تجارت حیوانات وحشی را متوقف کنید
5 بهمن 1398 ساعت 14:10
گروه جامعه: شیوع ویروس جدید مرتبط با بازار حیوانات وحشی در بخش مرکزی چین، باعث تجدید درخواستها برای اجرای قوانینی علیه تجارت و مصرف گونههای وحشی شده است.
به گزارش ایسنا، همچنین پرسشهایی را درباره چگونگی وقوع مجدد این اپیدمی آن هم پس از درسهایی که از اپیدمی ۲۰۰۳-۲۰۰۲ سارس یا سندرم حاد تنفسی فراگرفته شد، برانگیخته است. منشا اپیدمی سارس هم مصرف حیوانات وحشی در شهر گوانگژو در جنوب چین بود.تقاضا برای حیوانات وحشی در آسیا به خصوص در چین، انقراض بسیاری از گونهها را شتاب بخشیده و تهدیدات سلامتی همیشگی را به وجود آورده است که با وجود ریسک فزاینده اپیدمی جهانی، مقامات رسمی نتوانستهاند به آن بپردازند.در واکنش به بحرانی که منشا آن در شهر صنعتی ووهان بوده، وزارت کشاورزی چین دستوری صادر کرده که کنترلها روی تجارت حیوانات وحشی را تشدید کرده است.در این بین جامعه محافظت از حیات وحش مستقر در نیویورک خواستار پایان بخشیدن به بازارهای حیات وحشی در همه نقاط جهان و نه تنها چین شده است.بیماریهای گونههای دیگر که انسانها هم به آن مبتلا میشوند سهم بزرگی از بیماریهای مسری انسانی دارند. همه این بیماریها از تجارت حیات وحش نیست اما گونههای آمیخته حیوانات وحشی ریسک جهش بیماری و گسترش سریع آنها را افزایش میدهند.
دستور وزارت کشاورزی و امور روستایی چین به تاریخ ۲۱ ژانویه فروش حیوانات وحشی در ووهان را ممنوع کرده و خواستار افزایشی بازرسی و افزایش آگاهی عمومی درباره خطرات خوردن آنها شده است.محققان هنوز منبع قطعی اپیدمی جدید را اعلام نکردهاند اما احتمالا مانند بسیاری از ویروسهای دیگر میتوانند گونههای متعددی را آلوده کنند.یکی از نخستین اقداماتی که از سوی مقامات ووهان انجام گرفت، تعطیلی مرکز عمده فروشی غذای دریایی ووهان بود که ۴۱ مورد از نخستین موارد ابتلا به ویروس جدید از آنجا بودهاند.ویروس سارس بیش از دو دهه قبل بیش از ۸۰۰۰ نفر را مبتلا و حدود ۸۰۰ نفر را به کشتن داد. سارس به حیوانات مختلف از خفاشها و جانور دیگری شبیه گربه مرتبط شناخته شد.خفاشها به داشتن ویروسهای کرونا معروف هستند اما دانشمندان هنوز به طور کامل ویروس جدید را شناسایی نکرده و نمیدانند چگونه از حیوانات به انسانها جهش پیدا کرده است.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، مقابله با قاچاق و فروش حیوانات وحشی تنها حدود شش ماه پس از شیوع بیماری سارس در اواسط سال ۲۰۰۳ ادامه یافت. در شهرهایی مانند پکن، شانگهای و هنگ کنگ نشانه چندانی از بازارهای عرضه کننده حیات وحش دیده نمیشود اما در شهرستانها و بخشی از نقاط لائوس، ویتنام، کامبوج و سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی کسانی که متقاضی چنین غذاهایی هستند میتوانند همه نوع موجودی را برای فروش مانند گورکن، عقرب، جوجه تیغی و حتی تولههای گرگ پیدا کنند.اسناد دادگاه نشان میدهد مقامات در استان هوبی که شهر ووهان در آن واقع است در سال ۲۰۱۹ درباره ۲۵۰ پرونده شکار و قاچاق حیوانات وحشی تحقیق کردند و برآورد شده که ۱۶۰۰۰ حیوان وحشی از سال ۲۰۱۸ در این استان که بیش از ۶۰ میلیون جمعیت دارد شکار شدهاند.تصاویر ویدیویی از یک فعال حیات وحش در استانهای ژیجیانگ و آنهویی که سنت دیرینه مصرف گونههای وحشی را دارند نشان میدهند که بسیاری از حیوانات وحشی برای بررسی در بازار عرضه شدهاند.
در اکثر موارد فروشندگان برای فروش گونه هایی که حمایت نشده اند ثبت نام کردهاند اما کنترل قانونی دقیقی روی این مسئله وجود ندارد.چین در سال ۲۰۱۴ مصرف گونههای حفاظت شده را جرم اعلام کرد و سه سال مجازات حبس برای آن تعیین کرد. اما اجازه داده است برخی از گونهها مانند ببر پرورش داده شوند. مدافعان حیات وحش میگویند این اقدام قاچاق غیرقانونی گونههای حفاظت شده را تشویق میکند.
کد مطلب: 196580