کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

بحران ضایعات غذایی وخیم‌تر شد

25 بهمن 1398 ساعت 9:52

گروه اقتصادی: نتایج یک بررسی جدید نشان داد میزان ضایعات غذایی بیش از دو برابر برآوردهای قبلی است و بیشترین دورریز مواد غذایی از سوی افراد مرفه انجام می‌گیرد.


به گزارش ایسنا، محققان هلندی اعلام کردند برآورد متداول از ضایعات غذایی جهانی بسیار اندک بوده و بررسی آنها نشان داده است که هر فردی در جهان روزانه حدود ۵۰۰ کالری غذا هدر می‌دهد.بررسی این محققان نشان داده که میزان ضایعات غذایی با بالا رفتن درآمد افراد، افزایش پیدا کرده و احتمالا به دو برابر سطحی می‌رسد که پیش از این تصور می‌رفت.کاهش ضایعات غذایی یک چالش در مبارزه با تغییرات جوی به شمار می‌رود. طبق اعلام سازمان ملل متحد، ضایعات و پسماند غذایی در حدود ۱۰ درصد از انتشار گازهای گلخانه‌ای سهم دارند.دکتر مونیکا فان دن بس ورما از دانشگاه واگنینگن هلند اظهار کرد: متوقف کردن ضایعات غذایی یک برد برای مصرف کنندگان و قطعا یک برد برای کره زمین است.برآوردهای قبلی میزان ضایعات غذایی جهانی را ۲۱۴ کالری در روز به ازای هر فرد تخمین زده بودند. اما این محققان با استفاده از آمار فائو، بانک جهانی و سازمان جهانی بهداشت به بررسی جزییات مسئله ضایعات غذایی پرداختند. ضایعات غذایی با افزایش درآمد روزانه به حدود هفت دلار، بیشتر می‌شود.

در حالی که فائو در سال ۲۰۱۵ برآورد کرده بود ضایعات غذایی ۲۱۴ کالری در روز به ازای هر فرد در جهان است، مدل مورد استفاده این محققان برای سال ۲۰۱۵ آمار ۵۲۷ کالری را نشان داد.به گفته این محققان، ضایعات غذایی در کشورهای ثروتمندتر بسیار شایع‌تر است اما در کشورهای فقیر هم به سرعت رو به افزایش است. بدون ضایعات غذایی، می‌توان پنج نفر را به جای چهار نفر سیر کرد.کاهش اندازه جیره‌های غذایی یکی از راه‌کارهای مورد توصیه این محققان به منظور کاهش ضایعات غذایی است. همچنین تغییر رفتار مانند تشویق خریداران به خرید به اندازه نیاز به جای خرید برای انبار کردن مواد غذایی حائز اهمیت است.
بر اساس گزارش شبکه خبری بی بی سی، این تحقیق که در ژورنال Plos One منتشر شد، مواد غذایی که در فرآیند تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده از بین می‌روند را محاسبه نکرده است. طبق گزارش سال ۲۰۱۱ فائو، یک سوم از کل مواد غذایی برای مصرف انسانی از دست می‌رود که شامل مواد غذایی پیش از رسیدن به دست مصرف کننده و مواد غذایی است که در آشپزخانه هدر می‌رود.این آمار جهانی بوده و مبنایی برای سنجش پیشرفت به سوی هدف بین‌المللی نصف شدن ضایعات غذایی در فاصله سال ۲۰۱۵ تا سال ۲۰۳۰ هستند.


کد مطلب: 200521

آدرس مطلب :
https://www.baharnews.ir/news/200521/بحران-ضایعات-غذایی-وخیم-تر

بهار نیوز
  https://www.baharnews.ir