به روز شده در ۱۴۰۳/۰۹/۰۶ - ۱۱:۳۱
 
۰
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۹/۲۷ ساعت ۱۷:۰۹
کد مطلب : ۱۹۴۲۱۴

توسعه یک کمربند لرزشی برای افراد کم‌بینا

گروه علم و فناوری: اخیرا پژوهشگران کمربند خاصی طراحی کرده‌اند که می‌تواند به افراد کم بینا در پیدا کردن راه‌ها و برخورد نکردن به موانع کمک ویژه‌ای کند.
توسعه یک کمربند لرزشی برای افراد کم‌بینا
کمربند خاصی که پژوهشگران توسعه داده‌اند با ایجاد یک صدا و لرزش به کاربران "کم بینا"(vision loss) هشدار می‌دهد که کاربر در حال نزدیک شدن به اشیا است.درون این کمربند نیز یک دوربین تعبیه شده است که کاربر را قادر است اشیا را از فاصله تقریبی ۳۰ سانتی متری (۱۱.۸ اینچ) حس کند و با ایجاد لرزش به کاربر اعلام کند که در حال نزدیک شدن به آن شی است.پژوهشگران "بیمارستان دانشگاه ساوتهمپتون"(UHS) که ین فناوری را توسعه داده‌اند، معتقدند این فناوری می‌تواند یک فناوری پیشرفته برای کمک به افراد کم بینا باشد.سخنگوی بیمارستان دانشگاه ساوتهمپتون درباره این کمربند گفت: این کمربند از یک دوربین سنجش عمقی ۳ بعدی و یک دسته رایانه‌ای قابل حمل متصل به وای-فای تشکیل شده که سبب ایجاد لرزش بر روی جلیقه و بندهای مچ پا می‌شود.

این دوربین سه بعدی قادر است راه جلوی کاربر را اسکن کند و در صورت نزدیکی کاربر با آن اشیا به او هشدار دهد. هرچه صدا و لرزش تندتر شود این به آن معناست که فرد در حال نزدیک شدن به آن جسم است.پژوهشگران هم اکنون در بیمارستان دانشگاه ساوتهمپتون در حال آزمایش این فناوری که "کمربند لئو"(LEO Belt) نام دارد، هستند.این مطالعه همچنین نشان داد که این فناوری می‌تواند به افراد دارای ورم رنگیزه‌ای شبکیه(RP) کمک کند تا با موفقیت از یک مسیر پرپیچ و خم عبور کنند.بیماری ورم رنگیزه‌ای شبکیه باعث از بین رفتن دید محیطی مانند دید تونلی می‌شود و دید در نور کم را دشوار می‌کند.

پروفسور "اندرو لاتری"(Andrew Lotery) مشاور چشم پزشکی در بیمارستان دانشگاه ساوتهمپتون و یکی از پژوهشگران این مطالعه گفت: در این مطالعه کوچک نشان داده‌ایم که کمربند دارای فواید زیادی است و یکی از مزیت‌های آن این است که می‌توان از آن به جای عصای سفید یا سگ راهنما استفاده کرد زیرا می‌توان به راحتی آن را در زیر لباس پوشید.در این مطالعه، شش بیمار مبتلا به ورم رنگیزه‌ای شبکیه پیشرفته و ۲۰ نفر از افرادی که از عینک ایمنی استفاده می‌کردند را مورد بررسی قرار دادند. نتایج نشان داد که همه شرکت کنندگان با استفاده از این کمربند به راحتی قادر به عبور از مسیرهای مختلف بودند. شرکت کنندگان با پوشیدن کمربند لئو، ۴۴ درصد خطای کمتری نسبت به زمانی که کمربند نداشتند، داشتند.
مرجع : ایسنا
برچسب ها: کم بينايي