هجوم هزاران مهاجر سوری به مرز ترکیه-یونان؛
ترکیه دو فروند هواپیمای جنگی سوریه را سرنگون کرد
11 اسفند 1398 ساعت 20:20
گروه بینالملل: ارتش ترکیه روز یکشنبه ۱۱ اسفند (۱ مارس) دو فروند هواپیمای جنگی سوریه را در آسمان استان ادلب در شمالغرب سوریه هدف گرفت و سرنگون کرد.
به گزارش سانا، خبرگزاری رسمی دولت سوریه چهار خلبان این دو هواپیما توانستهاند با چتر نجات فرود آیند. خبرگزاری آناتولی به نقل از وزارت دفاع ترکیه حمله به این دو هواپیمای جنگی «SU-24» و نیز سیستمهای دفاع هوایی سوریه پس از آن انجام شد که نیروهای بشار اسد یکی از هواپیماهای بدون سرنشین ترکیه را سرنگون کردند. نیروهای مسلح ترکیه روز یکشنبه نیز حمله به مواضع نیروهای بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را ادامه دادند. بر اساس فیلم جدیدی که از سوی وزارت دفاع ترکیه منتشر شده، این نیروها توانستهاند تانکها، خودروهای زرهی، ضدتانکها و سربازان سوری را در منطقۀ سراقب استان ادلب خلع سلاح کنند. دور جدید تشدید درگیریها در ادلب پس از آن آغاز شد که دستکم ۳۳ سرباز ترکیه روز پنجشنبه در جریان حملات هوایی جنگندههای سوریه کشته و شماری نیز زخمی شدند. این درگیریها بر تنشها میان ترکیه و روسیه که هر کدام از یکی از طرفهای نبرد در جنگ داخلی سوریه حمایت میکنند نیز افزوده است.
در همین حال، سایت «قم نیوز» خبر داد که در جریان درگیریهای اخیر در ادلب سوریه ۲۱ نفر از نیروهای تیپ فاطمیون و زینبیون جان خود را از دست دادهاند. گزارشها حاکی است که ۱۸ نفر مربوط به تیپ زینبیون و سه نفر از آنها از تیپ فاطمیون هستند ومراسم تشییع جنازه آنان امروز یکشنبه برگزار شده و در در قطعه «شهدای مدافع حرم» قبرستان «بهشت معصومه» شهر قم دفن شدهاند. تیپهای «فاطمیون» و «زینبیون» توسط نیروی قدس سپاه پاسداران و از میان شیعیان افغان و پاکستانی ساکن ایران بسیج شدهاند و ماموریت آنها «دفاع از حرم» عنوان شده است. ادلب در روزهای اخیر محل درگیری نیروهای ارتش سوریه و شبهنظامیان مورد حمایت ایران و ارتش ترکیه بوده است.
هجوم هزاران مهاجر سوری به مرز ترکیه-یونان؛
اتحادیه اروپا هشدار مرزی را بالا برد
فرونتکس، آژانس محافظ مرزهای اتحادیهٔ اروپا اعلام کرد سطح آمادهباش خود را در مرز ترکیه-یونان افزایش داده و همچنین نیروی کمکی برای مرزبانان این منطقه ارسال کرده است. سخنگوی این سازمان در بروکسل ضمن اعلام این خبر گفت: «گامهایی برای ارسال مأمور کمکی و نیز تجهیزات فنی به یونان برداشتهایم.» وی همچنین افزود: «برای پشتیبانی از اعضای اتحادیهٔ اروپا که با ترکیه مرز دارند بهدنبال راههای دیگر نیز هستیم.» فرونتکس پیش از این ۶۰ مأمور را نیز برای حفاظت از مرزهای اروپا به بلغارستان گسیل کرده است.
چالش یونان و درگیری مهاجران و مرزبانان
از سوی دیگر نخست وزیر یونان روز یکشنبه و در پی اقدام ترکیه خواستار برگزاری جلسهٔ شورای امنیت ملی شد. مقامات یونان اعلام کردند روز شنبه بیش از ۳ هزار تن پناهجو و مهاجر پشت مرز این کشور با ترکیه جمع شدند. این در حالی است که سازمان بینالمللی مهاجرت شمار همین مهاجران را ۱۳ هزار نفر برآورد میکند.
پس از اعلام خبر باز کردن مرزها از سوی ترکیه، مهاجران بیدرنگ از مسیرهای دریایی و زمینی تلاش کردند خود را به یونان برسانند.
روز گذشته پلیس یونان با پرتاب گاز اشکآور تلاش کرد نگذارد مهاجران از مرز وارد خاک این کشور شوند. حال آنکه مهاجران نیز با پرتاب سنگ و اشیای فلزی به سوی پلیس حملهٔ این نیروها را پاسخ دادند. ترکیه در روزهای گذشته مرز خود با یونان و بلغارستان را به روی پناهندگان حاضر در خاکش گشود و این امر سبب شد هزاران مهاجر خود را به مرز یونان و بلغارستان برسانند. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه پس از مرگ ۳۳ تن از سربازان کشورش در بمباران ارتش سوریه در ادلب اعلام کرد که به روی مهاجران «درها را گشوده» است. وی امیدوار است با این کار به اتحادیه اروپا و ناتو فشار بیاورد تا از عملیات نظامی کشورش در ادلب حمایت کنند. ترکیه طبق توافق سال ۲۰۱۶ با اتحادیهٔ اروپا قول داده است در ازای دریافت کمک مالی ۳.۷ میلیون سوری مهاجر را در خاک خود نگاه دارد و مانع حرکت آنها به سوی اروپا شود. این کشور بارها تهدید کرده بود در صورت تأخیر در دریافت این کمکها درهای خروج را برای مهاجران خواهد گشود.
کد مطلب: 202990