کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

غم جهان از خانه‌نشینی گردشگران چینی!

ایسنا , 13 بهمن 1398 ساعت 13:47

گروه فرهنگ و هنر: سرعت بالای شیوع ویروس «کرونا»‌ی جدید و محدودیت‌های مسافرتی اعمال‌شده برای گردشگران چینی سبب شده تا «سی ‌ان ان»‌ در گزارشی به تاثیر فقدان گردشگران چینی بر صنعت گردشگری جهانی بپردازد.


در این گزارش با اشاره به اینکه ویروس «کرونا»‌ از زمانی که برای نخستین بار در ماه دسامبر سال ۲۰۱۹ در چین شناسایی شد، حدود ۹۰۰۰ نفر را مبتلا کرده و جان بیش از ۲۰۰ نفر را گرفته، آمده است: در پی این اتفاق کشورهای بسیاری در راستای اقدامات پیشگیرانه سفر اتباع خود به چین را محدود و یا از ورود بازدیدکننگان چینی ممناعت کردند. اما به نظر می‌رسد با اینکه مدت کمی از اجرا شدن سیاست‌های مسافرتی جدید می‌گذرد، تاثیرات کم شدن گردشگران چینی در نقاط مختلف جهان مشهود است.چین با افزایش ۴.۵ میلیون گردشگر در سال ۲۰۰۰ به  ۱۵۰ میلیون در سال ۲۰۱۸، بزرگ‌ترین بازار گردشگری خارجی جهان محسوب می‌شود و می‌توان انتظار داشت که منع خروج گردشگران چینی تاثیر قابل توجهی بر بسیاری از مقاصد گردشگری محبوب سراسر دنیا ایجاد کند. طبق آمار ارائه‌شده از سوی سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، چین همچنین با اختصاص دادن ۲۲۷ میلیارد دلار یا ۱۶ درصد از ۱.۷ تریلیون دلار مخارج گردشگری بین‌المللی، بیشترین سهم مخارج صنعت گردشگری بین‌المللی را به خود اختصاص می‌دهد.

در پی ممنوعیت‌ اخیر برای خارج شدن تورهای گروهی چینی  و تمامی هتل‌ها و بلیت‌های رزرو شده چینی‌ها، فقدان گردشگران چینی بیش از هر نقطه دیگری در محدوده‌ی آسیا و اقیانوسیه احساس خواهد شد که  استرالیا نیز یکی از همین مقاصد محسوب می‌شود. گردشگران چینی بزرگ‌ترین و باارزش‌ترین بازدیدکنندگان خارجی شهر ساحلی «گلد کوست» استرالیا محسوب می‌شوند که در سال ۲۰۱۹، ۱.۶ میلیارد دلار در این منطقه خرج کردند. شهر ساحلی «گلد کوست» واقع در ایالت «کوئینزلند» استرالیا،‌ یکی از پربازدیدترین مقاصد گردشگری استرالیا محسوب می‌شود.استرالیا در سال ۲۰۱۹درمجموع میزبان  ۹.۴ گردشگر بود که ۷.۹۶ میلیون آن‌ها را شهروندان چینی با سود ۲۱.۹۵ میلیارد دلار تشکیل دادند. انتظار می‌رود این آمار در دهه روبه‌رو با بالا رفتن شمار شهروندان دارنده پاسپورت در چین، افزایش پیدا کند.

این درحالی است که در حال حاضر بخش‌هایی از اروپا و قاره آمریکا نیز فشار ناشی از فقدان گردشگران چینی را احساس می‌کنند.روز پنجشنبه، سازمان جهانی بهداشت، شیوع ویروس «کرونا» را به عنوان یک مورد  «اضطراری سلامت جهانی»‌ اعلام کرد. در راستای این بیانیه کشورهای مختلفی از جمله ایالات‌متحده، بریتانیا و کانادا از شهروندان خود خواستند از سفر به چین خودداری کنند. روز جمعه نیز مقامات ایالات متحده اعلام کردند از ورود گردشگران خارجی که از چین بازدید کرده‌اند، خودداری خواهند کرد. وزارت بهداشت سنگاپور نیز اعلام کرد تمامی گردشگرانی که طی ۱۴ روز اخیر به چین سفر کرده‌اند، اجازه ورود به سنگاپور را نخواهند داشت.«هنگ کنگ»، «ماکائو»‌، «مغولستان»‌، «کره شمالی» و روسیه از جمله کشورهایی هستند که مرزهای خود را به طور کامل یا بخش‌هایی از آن را برای جلوگیری از شیوع ویروس «کرونا» در کشورشان به روی گردشگران چینی بستند.

