشندگان تنها 20 تا 30 هزار تومان است.
هنوز نتوانستهایم بانک زعفران ایجاد کنیم
وی گفت: حدود چهار سال است که به دنبال تاسیس بانک زعفران هستیم؛ در این بانک، زعفران در فصل برداشت از کشاورز خریده و به عنوان پشتوانه تنظیم بازار نزد بانک نگهداری میشود. نایب رییس شورای ملی زعفران ادامه داد: هنگامیکه دلالان تصمیم میگیرند بازار کاذب ایجاد کنند، این بانک برای جلوگیری از نوسانات قیمت، از زعفران موجود به بازار ترزیق میکند چراکه این نوسانات شدید قیمت موجب از دست دادن بازار جهانی میشود. به گفته وی این بانک برای جلوگیری از ضرر کشاورزان هنگامی که عرضه زیاد است نسبت به خرید زعفران اقدام میکند.
حفظ جایگاه زعفران در بازار جهانی نیازمند 200 میلیارد تومان اعتبار
میری گفت: حفظ جایگاه زعفران ایران در بازار جهانی نیازمند اختصاص 200 میلیارد تومان است. نایب رییس شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه نوسان قیمت زعفران روزانه 400 هزار تومان است و کار در فضایی با این نوسانات دشوار است، اظهار کرد: بانک کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی است اما مسئولان در برابر پیشنهاد احداث بانک زعفران به هیچ وجه ترتیب اثر ندادند حتی با مسئولان مجلس، وزارت تجارت، سازمان توسعه تجارت، وزارت جهاد کشاورزی و بانکها این پیشنهاد را مطرح کردهایم.
مصرف 20 درصد زعفران تولید شده در کشور
میری خاطر نشان کرد: 95 درصد از صادرات زعفران کل کشور از مشهد صورت میگیرد. وی با اشاره به اینکه حداکثر 20 درصد زعفران تولید شده در کشور مصرف میشود، گفت: 12 سال است که زعفران را به طور کلی با بستهبندی صادر میکنیم و وزن هر بسته هم از یک دهم تا 500 گرم تعیین شده است. به گفته نایب رییس شورای ملی زعفران پایگاههایی در خراسان رضوی و جنوبی تاسیس شده است که در این پایگاهها مروجان کشاورزی و بهداشت حضور دارند و کشاورزان کار جداسازی، خشک کردن و بستهبندی زعفران را انجام میدهند. میری گفت: هم اکنون 120 هزار خانوار روستایی از این راه امرار معاش میکنند و 500 میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد.