گروه اقتصادي: نایب رییس انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: در سال گذشته میزان واردات برنج حدود یک میلیون و 300 هزار تن بود که در بررسیهای کارشناسی صورت گرفته کسری 35 تا 45 درصدی آن مشهود بود و این کسری منجر به صفهای طویل و تامین نشدن به موقع مایحتاج عمومی مردم شد.
محمدرضا وجدانی فخر با اشاره به اینکه کمک به تنظیم بازار در راستای ساماندهی آن توسط مراجع ذیربط وظیفه همه بخشهای اقتصادی کشور است، اظهار کرد: در سال اوج واردات یعنی سال گذشته بنا به اظهار اقتصاددانان، نسبت آمار واردات ایران به تولید ناخالص داخلی تنها 21 درصد بوده که نسبت به کشورهای توسعه یافته رقمی نیست و با توجه به رتبه کشور در تجارت جهانی (140) باید سالها صادرات و واردات صورت گیرد تا کشور به رتبه قابل قبولی دست یابد.
وی افزود: در برنامههای 100 روزه دولت یازدهم، انجمن واردکنندگان برنج ایران طرحی را ارائه کرده که یکی از اهداف آن جلوگیری از خسارتهای تامین نشدن به موقع کالاست که ناشی از زمانبندی نامناسب در واردات برنج و ورود افراد غیرحرفهای به صورت مقطعی است که حاصل آن ضرر و زیان به واردکنندگانی است که سالها به تامین کالای اساسی مورد نیاز خانوار ایرانی مشغول هستند و با واردات و تامین به موقع و قیمت مناسب، تنظیم، تعادل، ثبات و آرامش را سبب شده و به طور غیرمستقیم از تولید برنج ایرانی حمایت کردهاند.
به گفته وجدانیفخر در سال گذشته میزان واردات برنج حدود یک میلیون و 300 هزار تن بود که در بررسیهای کارشناسی صورت گرفته کسری 35 تا 45 درصدی آن مشهود بود و این کسری منجر به صفهای طویل و تامین نشدن به موقع مایحتاج عمومی مردم شد. نایب رییس انجمن واردکنندگان برنج ایران افزود: نگاه بخشی و احساسی به موضوع واردات برنج تنها به دلیل آنکه حرفی زده باشیم، عواقب سویی را در پی دارد که امکان تکرار مسائل سال گذشته وجود خواهد داشت و باید پاسخگو بود. وی ابراز امیدواری کرد با حمایتهای منطقی از تولید محصول برنج در کشور، استعداد بسیار بالای واردکنندگان و ارتباطات جهانی آنان به سمت صادرات این محصول سوق پیدا کند.