ناو هواپیمابر ساخت چین به بهرهبرداری رسید
26 آذر 1398 ساعت 21:05
گروه بینالملل: نخستین ناو هواپیمابر ساخت چین روز سه شنبه ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) در پایگاهی واقع در دریای چین جنوبی آماده بهرهبرداری شد چین با این اقدام گام مهمی در تحقق بلندپروازیهای خود برای نوسازی و تقویت توان نظامی خود برداشت.
برنامه عملیاتی این ناو از اسرار حکومتی چین محسوب میشود و بنابراین اطلاعات زیادی از آن در دست نیست. با این حال دولت چین گفته است که ناو جدید بر اساس مدل ناو هواپیمابر دیگر متعلق به این کشور طراحی شده است. چینیها ناو هواپیمابر قبلی خود به نام «لیائونینگ» را که دست دوم بود در سال ۱۹۹۸ از اوکراین خریده و بهینهسازی کرده بودند. شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین شخصا بر برنامه گسترده کشورش برای توسعه و نوسازی تجهیزات نیروهای مسلح از جمله جتهای رادارگریز و جنگافزارهای ضدماهواره نظارت دارد. در همین حال چین در حال تقویت حضور نظامی خود در دریای چین جنوبی و به ویژه در اطراف تایوان است.
ناوی که روز سهشنبه به بهرهبرداری رسید دومین ناو هواپیمابر چین است که سال گذشته در پایگاهی در نزدیکی شاندونگ در بندر دالیان، واقع در شمال چین ساخته شده و در همان جا به آب انداخته شد. به نوشته رسانههای چین، ناو جدید این کشور به همین دلیل «شاندونگ» نام گرفته است. رئیس جمهوری چین در مراسم افتتاح ناو شاندونگ در پایگاه دریایی سانیا واقع در استان هاینان در دریای چین جنوبی شرکت کرد. چین در نزدیکی این استان که یک جزیره است، چندین جزیره مصنوعی ساخته است. به گزارش رسانههای دولتی چین، شی که با حضور در کشتی با خدمه آن صحبت کرده بود، موفقیت کشورش در ساخت کامل نخستین ناو هواپیمابر را تأیید کرد. این کشتی یک ماه پیش، یعنی زمانی که هنوز نامی نداشت با عبور از منطقه حساس تنگه تایوان برای آنچه چین انجام تمرینهای عادی در دریای چین جنوبی مینامد، رهسپار این دریا شده بود.
تایوان که چین آن را بخشی از قلمرو خود میداند و برای برگزاری انتخابات در اوایل ماه ژانویه سال آینده میلادی آماده میشود، تحرک نظامی تازه دولت پکن را محکوم کرده و آن را «تحریکآمیز» خوانده است. چین تاکنون از ناو قبلی خود یعنی لیائونینگ بیشتر برای آموزش استفاده میکرد زیرا ارتش این کشور قصد دارد خود را برای استفاده بیشتر از جنگندهها و کشتیهایش در دریا آماده کند. بر خلاف ناوهای هواپیمابر هستهای دورسفر آمریکا، دو ناو هواپیمابر چینی با طراحی متعلق به دوران شوروی سابق دارای سکوی پرواز به شکل چوب اسکی در جلو هستند که به هواپیماهای شکاری اجازه میدهد تا به راحتی از عرشه کشتی پرواز کنند. با این حال این دو کشتی فاقد فناوری فلاخنی ناوهای آمریکایی برای کمک به برخاستن هواپیما هستند.
رسانههای دولتی چین از قول کارشناسان نظامی گفتهاند که این کشور نیاز به حداقل ۶ فروند ناو هواپیمابر دارد. آمریکا در حال حاضر ۱۰ فروند ناو هواپیمابر دارد و قصد دارد دو فروند دیگر نیز تولید کند. خبرگزاری رویترز مینویسد بر اساس برخی تصاویر ماهوارهای که به دست این خبرگزاری رسیده، چین در حال ساخت یک ناو هواپیمابر دیگر در کارگاه کشتیسازی جیانگنان در نزدیکی شانگهای است که به مراتب از ناو نخست بزرگتر خواهد بود. دو ناو هواپیمابری که چین هم اکنون در اختیار دارد نسبتا کوچک بوده و تنها ظرفیت حمل ۲۵ فروند هواپیمای جنگی را دارند. ظرفیت بیشتر ناوهای هواپیمابر آمریکا دست کم چهار برابر این مقدار است.
کد مطلب: 194145