همچنین خطوط هوایی همچون «‌یونایتد»، «‌امریکن»،‌ «‌دلتا»، «بریتیش ایرویز»، «کی ال ام»، «ایر کانادا» و «لوفت‌هانزا» خدمات مسافرتی خود را از مبدا چین و به مقصد چین به حالت تعلیق درآورده‌اند.در نتیجه این محدودیت‌های شدید مسافرتی، مقاصد گردشگری پرازدحامی همچون «انگکور وات»‌ در «‌کامبوجیا»، «کاخ بزرگ» در «‌بانکوک» و  کاخ امپراتوری توکیو درحال حاضر نسبت به روزهای عادی به طور قابل توجهی خالی شده‌اند.باتوجه به اطلاعات منتشر شده توسط «فوروارد کیز» - کمپانی بررسی آمار و ارقام مسافرتی که بیش از ۱۷ میلیون سفر در یک روز را مورد بررسی قرار می دهد - کاهش گردشگران چینی در این برهه بخصوص زمانی یعنی اواسط تعطیلات سال نوی چینی، بیش از پیش تاثیرگذار خواهد بود.
این کمپانی سفرهای خارجی صورت گرفته در بخش نخست تعطیلات سال نو چینی‌ها یعنی از ۱۹ تا ۲۶ ژانویه را مورد بررسی قرار داد و دریافت آمار رزور هتل‌ها و بلیت‌ها نسبت به آمار سال ۲۰۱۹ حدود ۷.۳ درصد افزایش داشته است؛ این درحالی است که پس از اعلام محدودیت‌های مسافرتی این رزروها با ۶.۸ درصد کاهش مواجه شد.

منطقه آسیا و اقیانوسیه که میزبان حدود ۷۵ درصد از مسافران تعطیلات سال نو چینی ها است، بیش از هر منطقه دیگری با خسارت مواجه شده است. آمار رزرو ها با ۱.۳  درصد کاهش مواجه شد که این رقم در اواخر هفته گذشته به کاهش ۱۵.۱ درصدی رسید.مقاصد گردشگری همچون تایلند، ویتنام، کره جنوبی و ژاپن که از مقاصد پرطفدار چینی‌ها برای خرج کردن پول‌هایشان محسوب می‌شوند نیز از جمله کشورهایی بودند که در پی این محدودیت‌های مسافرتی با خسارت مواجه شده اند. طبق اطلاعات ارائه شده از سوی شورای جهانی مسافرت و گردشگری(WTTC)، چین به تنهایی ۵۱ درصد از تولید ناخالص مسافرت و گردشگری منطقه آسیا و اقیانوسیه را در سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص داده بود.در تایلند، جایی که گردشگران چینی سهم ۳۰ درصدی از سفرها را به خود اختصاص داده اند، تاثیر فقدان گردشگران چینی همین روزها نیز قابل مشاهده است.

با توجه به اظهارات رئیس انجمن آژانس‌های مسافرتی تایلندی، حدود ۱.۲ الی ۱.۳ میلیون گردشگر چینی سفرهای خود به تایلند برای بازه زمانی فوریه تا مارس را لغو کرده‌اند.از دیگر نتایج محدودیت‌های مسافرتی به تحت تاثیر قرار گرفتن تجارت وابسته به صنعت گردشگری مقاصد گردشگری بزرگ همچون «بانکوک»، «پوکت»، «چیانگ مای» و «پاتایا»  می‌توان اشاره کرد که وخامت اوضاع به تعطیل شدن برخی از کسب و کارها رسیده است.به گفته یکی از مقامات تایلند، حدود ۸۰ درصد از پروازهای چین به تایلند ماه‌های فوریه تا آوریل لغو شده‌اند که این موضوع خسارت ۳ میلیارد دلاری را می‌تواند به دنبال داشته باشد.این مقام تایلندی معتقد است با در نظر گرفتن تجربه‌های بدست آمده درباره شیوع ویروس بیماری «سارس»، حدود چهار الی پنج ماه زمان لازم است تا خسارت وارد شده را بتوان جبران کرد.

در ژاپن جایی که گردشگران چینی حدود ۲۷ درصد از گردشگران خارجی این کشور را تشکیل می‌دهند، شرایط تعریف چندانی ندارد و آژانس‌هایی که در توکیو مستقر هستند نیز تحت تاثیر کاهش گردشگران چینی قرار گرفته‌اند.سخنگوی سازمان ملی گردشگری ژاپن در گفت و گو با سی ان ان بیان کرد :«ما نگران کم شدن گردشگران چینی هستیم، اما نتیجه این معضل را نمی‌توانیم تخمین بزنیم چراکه همه چیز به اینکه سیاست‌های مسافرتی اتخاذشده تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، بستگی دارد.»چینی‌ها بزرگ‌ترین منبع بازار گردشگری بین‌المللی در ژاپن محسوب می‌شوند. آن‌ها در سال ۲۰۱۹ در مجموع ۱۵.۶میلیارد دلار هزینه کردند.مقاصد گردشگری کوچکتر نیز تحت فشار قرار گرفته‌اند.«ماکائو» که بخشی از مناطق ویژه اداری چین محسوب می‌شود، سال ۲۰۲۰  را با شکست در صنعت گردشگری آغاز کرد.در سال ۲۰۱۹، گردشگران چینی ۷۰.۸ درصد از ۳۹.۴ میلیون بازدیدکننده «ماکائو» را تشکیل دادند، اما اداره گردشگری «‌ماکائو» در چهار روز نخست جشن سال نو چینی‌ها گزارش داد آمار گردشگران چینی درمقایسه با سال ۲۰۱۹  با ۷۵.۱ درصد کاهش روبه رو بوده است.

در این بین مقاصد گردشگری ساحلی همچون «مالدیو»، «میکرونزی» و جزایر «ماریانای شمالی»‌ نیز از تاثیرات محدودیت‌های مسافرتی در امان نماندند.
جزایر «ماریانای شمالی» که اخیرا برای مسافران چین ممنوعیت وضع کرده است، در حالت عادی روزانه میزبان ۷۰۰ بازدیدکننده از چین است.درحالی که ممکن است به نظر برسد اروپا، قاره آمریکا و بریتانیا نسبت به سایر نقاط کمتر به گردشگران چینی وابسته باشند، اما فقدان چینی‌ها آن‌ها را نیز تحت تاثیر قرار داده است.برای مثال فرانسه هر سال میزبان ۲ میلیون گردشگر چینی است. انجمن آژانس‌های مسافرتی چینی در فرانسه  (ACAV) تمامی خدمات خود را به حالت تعلیق درآورده است و خسارات قابل‌توجهی را برآورد کرده است.با این که هنوز برای برآوردکردن خسارات اقتصادی ناشی از کم شدن گردشگران چینی زود است، این حقیقت را می‌توان در نظرگرفت که تاثیر جهانی این ویروس بر صنعت گردشگری به اینکه مهار کردن این ویروس تا چه زمانی طول بکشد بستگی دارد.

یک سخنگوی شورای مسافرت و گردشگری در گفت و گو با سی ان ان بیان کرد: «شیوع ویروس بیماری «سارس»‌ برای اقتصاد جهانی خسارت ۳۰ الی ۵۰ میلیارد دلاری به بار آورد. ۱۶ ماه طول کشید تا چین توانست صنعت گردشگری خود را به مرحله پیش از این بحران برساند. اما این بار دولت چین برای مقابله با شیوع این ویروس آماده‌تر بود. چین نه‌ تنها اینبار در مقایسه با شیوع ویروس بیماری «سارس» سریع‌تر عمل کرد بلکه با جوامع بین‌المللی نیز شفاف‌تر و صریح‌تر ارتباط برقرار کرد.اگر به سال ۲۰۰۳ نگاه کنیم می بینیم که در طول بحران ویروس بیماری  «سارس» اغلب سفرها به تعویق افتادند. پس از پایان یافتن بحران «‌سارس» شمار سفرها به حالت قبلی بازگشت. مطمئنا تا چند ماه بازگشتن به حالت قبل برای کمپانی‌های کوچکتر دشوار بود، اما با گذشت زمان شرایط در سرار جهان به حالت عادی بازگشت. »‌


کد مطلب: 198156

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/198156/غم-جهان-خانه-نشینی-گردشگران-چینی

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir